Haber Minecraft 26.1 Snapshot 6 - Bebek Hayvanlar Daha Sevimli, Dünya Dosyaları Değişti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Merhaba değerli MC-TR ailesi,

Dün akşam launcher'ı açtım, snapshot'ı indirdim, saatlerce yeni dünya açıp bebek mob'ları kovaladım tundra'da, çölde armadillo avladım. Bu 26.1 Snapshot 6 bayağı tatlı geçmiş, yedi tane bebek hayvanın görünümü yenilenmiş, floofy diyorlar ya, tüyleri kabarmış halleri inanılmaz şirin. Ama bir yandan da dünya dosyalarında kocaman değişiklik var, upgrade etmezsen oynayamıyorsun. Benim kendi testlerimde, eski survival dünyamı yedekledim önce, upgrade ettim, sorun çıkmadı ama geri dönüş yok, dikkat edin. Avantajı görsellik artmış, dezavantajı datapack'ler bozulabilir. Hadi yavaş yavaş anlatayım, karmaşık teknikleri basitçe, kendi deneyimlerimle karıştırarak

Bebek Mob'lar Neden Bu Kadar Tatlı Oldu: Görünüm ve Davranış Değişiklikleri

1772382543291.webp

Bence en tatlısı armadillo bebekleri, top olup yuvarlanıyorlar çölde, yakalaması zor ama yakalayınca pet gibi. Deve bebeklerinde eyer render olmuyor artık, husk deve bebek modeli yok. Axolotl bebekleri ölü taklidi yapıyor, chicken kanat ve şerit fix'i ufak ama fark ediliyor. Benim gördüğüm kadarıyla, survival'da farm kurarken saatlerce izliyorsun, roleplay sunucularında malzeme bol. Dezavantajı, bazıları hala vahşi, yaklaştırmak için sabır lazım.

Yeni Sürüm Dünya Yükseltmesi: Mutlaka Yedek Alın, Ne Olur Ne Olmaz

Oyuna girince dünya listesinden yükseltme isteyenler için yeni buton: "Yükselt ve Oyna", eski "Seçili Dünyayı Oyna" gitmiş, düzenle ve yeniden oluştur butonları kilitli. Progress bar çıkıyor, benim 4 GB'lık dünya 1-2 dakikada yükseltildi. Mojang uyarıyor, bu döngüde ilk yüklemede otomatik yedek alacak, riskli diye. Avantajı güvenli, veri kaybı yok, ama upgrade sonrası eski sürümlere dönemiyorsun, 26.1 Snapshot 5 bile açılmıyor. Ben Konya'daki ev server'ımda test ettim, yedek klasörü oluştu, rahatladım. TR oyuncuları için pratik ipucu: Manuel yedek alın, klasörü kopyalayın, sonra yükleyin. Data pack versiyonu 99'a, resource pack 80'e çıkmış, modpack'leri güncelleyin yoksa crash yer.

Dünya Dosyaları Baştan Düzenlendi: Teknik Detaylar Basitçe

En büyük değişiklik world storage'da, her şey dimensions klasörüne toplanmış. Overworld root'tan idmensions/minecraft/overworld'e, region/entities/poi dosyaları dahil. Nether DIM-1'den dimensions/minecraft/the_nether'a, End de öyle. Data klasörü sadece ortak veriler için, player verileri players/ altına: advancements players/advancements, playerdata players/data, stats players/stats. Resources.zip resourcepacks/'e, data namespaced: scoreboard.dat data/minecraft/scoreboard.dat gibi. Chunks.dat chunk_tickets.dat olmuş, map'ler data/minecraft/maps/, raids_end.dat yok End raids.dat kullanıyor. Level.dat'ta Player singleplayer_uuid, zorluk string: peaceful/easy/normal/hard. Ender dragon verileri ayrı dosyaya, wandering trader, boss events, hava, scheduled events, game rules, world gen settings, world clocks hepsi data/minecraft/ altına taşınmış. Bence datapack yazarları sevinir, düzenli ama eski pack'leri kırar, migration yapın. Sunucu sahipleri için biraz uğraştırıcı, uzun vadede iyi.

Texture'lar, Sesler ve Shader'lar: Görsellik İyileşti

Resource pack 80'de bebek chicken adım sesi eklenmiş, entity texture'lar çoğalmış: arı bebek angry/nectar, tilki sleep/snow, deve/keçi/armadillo/kutup ayısı/llama bebekleri.

1772382755368.webp

Shader’larda item (eşya) entity’lerinde artık yarı saydam ayıklama kapalı. Entity’ler alpha/decal dissolve flag ile işleniyor, item’lar ise ayrı shader kullanıyor. Complementary ile test ettim, bazı bebekler parlıyor.

Son Olarak

Millet, indirin bu snapshot'ı, eğlenceli. Sorun olursa yorum atın, yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Peki o soru geliyor!

Her yerde gördüğümüz o bebek creeper gerçek mi?

Harika Snapshot șimdi end update istiyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl