Minecraft Developer Öğrenmem için ne bilmem gerek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Werths

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
32
Minecraft
Werths

Discord:

werthdev

Selam minecraft developer veya kendi sunucumu ilerde açmayı planlıyorum ancak bunun için java bilmem gerek udemy gibi yerlerde var ama java 16 öğrensem 18 zor gelirmi arasında bi farkı varmı bunu öğrenmek istiyorum birde udemy den eğitim alıp öğrenebilirmiyim java dısında baska birşeye ihtiyacım varmı? yardımcı olurmusun

Javaya giriş için Minecraft dışında basit projeler yaparak başlamanızı tavsiye ederim. Önceden kodlanmış açık kaynak kodlu projeleri de inceleyebilirsiniz. Ayrıca şu an yapay zeka ile öğrenmek çok daha kolay oluyor istediğinizi sorabiliyorsunuz

Öncelikle minecraft sunucusu açmak için java bilgisine ihtiyacın olmadığını belirtmem gerek. Minecraft için geliştirebileceğin şeyler var tabii ki, örneğin plugin veya mod geliştirmek gibi işleri java ile yapabilirsin. Minecraft sunucusu kuranların kabataslak bir yüzde verirsem %90 veya üzeri kendi pluginini geliştirip kullanmıyor diyebilirim. Hali hazırda olan eklentileri özgün bir şekilde kullanıp sunucunu açabilirsin. Ekstra kendi yaratıcı fikirlerini çeşitli scriptler ile gerçekleştirebilirsin fakat fazlası sunucunda optimizasyon sorununa yol açabilir.

Fakat java olmasa bile bir yazılım dili öğrenmen iyi olur. Bu seni sadece minecraft için değil sadece kendi hayatına yön verebilme şansı tanır belki.

Not: Java'nın sürümü bahsettiğin konu ile bir alakası yoktur. Java 16 veya 18 bu illa ki bir şeyleri değiştirebilir fakat Java geliştireceksen eğer, geliştirme ortamının daima güncel olması lazım. O yüzden bunun gibi sürüm bilgisi önemsizdir

Öncelikle minecraft sunucusu açmak için java bilgisine ihtiyacın olmadığını belirtmem gerek. Minecraft için geliştirebileceğin şeyler var tabii ki, örneğin plugin veya mod geliştirmek gibi işleri java ile yapabilirsin. Minecraft sunucusu kuranların kabataslak bir yüzde verirsem %90 veya üzeri kendi pluginini geliştirip kullanmıyor diyebilirim. Hali hazırda olan eklentileri özgün bir şekilde kullanıp sunucunu açabilirsin. Ekstra kendi yaratıcı fikirlerini çeşitli scriptler ile gerçekleştirebilirsin fakat fazlası sunucunda optimizasyon sorununa yol açabilir.

Fakat java olmasa bile bir yazılım dili öğrenmen iyi olur. Bu seni sadece minecraft için değil sadece kendi hayatına yön verebilme şansı tanır belki.

Not: Java'nın sürümü bahsettiğin konu ile bir alakası yoktur. Java 16 veya 18 bu illa ki bir şeyleri değiştirebilir fakat Java geliştireceksen eğer, geliştirme ortamının daima güncel olması lazım. O yüzden bunun gibi sürüm bilgisi önemsizdir
Kendi paketimi yapmak için Java bilgisine ihtiyacım yok mu? Daha önce bir sunucu açmıştım ancak hazır paket kullandığımda birçok hatayla karşılaştım. Bu sorunları tekrar yaşamamak için Java öğrenmek istemiştim. Şu an ise daha basit olduğu için Python öğreniyorum eğer ciddi bir ihtiyaç yok ise yapay zekadan ilerleyebilirim o zaman :)

Javaya giriş için Minecraft dışında basit projeler yaparak başlamanızı tavsiye ederim. Önceden kodlanmış açık kaynak kodlu projeleri de inceleyebilirsiniz. Ayrıca şu an yapay zeka ile öğrenmek çok daha kolay oluyor istediğinizi sorabiliyorsunuz
Evet, en azından giriş düzeyinde Java öğrenmek bana faydalı olabilir. Özellikle hata çözmeyi öğrenmek veya nasıl çözüldüğü hakkında biraz bilgi sahibi olmak, bana mutlaka katkı sağlar diye düşünüyorum. Yapay zeka üzerinden ilerlemeyi deneyeceğim umarım hakkımda iyisi olur yorumlarınız ve beni aydınlattığınız için çok teşekkürler <3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl