Minecraft makinesi için OS seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sffsfwfwfwwf

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
5
Merhaba değerli dostlar!

Minecraft VDS satın alacağım ancak hangi İşletim Sistemi'ni seçmeliyim sizce?

CentOS / Debian / Ubuntu / Windows

Hangisi daha kolay ve anlaşılabilir olur?

Bu zamana kadar hep windows kullandım. Yine windows ile mi devam edeyim. Yoksa diğerleri de kolay mıdır?

centos zor ama iyidir

Windowsun performansı ubuntuya göre düşük kalıyor ancak ubuntunun kullanımı kat kat daha zor eğer hiç linux kullanmadıysan sana önerim windows sistemini değiştirme ve değiştirmeye çalışma en azından benim görüşüm bu

Daha önce kullandığım işletim sistemi Windows'tu.Daha önce Linux kullanmadıysan Ubuntu,Kali,CentOs gibi işletim sistemlerine gitme derim.Fakat performans açısından Ubuntu,Windows'u geçmekte.

Yani ubuntu bence gayet işini görür. Konudaki herkes çok zor geçme vs. demiş ama bence geçmelisin. Ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi. İlk defa kullanacaksan sana önerim her öğrendiğin komutu bir not belgesine kaydedersen unuttuğun zaman açıp bakabilirsin.

Öğrenmesi çok zor olmaz, eğer sunucuyu acil açmıyorsan sanal bilgisayar üzerinden ubuntu server kurarak test yapabilirsin, internette vmware üzerine nasıl ubuntu server kuracağını anlatan tonla türkçe video var. Kullanımı çok zor değil, fakat windows dışında birşey olduğu için insan ilk görüşte biraz garipsiyebilir.

Windowstan ubuntuya geçme sürecim 10 dakika sürdü eğer ssh ftp vs kullanımını biliyorsan veya ufak bilgilerin varsa bile google sayesinde kolaylıkla araştırabilir ve öğrenebilirsin. Hangisi konusunda gelince ben windows seviyorum fakat performans açısından pek iyi olduğu söylenemez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl