Çözüldü Minecraft Launcher Client Nasıl yapılır bilgi verirmisiniz hangi dil kodlama bilmemiz gerekir [ÖNEMLİ] ÇÖZÜLDÜ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CRAFTSEOR NETWORK

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
7

Discord:

CRAFTSEOR#4659

Merhaba arkadaşlar java bilen kişiler cvp verirlerse çook iyi olur
Minecraft Launcher Hangi Dil ile yapılır bilen varsa yazabilirmi
Client Hangi Dil ile yapılyor bilen varsa yazabilirmi?
@portlek @Abdullah T. @infumia

Son düzenleme:
client Java dili ile kodlanarak yapılıyor
launcher java ya da her hangi bir programlama dili ile yapabilirsin

Yukarıda olan arkadaşın dediği gibi bu işlere girmen için profesyonel bir yazılımcı olman gerekiyor ki oldukça zor bir durum...

Client Java ile yapabilirsin, diğer dillerle de yapabilirsin fakat çok zahmetli olur Mojang'ın kendi Java client'ini alıp düzenlemek daha basit olacaktır. Launcher için istediğin dili kullanabilirsin, onda da Java kullanman tavsiyem tüm işletim sistemlerinde çalışması, client ile aynı dil olması ve diğer dillere göre daha basit olmasının verdiği artılar olur, fakat istersen C# veya C++'da kullanabilirsin launcher için.

Client java ile yapılır diye biliyorum yanlış bilmiyorsam :/

Java ile kodlaman gerekiyor, ki bu da çok zor bir durum.

Merhaba, java gibi yazılımları ile kodlayabilirsin / kodlatabilirsin.
Dipnot; Java harici ise C# veya C++ kullanabilirsin. İyi forumlar dilerim.

@CRAFTSEOR NETWORK gelen cevaplar neticesinde, ucu açık sorunuz olan "client / launcher hangi dil ile yapılır?" sorunuza cevap aldığınızı düşünüyorum. Sorununuz çözüldü ise, işinize yarayan mesajı referans alıp çözüldüğünü bildirir iseniz en iyi cevap seçilip konu kilitlenebilir.

@CRAFTSEOR NETWORK gelen cevaplar neticesinde, ucu açık sorunuz olan "client / launcher hangi dil ile yapılır?" sorunuza cevap aldığınızı düşünüyorum. Sorununuz çözüldü ise, işinize yarayan mesajı referans alıp çözüldüğünü bildirir iseniz en iyi cevap seçilip konu kilitlenebilir.
arkadaş sanırım sadece hafta sonları girebiliyor geçende konuştuğumda ancak hafta sonu konuşabilmiştik, muhtemelen bugün yarın bakıcaktır konuya

java programlamlama dilini bilmen lazım, farklı şekilde çok sıkıntı yaşarsın.

Ancak bu iş hiç de kolay değil. yıllarını javaya veren kişiler var

Minecraft Java ile kodlandığıdan dolayı Clienti de düzenlerken Java kullanmalısın.
Launcher konusuna gelirsek C# veya C++ kullanılabilir, VisualC de ne kadar tavsiye etmesemde seçenekler arasında.

Bu tarz bir işe girmeden önce gerçekten bilgili olman gerektiğini unutma, client veya launcher yapmak öyle herkesin yapabileceği birşey değil. Zaten öyle olsaydı piyasada birsürü client ve launcher olurdu. Ayrıca Client yapmakla bitmiyor bu iş Spigot'u da düzenleyerek (veya bukkit, paper falan) clientte yaptığın değişikliklere uygun hale getirmen gerekiyor.

Launcher genellikle java c# js c++, client ise java. Istediğin dili kullanabilirsin, sana kalmış.

farklı bi cevap yazıcak var mı artık xd

Launcher tarafını C++ veya C# ile geliştirebilirsin. Client tarafı ise mutlaka Java olmalı. Onun dışında JavaScript ile de destekler isen tadından yenmez. :)

Biraz daha ayrıntıya girmek gerekirse; Mojang'ın sunduğu API kullanarakta oyun dosyalarını halledebilirsin.
Bu bilgiler yeterli değil diyorsanda WIKI üzerinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin. (Oyun başlatması vs.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl