Merhaba değerli forum üyeleri. Bugün sizlerle birlikte CustomOreGen adlı eklentiyi inceleyeceğiz. Keyifli okumalar!
Bu eklentiyi genellikle Skyblock sunucusu açan veya Skyblock sunucularında oynayan oyuncuların çok iyi bildiğinden eminim. Bilmeyenlerin şu an "Ne işe yarıyor ben bilmiyorum ki?" dediğini duyar gibiyim ve fazla uzatmadan konuya giriş yapıyorum.
Genellikle Skyblock oyuncuları normal Skyblock sunucularında kırıktaş makinesi yaptığı zaman, kırıktaş kırdıktan bir süre sonra fark ederler ki kırıktaş yerine elmas cevheri, demir cevheri veya altın cevheri gibi cevherler ortaya çıkar. İşte bu eklenti tam olarak bu işe yarıyor. Tam olarak ne olduğunu anlamayanlar için aşağıya gifini koyuyorum.
Ücretli mi veya Nasıl Sahip Olabiliriz?
Eklenti tamamen ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Eklentiye sahip olmak isteyenler
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Peki Biz Bunun Ayarlarını Nasıl Yapabiliriz?
Eklentinin kurulum işlemi tamamlandıktan sonra eklentimizi sunucumuzun plugins klasörüne atıyoruz ve sunucumuz açıksa baştan başlatıyoruz, kapalıysa başlatıp bekliyoruz. Sonrasında plugins klasörünün içinde CustomOreGen adlı bir klasör daha oluşuyor. Bu klasöre girip içindeki config.yml adlı dosyayı Notepad programıyla veya başka programlarla açıyoruz.
Açtıktan sonra karşımıza böyle bir yer geliyor. Burayı düzenlemek oldukça basit ve kısa bir şekilde anlatacağım. Kırmızı daire içine aldığım kısımda kırıktaş yerine hangi blokların, hangi oranla geleceği yazıyor. Alt kısımda ise aynı olmakla beraber sunucuzdaki VIP üyelere özel olarak yapılmış bir alan ve bu alanda VIP'lere özel daha kaliteli blokları, daha yüksek oranlara verebilirsiniz. Eğer adaletliyseniz bu kısmı silebilirsiniz. :D
Üstteki fotoğrafta da belirttiğim gibi blokların ne olduğu, hangi blokların olduğu ve ne kadar sıklıkla cevherlerin çıkabilme oranı tamamen değiştirilebilir bu tamamen sizin inisiyatifinize bağlıdır. "oregen.vip" adlı yetkiyi VIP üyelere vermezseniz eğer VIP'ler bu özellikten faydalanamaz. "disabled-worlds" adlı kısımda ise eklenti işlevinin hangi dünyalarda geçersiz kılınacağı yazıyor. Burayı da istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bana göre buradaki en güzel kısım ise "unlock_islandLevel" kısmı. Buradan oyuncunun hangi ada seviyesine ulaştıktan sonra bu cevherlerin kırıktaş makinesinden çıkabileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Sanırım anlatacak başka bir şey kalmadı. :)
Bu kadar kolay, işlevli ve basit olan eklentimizin tanıtım konusunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarım detaylıca açıklama yapabilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler ve iyi forumlar dilerim değerli okurlar!
Üstteki fotoğrafta da belirttiğim gibi blokların ne olduğu, hangi blokların olduğu ve ne kadar sıklıkla cevherlerin çıkabilme oranı tamamen değiştirilebilir bu tamamen sizin inisiyatifinize bağlıdır. "oregen.vip" adlı yetkiyi VIP üyelere vermezseniz eğer VIP'ler bu özellikten faydalanamaz. "disabled-worlds" adlı kısımda ise eklenti işlevinin hangi dünyalarda geçersiz kılınacağı yazıyor. Burayı da istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bana göre buradaki en güzel kısım ise "unlock_islandLevel" kısmı. Buradan oyuncunun hangi ada seviyesine ulaştıktan sonra bu cevherlerin kırıktaş makinesinden çıkabileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Sanırım anlatacak başka bir şey kalmadı. :)
Bu kadar kolay, işlevli ve basit olan eklentimizin tanıtım konusunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarım detaylıca açıklama yapabilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler ve iyi forumlar dilerim değerli okurlar!
Son düzenleme: