Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
yeni_logo.png


Minecraft Türkiye - Madenler ve Püf Noktaları
Hayatta kalmak bir tık daha kolaylaşacak!
Selamlar Minecraft Türkiye ailesi. Bugün, bir o kadar da çılgın, hayatta kalmayı kolaylaştıran şeylerden bahsedeceğiz. Saldırıda, korunmada, takasta veya herhangi bir alanda bize yardım eden madenleri nasıl kolayca bulabiliriz ki? Belki bu rehber hayatta kalmayı bir tık daha kolaylaştıracaktır. Arkanıza yaslanın ve yavaş yavaş konuyu okumaya başlayın. Çayınızı aldınız mı? İyi o zaman...

madenler.jpg


Madenler - Birazcık Bilgi

Minecraft'ın temel ismidir. İngilizce'de maden "mine" anlamına gelmektedir. Madenlerden, ovalardan ve dağlardan oluşan bir dünyada hayatta kalmaya çalışmak ne kadar basit gelir size bilemem ama, ben zoru severim. Minecraft'ta ilk oynadığımda yaptığım şey hayatta kalmaya çalışmaktı. Ne kadar bilgisiz olsam da, odun kasıyor sonra da onlardan ev yapıyordum. Evet, tahtadan değil odundan. Çok tuhaf olsa da yaptığım evi beğenmiştim. Birazcık bu oyun ile bilgi topladım ve hayatta kalmaya çalıştım.

Madenler temelini atar bu dünyanın. Elmas, demir bence en sevdiğim madenlerdir. Zümrüt genelde takas işlevini görür. Altın elmastan azıcık güçlü olsa da, çabuk kırılır. Çabuk kırılması bence saçma olmuş. Acilen düzeltmeleri gerek. Çünkü altın elmastan daha sağlamdır. Neyse, konu başka yerden başka yere gidiyor. Toparlayarak devam edelim. Bu oyunda en sağlam maden elmastır. Doğal olarak en değerlisi de o olacaktır. Bir set, kılıç ve çeşitli eşyalar yapımında kullanılmakta.

Bazen, o madenlerde boş bırakılmış bir maden bulursunuz. Yani, doğal madenden çok yapay maden bulursunuz anlamında söyledim. Vagonda sandık bulursanız ve içinde değerli şeyler bulursanız, madenci gelmeden alın derim. Yoksa sizi iyi bir pataklar. Madenlerde demir çok çabuk ve kolay bulunur. O yüzden elmastan çok onu seviyorum. Ayrıca bir çok eşyanın yapımında kullanılmakta. Onunla madene gidiyor, onunla saldırıyorum. Elmas çok nadir bulunacağından sıkıntı yaşayabiliriz.

Not: Küçük bir not düşmek istedim. Katman sayılarına göre madenleri kolayca bulabilirsiniz.

madenler-nelerdir.jpg


Ne Çeşit Madenler Vardır?

Galiba hepsini yukarıda sayamadım. Burada gelin bir sayalım. 7 tane maden çeşidi var. Bunlardan en değerlisi zümrüt. Evet, bazılarınız elmas diye biliyor ama zümrüt daha zor bulunuyor. Köylüler ile takası kolaylaştıran şey ise zümrüt. Bulamadığınız bir şey varsa, köy de yanınızda ve bir kaç zümrütünüz varsa gidin takas yapın. En mantıklısı bu. Kendinizi yormanıza gerek yok. Neyse, gelin bu madenlere hep birlikte bir göz atalım.

120px-Coal_Ore.png

Kömür

Kömür bir çok işlevi görür. Maden ısıtmanızda bile yardımcı olur. Çok fazla yanabilir. Dikkat edin ki bir yeriniz falan yanmasın. Odun kömürüne göre daha çok dayanan bir madendir. Bence oyunun olmazsa olması bu madendir. Bu olmazsa neyi neyle ısıtacaksınız? Eriyip oluşan madenleri nasıl eriteceksiniz? Oyunun temelini atan bu maden en çok kullanılan madendir. Notu da buraya döşeyelim.

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Altın Kazma
Katman Sayıları: 128-29 Katman


120px-Iron_Ore.png

Demir

Lakabını bir türlü bulamadığım bu maden, sevdiğim madenler arasındadır. Tüm madenlere lakap bulup, bir türlü buna bulamamışımdır. Kömürden sonra çabuk bulunan madenler sınıfına girmektedir. Bir sürü eşya yapılabilir. Örsten demir parmaklıklara, demir parmaklıklardan sistemlere kadar her şey demir ağabeyimizden sorulur. Bilgi verdiğim kısımda dediğim gibi, en çok bunu kullanırım.

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Elmas Kazma
Katman Sayıları: 64-35 Katman


120px-Emerald_Ore.png

Zümrüt

Sıralama harika oldu. En çok bulunandan nadire, nadirden nereye bakalım göreceğiz ileride. Neyse diyerek devam ediyorum. Bu maden takas işlevini görüyor. En nadir madendir ve en az kullanılan madenler sınıfına giriyor. Nadir olduğu kadar oyuncular bunu gereksiz görüyor. Zümrüt değerli bir madendir ve takı için kullanılır. Saldırı için değil. Hiç yoktan iyidir. Takas elbet bir gün işlerine yarayacak da o zaman göreceğiz.

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Elmas
Katman Sayıları: 29-20 Katman


120px-Diamond_Ore.png

Elmas

En sağlam bir madendir. Saldırıda diğer madenlerden çok ama çok üstünlük taşıyor. Benden size tavsiye; lav altında veya içinde bunu arayın. Lavlara cam koyun. Böylece o lavların içinde veya altında duran elmascıkları kolayca bulabileceksiniz. Buraya notu döşeyelim. Kısa bir öz geçmişten sonra küçük bilgilere geçeceğiz. Bu madeni aramak için yaratıcı moda geçmiştim. Yerin dibine ine ine tam buldum diyecekken yanlışlıkla kırdım. Yaratıcı modda bile nadiren bulunuyorsa, gerisini siz düşünün...

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Elmas Kazma
Katman Sayıları: 12-10 Katman


120px-Gold_Ore.png

Altın

Evet, yanlış duymadınız. En üstte belirttiğim gibi elmastan daha güçlü ama çabuk kırılıyor işte. Bende bundan şikayetçiyim. Ayrıca çabuk kırılması çok saçma. Zaten bilimsel bir açıklama yapıldı altın elmastan serttir diye. Galiba elması geçmesin diye yapıyorlar. Her neyse işte elmastan güçlü ama cam gibi kırılgan. Böyle bir benzetme yaptım ki kolay anlaşılsın.

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Elmas Kazma
Katman Sayıları: 29-20 Katman


120px-Redstone_Ore.png

Kızıl Taş

Tek ben anlamıyorum bu kızıl taştan galiba. Sistem kurmayı bir türlü beceremedim. Tabii yaradığı işler çok ama işte, beceremiyoruz doğru düzgün sistem kurmayı. En son uzaktan TNT patlatma sistem yapmıştım. O zaman bile kendimden utanıyorum. Her neyse, biz devam edelim. Sistem kurmanıza yarıyor. Eğer bir işi kolaylaştırmak istiyorsanız, bu şey işinize kesinlikle yarayacaktır.

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Elmas
Katman Sayıları: 15-8 Katman


120px-Lapis_Lazuli_Ore.png

Lapis Lazuli

1.8 güncellemesi, geldi bir büyüleme heyecanı. Genelde büyüleme işlerinde kullanılıyor. Bende büyüyü çok yaparım veya aşarım. 1.7 ve altı zamanında böyle bir şey yoktu. Alıyordun, koyuyordun ve basıyordun büyüyü. Bu kadar. 1.8 gelince artık bir büyülemenin de heyecanı oldu diyebiliriz. Buradan fikri sunan kişiye çok ama çok teşekkür ediyorum. Kısa bilgiden sonra madenlerimizi bitiriyoruz.

En Fazla Süren Alet: El
En Az Süren Alet: Elmas
Katman Sayıları: 23-14 Katman


son.jpg


Konu sonu Minecraft Türkiye ailesi, sonraki konuda görüşürüz, esen kalın...
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Kusursuz konu olmuş. Okumaktan zevk aldım! Teşekkürler.​
 

CraftLife

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
15 Kasım 2018
Mesajlar
0
Elmaslar
2
Puanlar
1.990
Yaş
25
Düzenli ve güzzel bir konu başarılar..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı