Minecraft Hub sunucu için VDS mi yoksa hosting mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baranmimir

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
baranmimir

Discord:

oreganokekik

Hub sunucum için hosting mi yoksa VDS mi alsam diye düşünüyorum. İçinde 3-5 oyun modu (lifesteal, towny, Bedwars, Skyblock tarzı) olacak. 32 GB RAM'in yeterli olacağı düşüncesindeyim. Sizce ne yapmalıyım? Varsa uygun hosting veya VDS kiralama şirketi linklerini bırakırsanız sevinirim.

Nodesty Öneririm

Rami bir kenara bırak senin o kadar modla rahat çalışabilmen için en az 512gb ssd + 1tb hdd lazım öyle bir vds paketi yok

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Abartmayalım hocam. 200GB bir disk bile gayet yeterli.
matematiğini yap istersen, sadece sunucuların kaplayacağı alan bile en az 300gb tahminimce ki bunun test sunucusu var, backupları var, 5 tane oyun modunu yöneteceksin üstüne test, build sunucularını falan da hesaba kattığımızda sıkışık bir diskte bayılırsın

Oyun modu fazla olduğunda işlemci ve ram önemlidir. 3-5 tane oyun modu açmayı düşünüyorum diyorsanız doğrudan VDS değil direk fiziksel makine kiralayın. Ayrıca mevcut olarak 150-200 oyuncu elinizde hazır yok ise aynı anda 3 oyun modu açmak gibi bir hataya düşmeyin 1 2 tane açsanız yeterli. İlla açacağım diyorsanız düşük oyuncumuz var(en fazla 60 oyuncu fln) ise 32 GB ramli ryzen 9 9950x yeterli olur.

Ancak daha yüksek oyuncu sayısına sahip iseniz aynı anda tek bir VDS de 2 3 oyun modu sıkıntı çıkaracaktır.

Yüksek oyuncunuz olup 4 tane oyun modu açacaksınız 64 GB ramli fiziksel sunucu kiralamanızı öneririm. Minumum ryzen 7950x işlemci ve 300gb yakın bir disk gerekebilir. Ayrıca yedekleri de aynı VDS te ayrı şekilde tutacak iseniz de 500 GB disk olması önemli. Bunun sebebi towny paketi haritaları başlı başına 100 GB ve üstü boyutlarda olmakta. Aynı zamanda bu makine özelliklerini önermem deki sebep towny gibi ağır bir oyun modunda bile optimizesi düzgün olmasına rağmen 100 oyuncu civarında 24 ramli bir VDS de TPS sorunları yaşandığını gördüm. Makine işi şansa bırakılacak bir iş değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl