Skript Paylaşımı Minecraft COVİD-19 SKRIPTI (GELİŞTİRME AŞAMASINDA SIKINTILARI OLABİLİR)

Sizce Geliştirilmeli mi ?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DaisyWork

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
13
Minecraft
Nosbia

Discord:

DaisyWork#0001

Merhabalar Bildiğiniz Üzere Malesef Dünya Zor Bir Pandemi Sürecinden Geçiyor Bende Tabi Bunu Oyuna Yansıtmak İstedim Küçük Bir Skript Yazdım Skriptte Bazı Hatalar Olabilir Zamanla Geliştirmeyi Düşünüyorum

Skripti Bırakıyorum ;

Kod:
command /covidp [<player>]:
        permission: covid19.admin
        permission message: "&7Üzgünüm Fakat Bunu Kullanamassın"
        trigger:
                if arg 1 is set:
                        broadcast "&a%arg 1% &a Adlı Oyuncunun &cCovid Testi Pozitif Çıktı !"
                else:
                        send "Oyuncu adı girilmedi"

Negatif Versiyonu ise ;

Kod:
command /covidn [<player>]:
        trigger:
                if arg 1 is set:
                        broadcast "&e%arg 1% &a Adlı Oyuncunun &cCovid Testi &aNegatif Çıktı !"
                else:
                        send "Oyuncu adı girilmedi"

Son düzenleme:
Test sadece pozitif mi çıkabiliyor. Yani mantığını anlayamadım nasıl hasta oluyoruz ya da olma amacımız ne sadece pozitif yazmasının bir sebebi yok gibi. Geliştireceğini düşünüyorum başarılar.

Yeni bir oyun tarzı geliştirilebilir Covid-19 Serverler başlığı altında fakat skriptin çok gelişmesi lazım başarılar.

geliştirilebilir bence tek pozitif çıkması çok saçma bence

Arkadaşlar Skripti Geliştireceğim Zaten Aceleye Getirdiğim İçin Negatifi Eklemeyi Unutmuşunm İyi Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Merhabalar Bildiğiniz Üzere Malesef Dünya Zor Bir Pandemi Sürecinden Geçiyor Bende Tabi Bunu Oyuna Yansıtmak İstedim Küçük Bir Skript Yazdım Skriptte Bazı Hatalar Olabilir Zamanla Geliştirmeyi Düşünüyorum

Skripti Bırakıyorum ;

Kod:
command /covid19 [<playername>]
    permission covid19.admin
    permission message "&7Üzgünüm Fakat Bunu Kullanamassın"
        trigger:
            if arg-1 is not set:
            send "&3Bir Vaka İsmi Girmelisin " to player
                 if arg-1 is set:
                 broadcast "&a%arg-1% &a Adlı Oyuncunun &cCovid Testi Pozitif Çıktı !"
Bu skript bu şekilde çalışmayacaktır ayrıca if arg 1 is not set: girdikten sonra if arg 1 is set girmenize gerek yok else yazmanız yeterli olacaktır yani "değilse". Ayrıca permission ve message kısmında ":" unutulmuş. Bunları sizi kötülemek için söylemiyor bir işi öğrenmek için çabalayan, hazıra konmayan kişileri görünce mutlu oluyorum. Elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

TAB hataları da mevcut. Şu şekilde olursa çalışacaktır:

Kod:
        trigger:
                if arg 1 is set:
                else:
                        send "Oyuncu adı girilmedi."

Eğer negatif eklemek istersen playername gibi bir argument daha ekleyebilirsin örneğin text. Onu da if arg 2 is set negatif ise şu şu şu pozitif ise şu şu şu tarzında yapabilirsin bunu da else if mantığı ile yapmalısın.

Bu skript bu şekilde çalışmayacaktır ayrıca if arg 1 is not set: girdikten sonra if arg 1 is set girmenize gerek yok else yazmanız yeterli olacaktır yani "değilse". Ayrıca permission ve message kısmında ":" unutulmuş. Bunları sizi kötülemek için söylemiyor bir işi öğrenmek için çabalayan, hazıra konmayan kişileri görünce mutlu oluyorum. Elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

TAB hataları da mevcut. Şu şekilde olursa çalışacaktır:

Kod:
        trigger:
                if arg 1 is set:
                else:
                        send "Oyuncu adı girilmedi."

Eğer negatif eklemek istersen playername gibi bir argument daha ekleyebilirsin örneğin text. Onu da if arg 2 is set negatif ise şu şu şu pozitif ise şu şu şu tarzında yapabilirsin bunu da else if mantığı ile yapmalısın.
Teşekkür ederim Benimde İlk Kendi Skriptim Yani Çalmadan Kendimce birşeyler Başarmaya Çalışıyorum

Düzenlediğim hali aşağıda[yanlışlıkla yanıtla ya bastım]:

Bence güzel düşünülmüş güncellemede şöyle şeyler ekleyebilirsiniz;

- /covid19 test <oyuncu> yazıp oyuncular birbirlerinin pozitiflik durumuna bakabilirler
- /covid19 set <oyuncu> <pozitif/negatif> şeklinde komut değiştirilebilir
- /covid19 aşı <oyuncu> komutu ile doktorlar oyuncuya hastalığın bulaşmasını engelleyebilir
- oyuncular /covid19 aşısorgula <oyuncu> yazarak oyuncunun aşılı olup olmadığını görebilirler
- doktor rolü/permi verdiğiniz oyuncular /covid19 tedavi <oyuncu> yazarak oyuncuları tedavi edebilirler
- covid19 bulaşmış olan oyuncular her belirli bir zamanda 2 kişiye /covid19 bulastır yazarak covid19 u bulaştırabilirler
- covid19 bulaşmış oyunculara wither veya zehir efekti verebilirler
- belirli bir şans aralığında covid19 bulaşmış oyuncular kendi kendine iyileşebilirler
vb.

Eğer bunlardan bazıları bile olsa güzel bir minigame event vs yapılabilir aynı şekilde roleplay sunucularının işine de yarayabilir :-)

Onları Yapmak için baya ileri düzey olmak gerekir ben daha yeni yeni atıldım bu işlere :D

Virüs nasıl bulaşacak peki. Yarasadan çıkan yarası eti ya da yarasa kabuğu tarzı bir şey yapılabilir. Eğer pişirilmeden yenirse bir ihtimal hasta olursunuz. Pişirince yenildiğinde de 1 dakikalık gece görüşü verir. İstersen dediklerimi yapmaya çalış. Yapamadığın yerde bana discorddan yaz ben nasıl yapılacağını öğreteyim hem sana da güzel bir antrenman olmuş olur.

Virüs nasıl bulaşacak peki. Yarasadan çıkan yarası eti ya da yarasa kabuğu tarzı bir şey yapılabilir. Eğer pişirilmeden yenirse bir ihtimal hasta olursunuz. Pişirince yenildiğinde de 1 dakikalık gece görüşü verir. İstersen dediklerimi yapmaya çalış. Yapamadığın yerde bana discorddan yaz ben nasıl yapılacağını öğreteyim hem sana da güzel bir antrenman olmuş olur.
1.8 de Yarasa Eti Mevcut Değil Ki

Zaten değil :'D. Bunu sen yapacaksın. Örnek veriyorum çakıl taşının ismini loresini değiştirip yarasa kabuğu yapacaksın. Yani bir texture eklemeyeceksin ama yeni bir eşya eklemiş olacaksın. Sonra da ısıtılınca ısıtılmış hali için de bir eşya yapacaksın vs. vs.

Merhaba, skript için yorum yapmıştım ama tekrar aklıma geldi çünkü fikir mantıklı geldi :D Bu yüzden de skripti kendimce biraz düzenledim komutlar ekledim, cooldown ve pozitiflik durumu gibi şeylerde alıntı almam gerekti çünkü pek bilmiyorum o kısmı. Skript:

Kod:
options:
    p: &aCovid&7-&c19&7>

command /covid19 [<text>] [<offlineplayer>]:
    trigger:  
        if arg 1 is "py":
            if player has permission "covid19.admin":
                if arg 2 is set:
                    set {pozitif::%arg 2%} to true
                    broadcast "{@p} &c%arg 2% adlı oyuncu Covid-19 hastalığına yakalandı."
                else:
                    send "&cOyuncu ismi girmelisiniz" to player
            else:
                send "&cBu komutu kullanamazsın" to player
        if arg 1 is "ny":
            if player has permission "covid19.admin":
                if arg 2 is set:
                    set {pozitif::%arg 2%} to false
                    broadcast "{@p} &c%arg 2% adlı oyuncunun virüs testi artık negatif."
                else:
            else:
                send "&cBu komutu kullanamazsın" to player
        if arg 1 is "bulastır":
            if arg 2 is set:
                if {cooldown::%player%} isn't set:
                    set {cooldown::%player%} to now
                if {pozitif::%player%} is true:
                    if difference between {cooldown::%player%} and now > 15 seconds:
                        set {cooldown::%player%} to now
                        set {pozitif::%arg 2%} to true
                        broadcast "{@p} &c%arg 2% adlı oyuncu Covid-19 hastalığına yakalandı."
                    else:
                        set {_n} to "%difference between 1 hours and (difference between {cooldown::%player%} and now)%"
                        replace all "hours" with "&fsaat" in {_n}
                        replace all "seconds" with "&fsaniye" in {_n}
                        replace all "minutes" with "&fdakika" in {_n}
                        send "&fBu komudu &f%{_n}% &asonra tekrar kullanabilirsin" to player
                else:
                    send "&cHastalığı bulaştırmak için önce kendin kapmalısın."
            else:
        if arg 1 is "tedavi":
            if player has permission "covid19.doktor":
                if arg 2 is set:
                    if {pozitif::%arg 2%} is true:
                        set {pozitif::%arg 2%} to false
                        broadcast "{@p} &c%player% adlı oyuncu %arg 2% adlı oyuncuyu iyileştirdi."
                    else:
                        send "&cHasta olmayan birini iyileştiremezsin." to player
                else:
                    send "&cBir oyuncu ismi girmelisin" to player
            else:
                send "&cBu komudu kullanamazsın" to player
        if arg 1 is "test":
            if arg 2 is set:
                send "&cOyuncunun pozitiflik durumu sorgulanıyor..." to player
                wait 2 seconds
                if {pozitif::%arg 2%} is true:
                    send "&cTest sonucu: &4Pozitif" to player
                    send "&cBu oyuncu Covid-19 hastalığına yakalanmış!Dikkat et sana da bulaştırabilir." to player
                else:
                    send "&cTest sonucu: &aNegatif" to player
                    send "&aTebrikler,bu oyuncu Covid-19 hastalığına yakalanmamış!" to player
            else:
                send "&cBir oyuncu ismi girmelisin"
        if arg 1 is "help":
            if arg 2 is not set:
                send "&e>>>>  Mc-Tr  <<<<" to player
                send "" to player
                send "&cCovid&7-&c&l19" to player
                send "" to player
                send "&d&lKomutlar;" to player
                send "" to player
                send "&d/covid19 help: &fBu sayfayı açar." to player
                send "&d/covid19 py <oyuncu>: &fOyuncuyu pozitif yapar." to player
                send "&d/covid19 ny <oyuncu>: &fOyuncuyu negatif yapar." to player
                send "&d/covid19 test <oyuncu>: &fOyuncunun pozitiflik durumunu sorgular." to player
                send "&d/covid19 tedavi <oyuncu>: &fOyuncuyu tedavi eder." to player
                send "&d/covid19 bulastır <oyuncu>: &fOyuncuya hastalığı bulaştırır.(1 saat ara ile)" to player
                send "" to player
                send "&d&lIzinler" to player
                send "" to player
                send "&dcovid19.admin" to player
                send "&dcovid19.doktor" to player
                send "" to player
                send "&cCovid&7-&c&l19" to player
                send "" to player
                send "&e>>>>  Mc-Tr  <<<<" to player
            else:
                send "&dKomut bulunamadı. Yardım için: /covid19 help" to player
        else:
            send "&dMC-TR Özel Skript Komudu. Yardım için: /covid19 help" to player

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl