Finduk
Odunlara Vur Vur Vur!
- Elmaslar
- 53
Merhaba değerli forum üyeleri ve ziyaretçileri. Sizlere bugünkü açmış olduğum Minecraft konusundan biraz bahsedeceğim. Değerli arkadaşlarım sizi daha fazla sıkmadan detaylıca anlatmış olduğum konumu incelemeye başlayalım.
Minecraft 1.18 güncellemesinin ne zaman geleceği hakkında kesin bir tarih yok fakat 2021 yılının sonlarına doğru geleceği söylentiler arasında yer almaktadır. Bu gelecek olan güncelleme oyuna farklı bir hava katacağını siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istiyorum. Uzun süredir beklenen bu güncellemeyi oyuncular gibi ben de sabırsızlıkla beklemekteyim. Minecraft 1.18 güncellemesinde için uygun görülen en iyi 5 özelliği alt kısımda belirttim.
5) Warden
Minecraft 1.18 güncellemesinin ne zaman geleceği hakkında kesin bir tarih yok fakat 2021 yılının sonlarına doğru geleceği söylentiler arasında yer almaktadır. Bu gelecek olan güncelleme oyuna farklı bir hava katacağını siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istiyorum. Uzun süredir beklenen bu güncellemeyi oyuncular gibi ben de sabırsızlıkla beklemekteyim. Minecraft 1.18 güncellemesinde için uygun görülen en iyi 5 özelliği alt kısımda belirttim.
5) Warden
- Warden, Minecraft güncellemesi ile gelmesi beklenen korkunç bir canavardır. Bu canavarların küçük bir patronu olduğu söylenmektedir. Wardenler sağlık alanında yaşlı muhafız ve yağmacı ile oyuncuların karşılaşacağını sözlerimde dile getirmeden edemeyeceğim.
- Warden, diğer canavarlara göre son derece benzersiz yapıdadır. Wardenler mağarada kör bir şekilde yaşamadaktadırlar. Bu canavalar kör olduğu için yalnızca seslere göre tepki verecektir.
- Wardenler ile savaşmak, oyuncular açısından çok korku verici ve aksiyon dolu olacaktır. Bu canavalar, oyuncuların mağraları keşfetmesi için gerçekten iyi olacaktır.
- Lush Caves, Minecraft'a yeni eklenmesi beklenen bir biyom türüdür. Bu biyomun Türkçe'si "Yemyeşil Mağaralar" dır. Bu biyoma ait bazı görüntüler sızdırıldı fakat oyuna hâlâ eklenmemiştir.
- Bir yer altı biyom türü olan Lush Caves, Minecraft'a eklenen yosun, açelya, parıltılı dal sarmaşıkları ve damlama yaprağı gibi yeni doğa özellikleri bulabilirler. Lush Caves hoş bir görünüme sahiptir. Yer altında bulunan korkutucu mağaralar oyunu eskiye göre daha heyecanlı bir hale getirecektir.
- Minecraft geliştiricilerinin Caves & Cliffs güncellemesinde bizlere dağ neslinin genişletilmesinden bahsetmişti. Minecraft tutkunlarına üzücü bir haber; dağ neslinin genişletilmesi gelecek olan diğer güncellemeye ertelendi.
- Bu güncelleme geldiğinde, oyunun tamamen değişeceğini düşünüyorum. Dünya yüksekliği, şu anda 256 bloktur eğer genişletilirse 384'e kadar çıkarılacaktır.
- Genel olarak, bu değişikliklik cevher üretiminde çalkalanmalara sebep olacaktır. Oyuncular eskiden sahip oldukları madencilik hakkındaki bilgilerini tamamen silmeleri gerekmektedir. Gelecek olan güncellemeden sonra dünya nesli tamamen değişecek ve oyuncuların oyunu tekrardan yep yeni haliyle deneyimleyeceklerdir.
- Bundles, Minecraft'a eklenmiş en etkili unsurlardan birisidir. Bundles, shulker kutuları ile benzer işlemi görmektedir. Malzemesi fazla olan kişiler için yanından ayırmaması gereken bir öğedir.
- Bundlesin yapımı için ip ve tavşan postu gereklidir. Shulker kutusunda olduğu gibi oyuncuların End City'ye gitmelerine gerek olmadan yapılabilecekdir. Shulker kutularına göre daha kullanışlı olacaktır.
- Minecraft 1.18 güncellemesi ile eklenen en havalı unsurlardan birisi, Sculk sensorsdür. Bu blokun nasıl bir şey olduğunu kısaca anlatmam gerekirse; karanlık mağaralarda bağlantı olmadan çalışabilen bir redstone makinesidir.
- Sculk sensors, warden (sculk sensors ile tasarlanmış) gibi titreşimleri ve hareketi algılayabilmektedirler. Sculk sensors, en fazla sekiz blokluk bir alan içerisinde hareket algıladığında, durumu bildirmek için sönecektir.
- Oyuncular, Sculk sensorsü istedikleri konuma taşıyabilirlerse, yakınında bulunan canavarları daha erkenden tesip edip önlem alabilecektir. Sadece canavar olarak düşünmeyelim, bir arkadaşımız gizli bir şekilde bizim oyunda yapmış olduğumuz evimize yaklaşmaya çalıştığını erkenden tespit edebileceğiz.
- Bunlara ek olarak, mağaralarda keşif yaparken warden veya diğer canavar türlerinin yaklaştığını tespit etmek içinde çok yararlı bir öğedir. Bu zamana kadar Minecraft'a eklenmiş en benzersiz bloklardan biridir.
Son düzenleme: