Haber Minecraft 26.3 Snapshot - İlk Bakışta Neler Var?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

“1771677243800.webp”
Selamlar MC-TR ahalisi!

Dün gece biraz kafa dağıtmak için launcher’ı açtım, 26.3 snapshot gözüme çarptı. Hazır bakmışken güncelleme notlarını okudum. Açık konuşayım; yeni bir mob, yeni bir biyom ya da gözle görülür büyük bir içerik bekleyenler için pek bir şey yok. Bu sürüm daha çok teknik tarafta elden geçirme gibi duruyor.

Yine de oynarken fark ediliyor. Özellikle creative modda komut bloklarıyla uğraşırken oyunun genel akışı daha stabil geldi.

Teknik Düzeltmeler

Bu sürümü tek cümleyle özetleyecek olsam temizlik düzenlemesi derim. İlk dikkatimi çeken şey dünya yüklenme süreleri oldu. Elytra ile hızlıca yeni chunk’lara girerken yaşanan o kısa takılmalar ciddi anlamda azalmış.

Arka planda bir sürü hata temizlenmiş gibi görünüyor. Özellikle entity davranışları daha tutarlı. Render distance’ı yükseltip biraz zorladım; FPS dramatik şekilde artmadı ama oyunun akışı daha stabil. Eskiden arada giren o minik takılmalar artık çok daha seyrek. Uzun süre oynayınca bu fark daha net hissediliyor.

Oyun Mekanikler

Oyun mekaniklernde bir değişiklik yok. Ancak bazı mob spawn oranlarında ve blok etkileşimlerinde ufak ayarlamalar yapılmış. Önceden karşılaşılan birkaç küçük bug da ortadan kaldırılmış gibi.

Redstone ile uğraşanlar için yeni bir oyuncak yok ama büyük sistemler kuranlar, özellikle piston ve tick tabanlı düzeneklerde daha istikrarlı bir çalışma fark edebilir. Survival’da birkaç saat geçirdikten sonra genel hissiyatın daha dengeli olduğunu söyleyebilirim. Oyun daha “oturmuş” hissettiriyor.

Performans ve Sistem Gereksinimleri

Bu snapshot’ın asıl güçlü tarafı optimizasyon. Orta seviye bir sistem kullanıyorsanız performans anlamında küçük ama değerli kazanımlar var. Java Edition’ın zaman zaman ağırlaşan yapısı biraz olsun hafiflemiş.

Meraktan shader ile de denedim fakat beklendiği gibi tam uyumlu değil; ara sıra kararsız davranabiliyor. Ayrıca sunucu sahiplerine özellikle hatırlatayım: Bu bir snapshot sürüm. Ana sunucuyu doğrudan buna geçirmek riskli olabilir, eklentiler uyumsuzluk çıkarabilir. Ancak saf vanilla test etmek isteyenler için performans açısından keyifli bir sürüm.

Genel Değerlendirme

Yeni içerik arayanlar için heyecan verici bir güncelleme değil. Oyunun optimizasyonunda güzel değişiklikler mevcut. Oyunun daha stabil çalışması benim için her zaman artı puan.

Sürümün gelişme süreci içerisinde olduğunu unutmayalım. Ana dünyanıza girmeden önce mutlaka yedek alın.

Benim kişisel değerlendirmem: 7/10
Büyük yenilik yok ama yapılan teknik bakım hissediliyor.

Siz deneyimlediniz mi? Özellikle sunucuda test edenlerin gözlemleri varsa okumak isterim. İyi forumlar!

Son düzenleme:
Elinize Sağlık Dexter Bey kısa ve öz anlatım 🌹

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl