Rehber Minecraft En Popüler Sunucu Forkleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted User 912738

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
5

Başlıca Minecraft Sunucu Forkleri​

Minecraft orjinal sunucu forkünden yararlanılarak oyunu daha iyi optimize etmek ve kişiselleştirmek için orjinal sunucu forkünden çatallanan forklerdir. Bütün forkler minecraft’ın resmi sunucu forkünden çatallanarak ortaya çıkmıştır. Şimdi detaylı fork inceleme bloğumuza geçelim.

Modası Geçmiş Forkler​

1. Vanilya​

Vanilya , doğrudan Mojang tarafından oluşturulan ve dağıtılan orijinal, el değmemiş, değiştirilmemiş Minecraft sunucu yazılımıdır. Pek çok hata, gecikmeli raporlar ve yapılandırma eksikliği nedeniyle Vanilya modası geçmiş konumuna gelir ve herkese açık sunucularda kullanılması önerilmez.

2. Spigot​

Spigot, SpigotMC tarafından oluşturulan gelişmiş bir API’ye sahip bir sunucu forküdür. En çok kullanılan sunucu forkleri arasında yer alır. Çeşitli performans güncellemeleri almasına rağmen rakipleri ile rekabet edememesi üzerine modası geçmiştir. Bunun yerine PaperSpigot kullanabilirsiniz.

3. CraftBukkit​

CraftBukkit, Vanilla yazılımının Bukkit eklentilerini çalıştırabilmesini sağlayan hafifçe değiştirilmiş bir sürümüdür. Vanilla’nın sahip olmadığı birçok yapılandırılabilir özellik sunabilir.. Vanilla’ya göre çok daha optimize edilmiş olup bazen daha az gecikmeli çalışmaktadır. Performans ve optimize sorunları gerekçesiyle günümüzde modası geçmiştir.

4. Bukkit​

Bukkit, Minecraft sunucusunun resmi API’sini kullanarak geliştirilmiş bir sunucu modifikasyonu platformudur. Bu platform, sunucu sahiplerinin oyun deneyimini genişletmek için eklentiler ve modlar oluşturmasını sağlar. Bukkit, güçlü bir API’ye sahiptir ve birçok üçüncü taraf eklenti geliştiricisi tarafından desteklenmektedir. Bukkit optimize güncellemeler almaması ve zamana ayak uyduramaması nedeni ile modası geçmiştir.

5. Sponge​

Sponge, Minecraft sunucusunun tamamen açık kaynaklı bir yeniden uygulamasıdır. Sünger sunucu kavanozu, popülaritesi yavaş yavaş artan sünger eklenti API’sini kullanarak eklentiler oluşturmanıza olanak tanır. Ancak yalnızca küçük bir avuç eklenti süngeri destekler, bu nedenle daha geleneksel bir sunucu yazılımı kullanmanız daha iyi olabilir.

6. Tuinity​

Tuinity, Minecraft sunucuları için optimize edilmiş bir fork olarak PaperMC temel alınarak geliştirilmiştir. Bu fork, sunucu performansını artırmak ve düşük gecikme ile daha stabil bir oyun deneyimi sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Fakat geliştiriciler tarafından üretilmesi 1.17 sürümünde durdurulmuştut ve yamalar PaperSpigot’a aktarılmaktadır.

Alternatif Forkler​

1. PaperSpigot​

PaperSpigot, Spigot’tan çatallanan ve PaperMC tarafından geliştiriştirilmekte olan, performansta önemli bir artışa yol açan çok sayıda iyileştirme ve optimizasyon içerir. Buna eşzamansız yığın yüklemenin yanı sıra hafif motor, hazneler, varlıklar ve daha fazlasında önemli optimizasyonlar da dahildir. Aktif ve büyük bir topluluğa sahip olması nedeni ile destek konusunda oldukça başarılıdır.

2. Purpur​

Purpur, Minecraft sunucuları için geliştirilmiş bir fork olarak, Spigot ve PaperMC forkleri arasından çatallanarak ortaya çıkan bir minecraft sunucu forküdür. Temel amacı minecraft’ı özelleştirmek ve genel vanilya hatalarını çözmek ve daha iyi duruma getirmektir. Gelişmiş özelleştirme seçenekleri ile sunucu sahipleri açısından kullanılan bir forktür. Pufferfish upstreamleri ile kullanılması önerilen forkler arasına girmiştir.

3. Pufferfish​

Pufferfish, büyük sunucular için yararlı birçok özelliği içeren, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir Minecraft sunucu kavanozudur. Eşzamansız mafya oluşturma, yoğun şekilde optimize edilmiş hazneler ve geliştirilmiş harita oluşturma hızı içerir. Ayrıca tüm tıkaç ve kağıt eklentileriyle tamamen uyumludur.

Deneysel Minecraft Forkleri​

1. SparklyPaper​

SparklyPaper, Minecraft sunucularının performansını artırmak ve yönetimini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir sunucu yazılımıdır. PaperMC’nin bir çatalı olan SparklyPaper, yüksek performans ve stabilite sunarak büyük oyuncu topluluklarına hizmet vermeyi hedefler. Bütün minecraft forkleri arasından optimize yamalarını kendi forküne upstream ederek en iyi performansı sunmayı amaçlar.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

2. Leaf​

Leak, Minecraft sunucularının performansını optimize etmek amacıyla geliştirilmiş bir başka sunucu yazılımı çatallamasıdır. Bu yazılım, Gale forkünün bir çatalıdır ve daha iyi performans, daha düşük gecikme süreleri ve daha yüksek stabilite sağlamak için çeşitli iyileştirmeler içerir. Yararsız konsol mesajlarını devre dışı bırakma yeteneği ile titiz geliştiriciler tarafından sevilmektedir.

Ücretli Minecraft Forkleri​

1. UniverseSpigot​

UniverseSpigot, Pufferfish forkunun bir çatalı olarak yapılmıştır. Temel amacı büyük minecraft sunucularına hizmet vermektir. Büyük oyuncu sayılarına göre alınan optimizasyon yamaları ile optimize açısından en iyisidir. Günümüz şartlarında 70$ gibi bir mebla karşılığında discord sunucuları üzerinden satın alınabilir. DonutSMP, PvpLegacy gibi köklü sunucular tarafından kullanılmaktadır.

2. LightSpigot​

Light Spigot 20, Minecraft sunucularının performansını artırmak ve yönetimini iyileştirmek için geliştirilmiş bir Spigot çatallamasıdır. Light Spigot ile özelleştirebilir savurma, özelleştirilebilir huni sistemleri, exploit fixer gibi modülleri edinebilirsiniz.

Kaynakça:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Son düzenleme:
Pufferfish içerisinde yazdığınız "Eşzamansız mafya oluşturma" ne anlama geliyor acaba?

Pufferfish içerisinde yazdığınız "Eşzamansız mafya oluşturma" ne anlama geliyor acaba?
O da bilmiyorki. Çeviriye atmış yabancı bir konuyu olduğu gibi açmış

O da bilmiyorki. Çeviriye atmış yabancı bir konuyu olduğu gibi açmış
Hiç değilse bir şey için çabalamış, hatasını düzeltebilirsiniz aşşağılayıcı yorum yapmak yerine.

Hiç değilse bir şey için çabalamış, hatasını düzeltebilirsiniz aşşağılayıcı yorum yapmak yerine.
Valla hiç çabalamamış ya. Hiç değilse gözüne çarpar "eşzamansız mafya" ne demek diye bi onu düzeltir.

Hocam ben pudralı fork alabilirmiyim?
1718467121509.png

1718467141873.png

Vanilla türkçe deyimi ile vanilya minecraft'ın resmi forküne takılan isimdir. Varsayılan,sıradan ve ham için topluluk tarafından vanillia yani vanilya ismi takılmıştır.
Kaynakça:

Merhaba Murtatan, kaynak alınan sitenin bir hosting friması olduğu dolaylığı ile SEO'ya uygun şekilde yazılmıştır. Bu nedenle kelimeler ve açıklamalar gerektiğinin üzerinde uzun tutulmuştur. Genel olarak özetleri son cümlelerde aktarılmıştır. Eğer minecraft sunucu geliştirme camiasında yeni birisi değilseniz yalnızca forklerin isimlerine bakmanız ve kullandığınız forkün bir alternatifi olduğunu bilmeniz yeterlidir.

Vanilla türkçe deyimi ile vanilya minecraft'ın resmi forküne takılan isimdir. Varsayılan,sıradan ve ham için topluluk tarafından vanillia yani vanilya ismi takılmıştır.
Kaynakça:
Sürüm isimleri genelde Türkçeye çevirilmez, Sen hiç Kağıt(Paper) Fork diye bir fork adı duydun mu? Veya MCTR topluluğunda böyle bir tabir duydun mu?

Yapayzeka ile konu açıp bunu da gelip gereksiz bir şekilde savunmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum.

Sürüm isimleri genelde Türkçeye çevirilmez, Sen hiç Kağıt(Paoer) Fork diye bir fork adı duydun mu? Veya MCTR topluluğunda böyle bir tabir duydun mu?

Yapayzeka ile konu açıp bunu da gelip gereksiz bir şekilde savunmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum.
Evet genel olarak hakkınız var. Genel olarak dijital camiada terimler ingilizce hali ile kullanılır. Fakat bu benim kullandığım terimin yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Diğer olarak yapayzeka konusuna gelicek olursak bunu bende desteklemem fakat Rank Math SEO'ya göre internette daha fazla bir görünürlük sağlamak için bir makalenin 600 kelimeyi aşması gerekmektedir. Eğer siz aktif olarak sunucu geliştirme camiasında iseniz makalemde yazan birkaç cümleye göre fork seçimi yapmaz, forkün github ve topluluk sayfalarından özelliklerini araştırarak bir sıraya koyarak aralarından size uygun olanını seçersiniz. Modası geçmiş ve alternatif forkleri makalemde bulundurmamın sebebi yazıyı uzatarak internette görünürlük kazanmaktır. Yoksa ben hiçkimsenin bukkit veya spigot gibi forkleri kullanmayacağının farkındayım. Benim bu makalede dikkat çekmek istediğim kısımlar Deneysel Minecraft Forkleri ve Ücretli Minecraft Forkleri olmuştur ve makaleye tıklayan bir sunucu geliştiricisinin sadece o kısımlara göz gezdirdiğine adım gibi eminim. Bu makale minecraft fork tarihçesi okumak isteyenler için değil sunucu geliştiricileri için yazılmıştır.

Valla hiç çabalamamış ya. Hiç değilse gözüne çarpar "eşzamansız mafya" ne demek diye bi onu düzeltir.
Gözden kaçmış olabilir? Foruma konu açan tüm herkes böyle araştırıp Türkçeleştirme yapıp paylaşıyor bunda tam olarak sorun nedir?

Gözden kaçmış olabilir? Foruma konu açan tüm herkes böyle araştırıp Türkçeleştirme yapıp paylaşıyor bunda tam olarak sorun nedir?
Maalesef insanımız bu şekilde, her zaman dört dörtlük olmasını dilerler. Böyle birşeyle herhangi bir yabancı forumda karşılaşma oranınız çok düşük. Bu yüzden Türk geliştiricilerimiz bile yabancı forumlara kaymakta. Siteye şuanda Minecraft Güncellemeleri ve Haberleri,Minecraft Dünyası kategorisi dışında adam akıllı trafik yok :). Forum tema değiştirilerek kalkınmaz. MC-TR'yi kalkındırmak için forumu internet üzerinde görünür yapmamız lazım . Bu sayede forumu daha fazla geliştiricinin önüne çıkararak topluluğu büyütebiliriz. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki hiçbirimiz en iyisi değiliz ve olamayız. Her zaman ben en iyisiyim ben en bilgilisiyim, ben kusursuzum gibi tavırları acilen bırakmamız lazım.
Başkasının eksiklikleri ile vurmamamız gerek, yalnızca bilgilerimizi birleştirerek kusursuza yakın bir bilgi edinebiliriz. Bu yüzden hafif bile olsa egomuzu kenara bırakmalıyız. Hepimiz her konunun en iyisi olamayız fakat bir konunun en iyisi olabiliriz. Bunu sizin şahsınıza söylemiyorum siz zaten gayet farkındasınız fakat diğer bütün geliştirici arkadaşlara söylüyorum. İyi forumlar dilerim. :)

Son düzenleme:
Ben aşağılayıcı bir yorum yapmadım. @ForClipso gayet iyi niyetli bir şekilde forumu öne çıkarmak ve aktifliği arttırmak için bazı gerekli şartları karşılayan bir yazı paylaşmış. Ama hiç mi eleştiri yapmayacağız? Türkçeleştirme yapıp paylaşmasında bir sorun olduğunu iddia etmedim. Türkçeleştirmenin kötü yapıldığını, daha emek harcanarak yazılsa daha güzel bir konu olacağını ima ettim. Sanki üzerine saatlerce emek harcanmış bir bilimsel makaleyi savunuyorsunuz karşımda. "İnsanımız böyle" falan demiş bir de. İnsanımız eleştiriye kapalı olmasa daha iyi olur sanki.

Ben aşağılayıcı bir yorum yapmadım. @ForClipso gayet iyi niyetli bir şekilde forumu öne çıkarmak ve aktifliği arttırmak için bazı gerekli şartları karşılayan bir yazı paylaşmış. Ama hiç mi eleştiri yapmayacağız? Türkçeleştirme yapıp paylaşmasında bir sorun olduğunu iddia etmedim. Türkçeleştirmenin kötü yapıldığını, daha emek harcanarak yazılsa daha güzel bir konu olacağını ima ettim. Sanki üzerine saatlerce emek harcanmış bir bilimsel makaleyi savunuyorsunuz karşımda. "İnsanımız böyle" falan demiş bir de. İnsanımız eleştiriye kapalı olmasa daha iyi olur sanki.
Hocam çok doğru yere değindiniz. Tabiki eleştiriye açık olalım fakat daha kibar ve ayrıntılı olmasına özen gösterelim. Tek cümlelik bir eleştiriye, eleştiri değil dalga geçmek denir. Aksi halde kim olursa olsun hevesini kırabilirsiniz. Yoksa eleştiri olmazsa gittikçe içeriğin kalitesi düşer. Artık makalelerimde daha çok SEO'dan kastım içeriğe daha çok önem vericeğim. İyi forumlar dilerim. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl