Minecraft 1.8 PvP Sistemi Neden Daha İyi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AntGamer

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
40
Minecraft
AntGamer

Discord:

aykutkvl

Selamlar Minecraft severler,

Ben Aykut, uzun yıllardır Minecraft oynayan biri olarak PvP konusunda düşüncelerimi paylaşmak istedim. Özellikle 1.8 sürümünden beri PvP den büyük keyif alıyorum. Ancak ne yazık ki Mojang’ın sonraki sürümlerde yaptığı değişiklikler PvP sistemini tamamen farklı bir hale getirdi ve eski sistemin ruhunu kaybettiğini düşünüyorum.

1.8 PvP’nin Sadelik ve Akıcılığı

1.8 sürümünde PvP’nin bence en güzel yanı sadeliği ve akıcılığıydı. Spam tıklamalar ve hızlı refleksler ön plandaydı, bu da oyun mekaniklerinin daha adrenalin dolu ve rekabetçi olmasını sağlıyordu. Kılıç ve yay kullanımı arasında denge kurmak, rakibinizi stratejik olarak alt etmek ve doğru zamanda saldırmak çok büyük bir önem taşıyordu. Özellikle, kritik vuruşlar ve block-hit mekanikleri PvP'yi daha derin ve taktiksel hale getiriyordu.

Sonraki Sürümler Neden Kötüleşti?

Mojang, 1.9 ve sonraki sürümlerde PvP'yi yenilemeye çalıştı, ancak bu değişiklikler PvP topluluğunu büyük ölçüde rahatsız etti. Özellikle salınım süresi (cooldown) eklenmesi ile PvP artık hızlı refleksler yerine sabır ve zamanlama gerektiriyor. Bu değişiklik, birçok PvP oyuncusu için hızın ve aksiyonun önüne geçti. Kalkanların eklenmesi ve kılıç kullanmanın yavaşlatılması, oyun tarzını tamamen değiştirdi.

Bence bu değişiklikler, Minecraft’ın PvP ruhunu öldürdü. Artık bir dövüşte kazananı belirleyen şey yetenekten çok zamanlama ve bekleme süreleri oldu. 1.8'deki PvP'de spam tıklamalar bir beceri göstergesiyken, şimdi aynı heyecanı bulmak çok zor.

PvP Topluluğunun Tavrı ve Çözüm Önerisi

Birçok PvP sunucusu, bu sebeplerden dolayı hâlâ 1.8 PvP sistemini kullanıyor. Örneğin, Hypixel gibi büyük sunucular bu sistemi tercih ediyor. Bence Mojang, 1.8 PvP'yi seven topluluğu da göz önünde bulundurarak gelecekteki güncellemelerde eski PvP stilini opsiyonel bir ayar haline getirebilir. Böylece herkes kendi sevdiği PvP stilini oynayabilir ve oyunun keyfini çıkarabilir.

Sizlerin bu konuda ne düşündüğünü de çok merak ediyorum. Eski PvP mekaniklerini mi seviyorsunuz, yoksa yeni sisteme alışabildiniz mi?

Yorumlarınızı bekliyorum!

Aslında OldPvpMechanics eklentisi oldukça başarılı ancak cooldown pvp sistemini de seven çok insan var. Ayrıca basitçe sunucu ayarlarını düzenleyebileceğiniz ayarlar bulunuyor.

Kod:
  attribute:
    maxHealth:
      max: 2048.0
    movementSpeed:
    attackDamage:

Mesela burada verilmiş bazi Attribute'ler mevcut, bunlara oyuncunun vuruş hızını, verdiği hasarı veya knockback ayarlarını ekleyebilirsiniz.
Yararlı bir konu olmuş, elinize sağlık. İyi forumlar <3

Aslında OldPvpMechanics eklentisi oldukça başarılı ancak cooldown pvp sistemini de seven çok insan var. Ayrıca basitçe sunucu ayarlarını düzenleyebileceğiniz ayarlar bulunuyor.

Kod:
  attribute:
    maxHealth:
    movementSpeed:
    attackDamage:

Mesela burada verilmiş bazi Attribute'ler mevcut, bunlara oyuncunun vuruş hızını, verdiği hasarı veya knockback ayarlarını ekleyebilirsiniz.
Bilgi için teşekkür ederim

Kod:
  attribute:
    maxHealth:
    movementSpeed:
    attackDamage:

https://www.mc-tr.com/konu/oldcombatmechanics-pvp-mekanigi.124758/#post-776244 Eklentinin tanıtımını bugün yapmıştım,tam üstüne geldi buda :D Konuda detaylıca bahsettim özelliklerinden.
Teşekkürler inceleyeceğim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl