Eratonos
No Mercy
- Elmaslar
- 344
Discord:
blackeratonos
Minecraft 1.16.4 Sürümde Bulunan 9 Hata
Hepimiz biliyoruzdur ki, Minecraft'a ne zaman yenilik gelse onun hemen yanında da hatalarla birlikte gelir. Bu günde bu adete uyarak son zamanlarda çıkmış olan 1.16.4 sürümünde bulunan 9 adet hatayı sizlere gösterecek ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğim ki, isterseniz bu hataları kendinize bir avantaj olarak çevire bilir ve bundan faydalanmak isteye bilirsiniz.
Birinci hatamız olan cehennemin sonuncu katı kabaca Minecraft'da cehennem dünyasının katman kayalarının arasından üstüne çıkmaktır, aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Minecraft'da cehennem dünyasına gide bilmek için geçiş kapısını ( yani portalı ) yaptıktan sonra klavyenizdeki tuşlardan
İkinci hatamız ile madanlerde kazı yaparken bize etrafımızı, blokların içini görmemizi sağlayacaktır. Bununla daha kolay bir şekilde demir, elmas, altın, kömür gibi madenleri rahatça bulabilirsiniz. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
İçeriyi görmek istediğiniz kata inin, ve kendinizle; gübre varili, piston ve şalter alın. Ardından bir blok aşağıyı kazın ve gübre varilini oraya yerleştirip içine girin, sonra üstünüze bir adet piston yerleştirin ve aranızda 1 blok boşluk olması gerektiğine dikkat edin. Sona öne bakarak blok kırın oraya da aldığınız şalteri yerleştirin ve çalıştırın. O, evet artık sende dünyayı xray gözlüğü ile göreceksin.
Üçüncü hatamızda oyunun sonunda karşılaştığımız Ejderhayı öldürdükten sonra beliren yumurtasını çoğaltarak istediğimiz alanda kullanmamıza yarayacaktır. Ben hayatım boyunca bu yumurtayı kullanmadım ama eminim birilerinin işine çok yaracaktır. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Minecraft'da son geçiş kapısına ( yani end portalına ) gittikten sonra bize; 9 adet kırık taş ( bu herhangi blok olabilir ), 9 adet çit ve blokları kırmamız için kazma lazım, ardından geçiş kapısının üstüne bakarak 3 blok kırın ( geçiş kapısıyla kırdığınız yer arasında toplam 6 blok olması gerek ) ve üste bakarak ejderha yumurtasını koyun burada dikkat etmeniz gerek yer yumurtanın geçiş kapısına düşeceğinden emin olmanız gerek. Yumurta geçiş kapısına düştükten sonra sizde ardından gittiğiniz zaman envanterinizde bir adet ve yerde bir adet yumurta olacaktır. Bunları toplayıp 9 yaptığınız zaman her boşluğa yerleştirerek tek-tek yapmaktan kısmen olsa da kurtulabilirsiniz. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Dördüncü hatamızla birlikte artık sınırsız bir biçimde istediğimiz kadar blok kazanacağız, hemde bunu yasal olmayan yollardan yapacağız. Bu çok doğru olmasa da arkadaşımızın yardımıyla birlikte 1 dakikadan az bir süreçte elimizde olan eşyayı çoğalta biliriz. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Bunun için size bir adet arkadaş veya yan hesabınız, bir adet shulker kutusu ve kaza bilmek için kazma lazım, bunları yapabildikten/bula bildikten sonra siz hızlı bir şekilde klavyenizdeki,
Beşinci hatamızla artık Minecraft'da yükseklerden düşerken korkmamıza veya "nereye atlarsam az canım gider" demeye son koyacağız. Hemde bunu çok rahatça yapacağız. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Bunun için size sadece bir adet tekne, şimdi yapacağımız şey atlamak istediğim yerin son blokuna tekneyi yerleştirmek ve aşağıya doğru iniş yapmaya başlayın. Hiç korkmanıza gerek yok çünkü yere iniş yaptığınız zaman hiç bir hasar almayacaksın.
Altıncı hatamızda oyunumuzda bulunan ve aşağıda yazılanları yaptığınız zaman uyumak istediğiniz zaman yataktan düşecek ve maalesef ki, o yumuşuk koyun yününden yaptığınız yatağınız yerine tahta zeminde uyumalı olacaksınız ve gerçekten bu hiç iyi değil çünkü hiç kimse bunu istemez. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Bunun için size yere koyulmuş bir yatak, bir at veya ray lazım. Şimdi yapacağımız şey atın üzerine binmek ve yatağa doğru gelerek, yatmak için fare'nizin sağ tuşuna tıklayın. Sonuç olarak kendinizi yerde göreceksiniz. Görselde sadece atla gösterilmiştir fakat siz bunu ray ile de yapabilirsiniz.
Yedinci hatamızla birlikte sınırsız bir şekilde tuzak kancası alabilecek ve tuzak kancası karşılığında bize satış yapan köylü bularak zengin olacağız. Detaylı bir anlatım için aşağıdaki, bilgilendirme görseli inceleyin.
Bunun için size iki adet tuzak kancası, bir adet ip ve son olarak iki adet tuzak kapısı lazım. Bunları bulduktan/yaptıktan sonra aşağıda barınan görselde ki, gibi yaptıktan sonra ip'in üzerinden geçmek tuzak kapısının kapanması ile birlikte yere 2 adet tuzak kancası düşecektir, bunu size lazım olan kadar tekrarlayıp istediğiniz miktarı elde ettikten sonra köylüden alış verişinizi yapabilirsiniz.
Sekizinci hatamızla birlikte eskiden de bilinen bir hata sayesinde yüksek yerden düşerek yaptığımız bir hareketle artık bu dertten kurtulacağız. Nede olsa hiç kimse yüksekten düşerek hasar almayı sevmez. Aşağıda olan görsele bakarak ve yazılan bilgilendirme metinini okuyarak basitçe yapabileceğinize inanıyorum.
Bunun için size lazım olan sadece klavye, atlarken zemine az kala klavyenizdeki,
Dokuzuncu ve son hatamızda sizlere Minecraft'da ki, hatadan faydalanarak kendimize nasıl gizli geçit yapabileceğimizi göstereceğim. Konuyu dikkatlice takip etmek ve anlamak için bilgilendirme ve görselleri dikkatlice inceleyin.
Bunun için size lazım olan bir adet shulker kutusu ve bir adet basamak. Şimdi shulker kutusunu evinizde zeminin üstüne yerleştirin ve hemen onun altından kendinize barınak yapmaya başlayın bitirdikten sonra yukarıya çıkın ve shulker kutusunun üstüne çıktığınız zaman üstünüzde iki blok mesafenin hemen üstüne basamağı yerleştirin ve ardından kafanızı aşağı eğerek shulker kutusunu açın sonuç olarak kendinizi yapmış gizli yerinizde bulacaksınız. Burada dikkat etmeniz gereken şey shulker kutusunun üste doğru bakması.
Bu makaleyi yazarken Minecraft'ın bana oluşturduğu benimde sevdiğim ve yakında bu tohumla hayatta kalma serisine başlayacağım dünyanın tohum bilgilerini sizinle de paylaşmak istiyorum;
Son düzenleme: