Sol Reklam

Minecraft - Hayatta Kalmanın Püf Noktaları

  • Konuyu başlatan Silinen üye 78915
  • Başlangıç Tarihi
  • 1.026
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi
1570560479868.png


Hayatta Kalmanın Püf Noktaları
Taş, Su ve Yemek! Bunlar bana yeter!
Minecraft'ın o doğa ile ilişkisini, biyomlarını biliyorsunuzdur. Sizi oyununun o keyifli müziklerini, doğadaki hayvanları, doğanın atmosferi ile yalnız bırakıyor. Hatta o müzikleri. O ruhu olmayan bizi duymayan müzik diskleri. Onları dinleyince bir an o doğanın; ağaçların arasında, uyumak istiyorsunuz. Kendi hayal gücünüze göre bir yapı inşa ediyorsunuz, kötü olduysa tekrar hayal gücünüzü kullanıp onu muhteşem bir hale getiriyoruz, bu insanı çok iyi hissedir. Minecraft'ı oynarken sanki ilk defa başlamışsınız gibi geliyor. Ben Minecraftta ilk Dünyamı oluşturduğum zaman benim ilk gördüğüm şey kum ve toprak. Ondan sonra fark ediyorum ki ben bir adada doğmuşum. Kendi evimi toprakları kıra kıra yapıyorum; ilk karşılaştığım canavar örümcekler ise evimi işgal altında tutuyor, çok korkuyordum. Zamanla insanların videosunu izleye izleye kendi hayallerimi şu an oluşturuyorum. Sizde bunu yapabilirsiniz. Peki Minecraftta bir adada doğdunuz diyelim. Hayatta nasıl kalacaksınız? açlık barınızı nasıl dolduracaksınız? bunlar için size birkaç adet püf noktası vereceğim. Oyunu 3 yıl oynasanız bile bilmediğiniz bir sürü şey bulunmakta. Onlar hakkında size genel bir tüyo vereceğim.

maxresdefault.jpg


Çook Uzak Diyarlara Yolunuzu Alın
Minecraft'ın kendine özgün bir Dünyası olduğunu belirttim. Bu Dünyanın içinde bir sürü biyom ve uzak diyarlar bulunmakta. Çünkü bu oyun çok özgür bir oyun. Kendi yapılarını oluştur, kendi Dünyanı oluştur. İnsan kendi başına kaldığı zaman kendini keşfeder. İnsan kendini keşfedince de aklına yeni fikirler gelir. Yeni fikirler ise yeni alanlar ve yeni hayal başarımlarını açılması denir. Kendinizi o hapishaneden atın. Uzun bir yolculuğa çıkın, Dünyayı keşfedin. Kendinize ait yeni bir ev için farklı biyomlardaki yaşam alanlarına bakın. Bambuların arasında minik bir kulübe. Bu kulübenin içinde düşünsenize bir sürü şey yapabilirsiniz.

Uzak diyarlarda olan köylerdeki eşyaların nasıl bir işlevi'si var onu öğrenin, farklı zindanlar edinin. Hatta arkadaşlarınız ile oynarken birde Mod Paketi kullanıyorsanız, oyunu oynarken sanki Gerçek Dünyada uzak diyarlara ilk defa ayak atıyormuşsunuz gibi geliyor. O hissi alırken eğlenmekte ayrı bir his.


maxresdefault.jpg


Kendinizi DesignTech'in Dünyasındaymışsınız Gibi Hissedin
DesignTech, kendi tasarımlarını oluşturup insanlara tanıtan bir oluşum topluluğu. Yani demek istediğim şey kendi hayal gücünüzü kullanarak bir tarım alanı inşat edin. Hayal gücünüzü kullanarak bir sürü tarım alanları inşa edebilirsiniz. Şimdi tarım alanları ile bahsederken sadece buğday, havuç ve patates gibi şeyleri düşünmemek gerek. Ağaç farmı, balkabağı farmı, kaktüs farmı ve taş makinesi gibi tarım alanları inşa ederek hem kendi hayal gücünüzü geliştirebilir, hem de açlık barını doldurabilirsiniz. Bu farmları eğer YouTube'a aramak istiyorsanız bu yazıya tıklayabilirsiniz.

832fe40e4fa8cc8bb3ff0e4da65dffbe-One.jpeg


Hem Balık Tut Hem de Değerli Eşyalar Bul
Minecraft Aquatic Güncellemesi ile gelen yeni özelliklerden birisi ise balık tutarken belki de balık yerine değerli bir eşyayı tutabilirsiniz. Değerli eşya derken, elmas değil. Eyer, sihirli bir olta veya sihirli bir yay bulma şansınız bulunur. Bu değerli eşyaları peki ne yapabilirsiniz? bunun cevabı basit; Köylerde olan köylülerin ilgilendiği alanlara göre sizlere takas teklifleri sunar. O köylü takasları ile de kendinize o değerli eşyadan daha fazla nadir çıkan bir teklif verebilir. Tabii ki sadece bu kadar da özelliği yok. Yer altında bulunan bloklar ile de dekorasyon blokları amaçlı kullanabilirsiniz.

mc-mining-guide-diagonal-stair-01.jpg


Kendi Bölgenize Ait Bir Maden Alanı Oluşturun

Farklı biyomlardaki maden alanlarını kullanabilirsiniz ancak bu o kadarda fayda etmeyebilir. Çünkü, farklı madenlerde farklı canavarlar ve farklı tuzaklı alanlar bulunur. Oraları incelerken bir anda yere düşebilir, düştüğünüz yerde Aww Mannn! diye kafanıza bir Creeper atlayabilir. O yüzden kendi bölgenize ait bir maden bölgesi oluşturun ki hem daha fazla mücevher bulabilir, onları takas edebilir ve farklı zindanlar bulabilirsiniz.

8dCZZxCCKDVcf56tQTP0kHROfl4VNmfKbDe-0nNVcWI.png


Kendinize Ait Bir Depo Alanı Oluşturun

Depo alanı, Minecraftta gereken en önemlisidir. Yemeklerinizi, aletlerinizi, mücevherlerinizi ve diğer gereken eşyaları bir sandığa saklarsanız eşyaları bulmak biraz zorlaşabiliyor. O yüzden, kendi evinizin altına bir depo alanı yaparak hem gerekenleri depolarsınız hem de eşyalarınız kaybolmaz.

 

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305
Gayet güzel bir konu fakat, kısa bir rehber olmuş. Çok daha farklı fikirler oluşturabilirdin. Daha fazla püf nokta, o kadar iyi. Ayrıca biraz daha detaya inebilir ve farklı başlıklar altında da tavsiyeler verebilirdin.

Bunların dışında ilk paragraf çok uzun olmuş. O kısımı 2 veya 3'e ayırabilirsin. Daha iyi ve daha okunabilir olacaktır.
 
Son düzenleme:

AyBora ?

Eklenti Paketi & Discord Bot
Katılım
30 Ağustos 2019
Mesajlar
631
Elmaslar
463
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
Türkiye
Minecraft
BordoMavi
Güzel bir konu olmuş. Eline sağlık ama biraz kısa olmuş.
 
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Minecraft oyununa yeni başlayan okurlarımız için gayet yararlı bir konu olmuş. Kalemine ve emeğine sağlık!
 

AksuCraft

oyna.aksucraft.com
Katılım
11 Ekim 2019
Mesajlar
87
Elmaslar
64
Puanlar
1.310
Yaş
25
Yer
Aksu
başarılı bi konu olmuş okumaya değer bilgiler mevcut
 

DatSpeed_

Birisi mi Spawnlandı?

Discord:

ℵ`??????#6570

Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
9
Elmaslar
6
Puanlar
0
Yaş
28
Minecraft
DatSpeed_
Okuduğumuza değdi, çok güzel bir konu ancak başlangıç seviyesi için...
İleri seviyeleri de bekliyoruz!
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı