Herkese merhaba forum üyeleri bugün sizlere nasıl mod kurulur bu konuyu ele alacağım, öncelikle çoğu insanın istediği şeylerden biridir mod kurulumu, modlu survival oynamak isterler, ama nasıl kuracaklarını bilmezler, veya internetten araştırıp bir mod bulur fakat nasıl bakacağını bilmez, bende bunu çözmek için bir nebzede olsa size yardım etmeye çalışacağım, çok uzatmadan konumuza geçelim.
Öncelikle mod yüklememiz için bize forge gerekli, peki nerden bu forgeyi indiririm diyorsun buradan
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Forgemizi buradan ne için kullanacağımızı ayarlıyabilirsiniz örnek olarak en üstekini seçerseniz kendi modlarınızı deneyebilirsiniz aşağıdaki sunucunuz içindir.
Forgemizi kurduğumuza göre arama yerine %appdata% yazıp .minecraft dosyamızı seçiyoruz.
Şimdi girdiğinize göre orada mods klasoru yoksa hemen bir mods klasoru oluşturuyoruz.
Şimdi ise elinizde olan java sürümlü dosyamızı mods klasorune atıyoruz.
Daha sonra minecraftı başlatıyoruz sürüm değiştirme yerinden kurduğunuz forge ile oyuna giriyoruz.
Ve tek oyunculuda bir dünya oluşturuyoruz ve modumuzu deniyoruz.
Modu kurduk fakat ben mesela 1 mod yüklemiştim, fakat orada 4 mod yazıyor diyen arkadaşlarımız için forge zaten 3 mod kaplıyor kaç mod var ise sunucunuzda 3 eksiğidir.
Mesela burada 1 mod var.
Konuyu okuduğunuz için teşşekür ederim iyi forumlar.