- Elmaslar
- 356
- Minecraft
- Swoxyi
Discord:
swoxyi
Merhaba değerli MC-TR ailesi
forumda uzun zamandır takılıyorum ve Minecraft'la ilgili her türlü etkinliği takip etmeye çalışıyorum, özellikle de bu Mob Vote'lar her yıl ayrı bir heyecan katıyor oyuna. Geçen seneki adaylar arasında armadillo, crab ve penguen vardı, hatırlarsanız, ve bence bu seçimler Mojang'ın oyunu daha eğlenceli hale getirme çabasını gösteriyordu ama aynı zamanda bazı eksiklikleri de ortaya koyuyordu.
Armadillo: Savunma Odaklı Bir Mob
Armadillo'yu düşününce, benim gördüğüm kadarıyla çöl biyomlarında dolaşırken o top gibi yuvarlanıp savunma yapması fikri süper pratik gelmişti, özellikle survival modda düşmanlardan kaçarken zaman kazandırırdı, mesela Türkiye'deki sunucularda arkadaşlarla raid yaparken böyle bir mob'un zırh parçası düşürmesi hayat kurtarırdı, ama dezavantajı da var tabii, fazla pasif bir mob gibi duruyordu yani oyuna çok büyük bir yenilik katmayabilirdi, sadece estetik bir ekleme gibi kalabilirdi eğer doğru entegre edilmezse, benim deneyimime göre önceki vote'larda kazanan mob'lar gibi mesela allay'ı düşünün bazen bekleneni vermiyor, armadillo da benzer şekilde unutulup gidebilirdi eğer update'lerde yeterince geliştirilmezse.
Yengeç: Yaratıcı ve Fonksiyonel Bir Seçenek
gelince, o pençesiyle uzanma özelliği bence en yaratıcı olanıydı, plajlarda veya okyanus kenarlarında build yaparken blokları daha uzak mesafeden yerleştirebilmek özellikle büyük yapılar kurarken zaman tasarrufu sağlardı, forumda geçen sene bir sürü Türk oyuncu paylaşmıştı "abi bu yengeç gelirse kızıltaşlarda devrim olur" diye haklılardı da çünkü mevcut araçlarla sınırlı kalıyoruz bazen, yalnız dezavantaj olarak crab'in sadece belirli biyomlarda spawn olması oyunun dengesini bozabilirdi mesela nether veya end'de işe yaramazdı bu da global sunucularda adaletsizlik yaratırdı, bence crab kazansaydı daha çok oyuna etki ederdi penguene kıyasla daha fonksiyonel geliyordu bana ama penguin de tatlıydı tabii buzlu bölgelerde hızlı kayma özelliğiyle patlamaları eğlenceli kılabilirdi.
Genel Değerlendirme
Genel olarak geçen vote'un adayları dengeliydi diye düşünüyorum her biri farklı bir yönü hedefliyordu savunma ve Mojang'ın topluluğu dinlediğini gösteriyordu ama benim gördüğüm kadarıyla vote sistemi biraz adaletsiz çünkü popüler youtuber'lar yönlendiriyor oyları, mesela armadillo'nun kazanması bence Latin Amerika sunucularındaki hype'tan geldi bizde penguin daha çok konuşuluyordu forumlarda "kutuplarda penguin'le kayak yaparız" diye espriler dönüyordu, avantajı oyunu ücretsiz update'lerle taze tutması dezavantajı ise kaybeden mob'ların sonsuza dek unutulması ki crab gibi fikirler boşa gidiyor, bence Mojang ileride hepsini eklemeli, yoksa vote'lar motivasyonu düşürüyor. Siz ne düşünüyorsunuz, geçen vote'ta kime oy vermiştiniz? Ben crab'e vermiştim, ama armadillo da fena değil şimdi oyunda görünce.