Furkan17gg
Fırında Isıttığım İlk Taş
- Elmaslar
- 14
- Minecraft
- FirstApostle
Discord:
murasaki2
murasaki2

_thread
kaynak paketleriyle bile kaldıramazsınız (belki üstünü örtebilirsin ama o hala orada kalacak.), yani mümkün değil, belki kendi client'ını yaparsan olabilir.Yaklaşık olarak 3-4 saatir arıyorum. Bu eşyalarfa F3:H yaptıktan sonra çıkan minecraft:item_name 'i nasıl kaldırabilirim. Kaldırmasam bile adını değismek istiyorum. Bu mümkünmü program, plugin ne varsa söyldrdeniz sevinirim.
murasaki2

_thread
evet modlu öğelerin kendi id'leri var ancak paper dediğiniz fork spigot'un, spigot ise bukkit'in forkudur. bukkit ise nms yani vanilla'dan geliyor. sizin doğrudan bunu sağlayan bir fork ve client oluşturmanız gerekmektedir. örneğin kendi client'larına sahip olan sunucularda benzersiz id'lere sahip eşyalar görmüşsünüzdür mutlaka. sunucunun ve client'ın bu öğeyi tanıması gerekiyor... craftrise ve son oyuncu sunucularında farklı öğeler ve canlılar var. istediğiniz şey, bu sunucularda bulunan özelliklerden farksız. belki modlanmış sunucularda bunu yapabilirsiniz ama optimize etmekle elde etmek istediğiniz sonuç kesinlikle değmez diyebilirim.Üstünü örtmek hakkında bilgi verir misiniz.
Alias eklemek ve buna öncelik atamak mümkünmü örneğin.
"minecraft:rocket_launcher" ile "minecraft:diamond_ore" komutunu give ile kullandığümda taban olarak Elmas Cevherini kullanıp Elmas Cevherini Çağiracak ama üstünde "minecraft:rocket_launcher" yazacak. Buna ek olarak model numarası eklenecek.
Bıraz karmaşık bir anlatım oldu ama bunu CIT ile veya belirli pluginlerle yapma şansım olduğunu düşünüyorum. Modlu Minecraftta eşyaların kendi nbt'adlarına sahip olduğunu hatırlıyorum(doğru mu hatırlıyorum emin değilim) mesela modlu bir oyunda Topaz Külçesi "minecraft:topaz_ingot" olarak geçiyor değil mi. Bu Forge da mümkünse Vanilla ve Paper benzerlerinde mümkün olması imkansız değildir heralde.
Aslında asıl sorunumu anlatayım belkide ilerlediğim yol yanlıştır. Ben şimdi modeldata ile rocket launcher yaptım. Ama bunu quickshop gibi bir pluginde markete eklerken eklenen eşya at zırhı adı altında ekleniyor. Bu benim asıl sorunum. Quickshop üzerinden bu herhangi bir özel eşyayı eklediğimde oluşturduğum eşyanın adının gözükmesini istiyorum.
murasaki2
Çok güzel bir açıklama yapmışsınız öncelikle teşekkür ediyorum.evet modlu öğelerin kendi id'leri var ancak paper dediğiniz fork spigot'un, spigot ise bukkit'in forkudur. bukkit ise nms yani vanilla'dan geliyor. sizin doğrudan bunu sağlayan bir fork ve client oluşturmanız gerekmektedir. örneğin kendi client'larına sahip olan sunucularda benzersiz id'lere sahip eşyalar görmüşsünüzdür mutlaka. sunucunun ve client'ın bu öğeyi tanıması gerekiyor... craftrise ve son oyuncu sunucularında farklı öğeler ve canlılar var. istediğiniz şey, bu sunucularda bulunan özelliklerden farksız. belki modlanmış sunucularda bunu yapabilirsiniz ama optimize etmekle elde etmek istediğiniz sonuç kesinlikle değmez diyebilirim.
Ek olarak: üstünü örtmek biraz yanlış bilgi oldu :D yani kaynak paketiyle karakterleri görsel olarak gösterebiliyoruz. bunu öğe açıklamasına eklediğiniz zaman, ne kadar aşağıya indirirseniz indirin, açıklama onunla beraber büyüyecek ve minecraft: prefixinin olduğu kısım asla gizlenmeyecektir. lang dosyalarında bile bunu göremedim
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Aliases atamak mümkün mü... hmm, yani minecraft komutları, minecraft: prefixi ile gelen komutlardır, engellenebilir veya değiştirilebilir mi bilmiyorum. belki paket lib eklentisi kullanarak (ProtocolLib) oyuncunun tab tamamlama hareketini dinleyebilir, gelen yazıyı iptal edebilir ve kendi yazınızı oraya yazmasını sağlayabilirsiniz. mesela minecraft:rock. model işleme için farklı bir method'da gerekecek. {CustomModelData:<modelNo>} vs için ya güzel bir skript yazmalısınız ya da plugin kodlayıp regex ile component ayarlamanız gerekecek.
"Aslında asıl sorunumu anlatayım belkide ilerlediğim yol yanlıştır. Ben şimdi modeldata ile rocket launcher yaptım. Ama bunu quickshop gibi bir pluginde markete eklerken eklenen eşya at zırhı adı altında ekleniyor. Bu benim asıl sorunum. Quickshop üzerinden bu herhangi bir özel eşyayı eklediğimde oluşturduğum eşyanın adının gözükmesini istiyorum."
bu sorunu pek anlamış değilim, at zırhı olmasında ne var ki? önemli olan görünümü değil mi, yani zaten modeldata ile bir görünüm atanmış. öğenin ne olduğu önemli değil bence. diğer sunucularda aynı şekilde yapıyor :)
iyi forumlar <3
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!