Minecraft da mod kodlamak istiyorum

canbusiness

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
7

Discord:

canbusiness

Merhabalar, hayatımda hiç kod yazmadım ve sıfırdan öğrenerek ilerlemek istiyorum. Bu konuyu buraya açmamım sebebi ise burada çok fazla kendi modunu yapan insanlar var. Bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sıfırdan nelere ihtiyacım var? Neler bilmem gerek? Nereden bilgi edinebilirim bana ufak da olsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam böyle bir bilgiyi forumdan parça parça toplamaktansa (forumdakilerin %85'ininde AI ile birşeyler yaptığını herkes biliyor [Kötülemek için demiyorum devir AI devri zaten] ) herkes gibi sizde AI kullanarak bu piyasaya nasıl atılacağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz umarım hedefinizi gerçekleştirirsiniz ilerde sizleri de mod paylaşan yararlı geliştiriciler arasında görürüz başarılar dilerim.

Merhabalar, hayatımda hiç kod yazmadım ve sıfırdan öğrenerek ilerlemek istiyorum. Bu konuyu buraya açmamım sebebi ise burada çok fazla kendi modunu yapan insanlar var. Bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sıfırdan nelere ihtiyacım var? Neler bilmem gerek? Nereden bilgi edinebilirim bana ufak da olsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Java Öğrenmen Lazım Kodlama Dili Olarak Java Mosların Yapıtaşı Tercihe Bağlı Kotlin de olur ama %95 Java Youtubedeki Tutorial videolarını izleyerek kavrarsın uygulamalı yaparsan öğrenirsin kodlama için Java 21 Developer Kit Lazım IDE olarak Visual Studio Code ama Ciddi Birşey Ben yanıma yardımcı istiyorum zamandan Tasarruf Visual Studio Code yanına Kilo Code eklenti kur yada direkt Cursor yada Kilo Code Masaüstü lazım Fabric Forge Seçim yap Fabric Example Mod Template yazarak örnek mod yapisi olan bir yapı elde edersin Bağımlılık kullanırsan özgür olursun daha kolay yazarsın textureler kendin yapabilirsin ancak bir tasarımcıya işi bilene yaptırman gerek ve moddan gelir istiyorsan paylasmakn istiyorsan Modrith yada Curseforge sitelerine koy Şimdiden başarılar dilerim

Yazılım dili olarak JAVA öğrenmen gerekiyor. JAVA öğrenip AI tavsiyesi ile yavaş yavaş ilerleyerek mod veya plugin yazmayı öğrenebilirsin fakat yapamadığım zaman "Bu iş bana göre değil" deyip pes etmemen lazım :). Fakat daha önceden yazılım bilgin yok ise HTML veya Python gibi basit dillerle başlayıp kod mantığını ve kod okuma yeteneğini geliştirebilirsin.

Youtubeden tutorial açıp izleme sakın. AI olarakta geminiden uzak dur (pro yoksa uzak dur)
Öğrenmek için aralarından en iyisi kesinlikle ChatGPT, 5.3 kullanıyorum gerek araştırma gerek kod yazma öğretme analiz etme olsun aralarından en iyisi claude opustan falanda üstün olduğunu düşünüyorum.
ChatGPT 5.3 al itemsatis gibi sitelerden 200 liraya. Alabileceğin en iyi eğitim kiti olur

Youtubeden tutorial açıp izleme sakın. AI olarakta geminiden uzak dur (pro yoksa uzak dur)
Öğrenmek için aralarından en iyisi kesinlikle ChatGPT, 5.3 kullanıyorum gerek araştırma gerek kod yazma öğretme analiz etme olsun aralarından en iyisi claude opustan falanda üstün olduğunu düşünüyorum.
ChatGPT 5.3 al itemsatis gibi sitelerden 200 liraya. Alabileceğin en iyi eğitim kiti olur
Kod yazma değil yanlız öğrenmeden bahsediyoruz tutorial javayı öğrenmektir dediğin yöntem işi ai ye devretme dostum

Kod yazma değil yanlız öğrenmeden bahsediyoruz tutorial javayı öğrenmektir dediğin yöntem işi ai ye devretme dostum
YouTube Tutorial yerine AI tutoriale çalışsın diyorum mesajımda ama pek iyi anlatamamışım

YouTube Tutorial yerine AI tutoriale çalışsın diyorum mesajımda ama pek iyi anlatamamışım
Ai Tutorial olurda kral limitler var Kısa kısa mesaj yazıyor onun yerine kesintisiz 1 saat Tutorial daha mantıklı değil mi şimdi

Youtubede mod için java öğreten kimse yok çoğu yabancı öğretse bile ne kadar öğretecek kafana takılan soruları rahat rahat soramıyorsun yotuubedeki adama diyorum ya limit için 200 liraya alsın gpt plus
Ai Tutorial olurda kral limitler var Kısa kısa mesaj yazıyor onun yerine kesintisiz 1 saat Tutorial daha mantıklı değil mi şimdi

AI kullanın kesinlikle AI kullanın. Ama AI ile de güzel şeyler ortaya çıkarmak için mutlaka bilginizin olması gerekiyor. Yani yüzeysel de olsa birşeyleri öğrenin.

Youtubede mod için java öğreten kimse yok çoğu yabancı öğretse bile ne kadar öğretecek kafana takılan soruları rahat rahat soramıyorsun yotuubedeki adama diyorum ya limit için 200 liraya alsın gpt plus
Bak Haklısın Sonuna Kadar Doğrusun Mantıklı fakat Java Öğreten Tutorial zaten Türkçe Adam Akıllı Yok Önce Java Öğrensin Arkadaş Ardından Mod Kodlama için Ai olabilir Ben Şahsen Tutorial ile Öğrendim Kolay Oldu Arkadaşa O yüzden önerdim

Çoğu platformda nasıl yapacağını öğretiyorlar.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl