Çözüldü MineBazaar Özel Sipariş Olarak Kodlanan Eklentinin Public Şekilde Satımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zenitmc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.275
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zenitmc

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
9
Minecraft
zenitmc

Discord:

zenitmc

Şikayet Konusu: Özel Sipariş Olarak Kodlanan Eklentinin Public Şekilde Paylaşılması​

Yaklaşık 4 ay önce, MineBazaar üzerinden Notpach adlı geliştiriciye özel bir Minecraft eklentisi kodlaması için 2500 TL karşılığında sipariş verdim.
Eklenti “Daireden Son Çıkan” konseptine sahipti ve geliştiriciyle günlerce beraber testler gerçekleştirip eksiklikleri birebir aktardım. Ancak süreç boyunca kod kalitesi oldukça zayıftı; sürekli hatalar, optimizasyon problemleri ve tamamlanmamış özelliklerle karşılaştık.
Geliştirici projeyi tamamlayamayacağını belirterek iptal etmek istedi. Bu noktada ödemeyi yarı yarıya bölüştük ve karşılıklı olarak çalışmayı sonlandırdık.

Bu süreçte özellikle şu konuda mutabık kalmıştık:

• Eklenti özel (private) bir çalışma olarak kalacak, public veya lisanslı şekilde satışa sunulmayacak.
  • Eğer benzer bir proje başka biri tarafından talep edilirse, tamamen sıfırdan, bizim kodlarımız ve sistem mantığımız kullanılmadan hazırlanabileceği konusunda anlaşılmıştı.
  • Ayrıca kendisine, “emeğinin karşılığı olarak yaptıklarının ücretini talep etmiyoruz” diyerek süreci uzatmamak adına iyi niyetli bir şekilde ödeme yapılmıştı.

Ancak aradan geçen 4 ayın ardından aynı geliştiricinin bizim proje konseptimizi, sistem fikirlerimizi ve özel mekaniklerimizi birebir kullanarak public bir eklenti haline getirdiğini fark ettim.
Yeni eklentisinde yer alan birçok özellik, bizim özel siparişimizin birebir kopyası niteliğindedir:

🚨 Benzerlikler ve Kanıt Niteliğindeki Unsurlar​

• Dinamik Tur Sistemi:
    Her turun farklı süre ve zorluk seviyesine sahip olması fikri tarafımdan geliştirilmiş ve özellikle talep edilmiştir. Ekte Mevcut.
  • Takım Bazlı Oyun (7 Takım Desteği):
    7 renkli takım sistemi tamamen benim isteğimle hazırlanmıştı. Hatta gönderdiğim daire şematiği bile blok blok aynı şekilde kullanılmış. Ekte mevcut.
  • Ani Ölüm / Alan Daralması Mekaniği:
    “Son turda dünya sınırının daralması” fikrini bizzat belirtmiştim. Aynı sistem şimdi eklenti içinde kullanılmış. Ekte mevcut.
  • Akıllı Doğma Sistemi:
    Turlar arası adil doğma yani sonradan gelende doğuyordu sanırım sistem yapmış bunu.. Ekte mevcut.
  • Özel Eşya Sistemi (Kartopu, Takım Mumları, Charmlar):
    Özel eşyalar ekleyeceğim için eşyaları loreleriyle kaydetmesini istemitim skript ile charmlar felan yapmıştım ekte mevcut.
  • Puan, Rank ve Coin Sistemi:
    Kill, win ve turda hayatta kalma puanlarının tutulması; LuckPerms rank entegrasyonu; coin sistemiyle izleyici destek mağazası gibi tüm özellikler bana özel hazırlanmıştı. Luckperms entegrasyonu ona ait ama bizde olan sistemin çalışması anlatmıştım. Ekte kısmen mevcut.
  • Canlı İzleme & Destek Mağazası & Mağaza:
    İzleyicilerin kendi puanlarıyla arkadaşlarına eşya gönderebilmesi sistemi birebir şekilde mevcut. Markette aynı şekilde.
  • Çoklu Arena ve Ganimet Sistemi:
    Bu kısımlar da tarafımdan talep edilmiş, yapılandırma biçimi dahi aynı kalmış. Bizde Coklu dünyada coklu arena yapacaktı burada projeyi devam ettirememe sebeblerinden birtaneside coklu dünya yapamamasıydı bunu tek worldde yapmış tebrikler..

Kısacası baktiğim zaman benim notlarımla beraberinde ve isteklerime karşılık şeylerden eklentiyi sonradan devam ettirip satışını yapmaya başlamış. Bu konuda kendiside kabul ediyor zaten whatsap görüşmelerimizde eklenti bana özel olduğunu ve public satamicağini ama burada şunu savunarak kendisini haklı olarak görüyor. Eklentiyi özel siparişle başkası geldi siparişi iptal etti bizde buna karşılık public olarak geliştirip sattık. Arkadaşım bu eklenti zaten takımda public satamicağinizi biliyorsunuz ? Bana özel olarak yaptiniz ve aynı şekilde paramı aldınız... Şimdide diğer savunması sana verdiğimiz kaynak kodu ile çok farklı bu projenin.. Kaynak kodlarını atsam görseniz zaten cok fazla sorunları olduğunu ve bir noktadan sonra geliştirmeye bile imkan olmadiğini karmaşık ve düzensiz olduğu ortada. Yani kısacası burada özel yapılan bir hizmet public olarak satılmaktadır.

Aynı şekilde MC TR kücük takımlara ev sahipliği yapmasınıda önermem. Takım açmak için vergi levhası şartı olması lazım. Yakın bir zamanda yeni bir konu açarak Takımı bu konuda şikayette edeceğim.

Karşı tarafın gönderiminin silinmesine ve karaliste konusu acılmasını talep ediyorum. Eklerde yetersiz bir kısım varsa söylerseniz arayip bulmaya çalışırım.

Ekli dosyalar

• 1761225054588.webp
    1761225054588.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 184
  • 1761225149679.webp
    1761225149679.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 180
  • 1761225328339.webp
    1761225328339.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 175
  • 1761225578266.webp
    1761225578266.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 169
  • 1761225734258.webp
    1761225734258.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 191
Merhaba, ben mdfnative MineBazaar'ın kurucusu ve takım lideriyim. Açılan bu şikayet konusunu detaylı bir şekilde inceledim ve gerçekleri açıklığa kavuşturmak istiyorum.
Öncelikle belirtmek isterim ki, MineBazaar olarak müşteri memnuniyetini ve etik iş ilkelerini her zaman ön planda tutuyoruz. Ancak bu şikayette belirtilen iddialar maalesef gerçeği yansıtmamaktadır ve bazı kritik noktaların açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Şikayette bahsedilen özel sipariş projesi NotPatch adlı takım arkadaşımız tarafından geliştirilmiştir. Ancak public olarak satışa sunulan eklenti ise tamamen farklı bir takım arkadaşımız olan 29huseyinsari tarafından sıfırdan kodlanmıştır. Bu iki proje arasında hiçbir kod, mantık veya yapısal benzerlik bulunmamaktadır. Farklı geliştiriciler, farklı kod mimarileri ve farklı yaklaşımlarla hazırlanmış iki ayrı üründür.
Minecraft eklenti pazarında "Daireden Son Çıkan" veya benzeri arena/survival konseptleri oldukça yaygın ve popüler oyun modlarıdır. Bu tür mekanikler (takım sistemi, tur bazlı oyun, alan daralması, puan sistemi vb.) sektörde standart özelliklerdir ve hiçbir geliştirici bunlar üzerinde tekel hakkına sahip değildir.
Benzer konsept kullanmak, kod çalmak veya fikri mülkiyet ihlali anlamına gelmez. Aksi takdirde piyasadaki onlarca benzer eklenti de birbirini suçlayabilir.
İddia edilen "private kalacak" anlaşması, NotPatch ile yapılan özel sipariş için geçerliydi ve o proje zaten private kalmıştır. 29huseyinsari'nin geliştirdiği public eklenti bu anlaşmanın kapsamı dışındadır çünkü:
  • Farklı bir geliştirici tarafından yapılmıştır
  • Sıfırdan kodlanmıştır
  • Farklı bir kod yapısına sahiptir
  • Başka bir ürün olarak piyasaya sürülmüştür
Şikayetçinin belirttiği "kaynak kodları karmaşık ve düzensiz" ifadesi, aslında iki projenin tamamen farklı olduğunun kanıtıdır. Eğer kod kopyalama söz konusu olsaydı, aynı "karmaşık ve düzensiz" yapı public eklentide de bulunurdu.
Takımımız, yasal ve etik sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla istediği konseptte eklenti geliştirme ve satma hakkına sahiptir. Hiçbir müşteri, genel bir oyun konsepti üzerinde münhasır hak talep edemez.

Bu nedenle şikayetin haksız ve asılsız olduğunu düşünüyoruz. Gerekirse teknik karşılaştırma için her türlü kod incelemesine açığız.
İki eklentininde kaynak kodları gerekli görülürse yetkililer ile paylaşılıp incelenebilir.

Not: Özel sipariş projesini geliştiren NotPatch takım arkadaşımız da konuyla ilgili detaylı açıklamasını ayrıca yapacaktır.

ç
Merhaba, ben mdfnative MineBazaar'ın kurucusu ve takım lideriyim. Açılan bu şikayet konusunu detaylı bir şekilde inceledim ve gerçekleri açıklığa kavuşturmak istiyorum.
Öncelikle belirtmek isterim ki, MineBazaar olarak müşteri memnuniyetini ve etik iş ilkelerini her zaman ön planda tutuyoruz. Ancak bu şikayette belirtilen iddialar maalesef gerçeği yansıtmamaktadır ve bazı kritik noktaların açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Şikayette bahsedilen özel sipariş projesi NotPatch adlı takım arkadaşımız tarafından geliştirilmiştir. Ancak public olarak satışa sunulan eklenti ise tamamen farklı bir takım arkadaşımız olan 29huseyinsari tarafından sıfırdan kodlanmıştır. Bu iki proje arasında hiçbir kod, mantık veya yapısal benzerlik bulunmamaktadır. Farklı geliştiriciler, farklı kod mimarileri ve farklı yaklaşımlarla hazırlanmış iki ayrı üründür.
Minecraft eklenti pazarında "Daireden Son Çıkan" veya benzeri arena/survival konseptleri oldukça yaygın ve popüler oyun modlarıdır. Bu tür mekanikler (takım sistemi, tur bazlı oyun, alan daralması, puan sistemi vb.) sektörde standart özelliklerdir ve hiçbir geliştirici bunlar üzerinde tekel hakkına sahip değildir.
Benzer konsept kullanmak, kod çalmak veya fikri mülkiyet ihlali anlamına gelmez. Aksi takdirde piyasadaki onlarca benzer eklenti de birbirini suçlayabilir.
İddia edilen "private kalacak" anlaşması, NotPatch ile yapılan özel sipariş için geçerliydi ve o proje zaten private kalmıştır. 29huseyinsari'nin geliştirdiği public eklenti bu anlaşmanın kapsamı dışındadır çünkü:
  • Farklı bir geliştirici tarafından yapılmıştır
  • Sıfırdan kodlanmıştır
  • Farklı bir kod yapısına sahiptir
  • Başka bir ürün olarak piyasaya sürülmüştür
Şikayetçinin belirttiği "kaynak kodları karmaşık ve düzensiz" ifadesi, aslında iki projenin tamamen farklı olduğunun kanıtıdır. Eğer kod kopyalama söz konusu olsaydı, aynı "karmaşık ve düzensiz" yapı public eklentide de bulunurdu.
Takımımız, yasal ve etik sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla istediği konseptte eklenti geliştirme ve satma hakkına sahiptir. Hiçbir müşteri, genel bir oyun konsepti üzerinde münhasır hak talep edemez.

Bu nedenle şikayetin haksız ve asılsız olduğunu düşünüyoruz. Gerekirse teknik karşılaştırma için her türlü kod incelemesine açığız.
İki eklentininde kaynak kodları gerekli görülürse yetkililer ile paylaşılıp incelenebilir.
çok mantıksız konuşuyorsunuz başka geliştirici yaptıysada siz satıyor yada paylaşıyor bundanda pay vb alıyorsunuz notpatch bildigim kadarıyla oda sizin ekipde ve kişisel eklenti değildir bu büyük ihtimalle çünkü sizin ekibinize gelipde sizden özel eklenti yaptırmış olması yapan kişiyi değil sizi kapsar emin olun bu konu canınızı çok acıtabilir

ç

çok mantıksız konuşuyorsunuz başka geliştirici yaptıysada siz satıyor yada paylaşıyor bundanda pay vb alıyorsunuz notpatch bildigim kadarıyla oda sizin ekipde ve kişisel eklenti değildir bu büyük ihtimalle çünkü sizin ekibinize gelipde sizden özel eklenti yaptırmış olması yapan kişiyi değil sizi kapsar emin olun bu konu canınızı çok acıtabilir
Ekibimdeki her geliştirici ve tasarımcı kendi yaptığı işin %100 hakkını alır. Benden taraflı hiçbir komisyon ve pay kesmesi yoktur. Sadece MineBazaar ekibi altında çalışır. Diğer ekiplerden bizi ayıran en büyük özellikte bu.

Ben burda sadece organizasyon, yönetim, reklam ve kaliteli ürün kontrolü rolündeyim. Geliştiricilerin kazançlarından herhangi bir pay almıyorum. Herkes kendi emeğinin karşılığını tam olarak alır. "Yapan kişiyi değil sizi kapsar" ifadesine gelince hukuken ve etik olarak sorumluluk şu şekilde işler:

1. Özel Sipariş (NotPatch'in Yaptığı Proje):

• Müşteri ile NotPatch arasında yapılan anlaşma
  • Proje private kaldı, anlaşma ihlal edilmedi
  • Bu konuda herhangi bir sorun yok
2. Public Eklenti (29huseyinsari'nin Yaptığı Proje):
  • Tamamen farklı bir geliştirici
  • Tamamen farklı bir kod
  • Özel sipariş anlaşmasının kapsamı dışında
  • Genel bir oyun konsepti kullanılmış telif hakkı yok
Eğer bu konuda illaki gerekiyorsa birazdan ekip içindeki hüseyin ile olan konuşmalarımı paylaşacağım. Farklı geliştiricilerin projeleri birbirinden bağımsızdır hocam kod takası gibi bir olay yok yani ortada.
"Canınızı çok acıtabilir" gibi ifadeler yerine, yapıcı diyalog kurmayı tercih ederiz. Ancak asılsız iddialar ve tehditler kimseye fayda sağlamaz.
Eğer gerçek bir ihlal varsa, kanıtlarla ortaya koyun. Aksi takdirde bu tür suçlamalar sadece itibar suikastından ibarettir.

Şimdi böyle bir açıklama kabul edilemez.
Siz takım dışında kod yazdırmışsınız gibi bir algı yapıyorsun. Bu eklentiyi takımdan biri değil, dışarıdan biri yapmış gibi davranıyorsun. Öncelikle şunu çok iyi anlamanız gerekiyor:
Bir takım bir bütündür. Takımın bir üyesinin yaptığı her hareket, kişisel değil, doğrudan tüm takımı bağlar. Bunun bilincinde olmanız gerekir.
  1. Benim incelediğim paylaşımlar tamamen benim notlarımı içeriyor, eksiksiz şekilde.
    Burada bana farklı bir şeymiş gibi göstermeye çalışmanız anlamsız, çünkü detaylar birebir aynı.
  2. Kaynak kodlarının farklı olması zaten doğaldır, bunu en başından söyledim. Ancak bize teslim edilen eklentinin kaynak kodları üzerinde biz de çalıştık. Kod yapısı berbattı, ama çalışır hâlde bile olmadan teslim edildi. Bozuk bir eklentiyi düzeltemiyorsan en baştan yazman gerekir daha az uğraştırır ve ilk yazdiğin acemliğin olur 2. yazdiğin daha temiz olur. Ayrıca NotPatch bu projeyi 2 kişi yürütüyordu bu çalıma esnasında bazen test sunucusunu başkası acıyordu. Eğer gerçekten burada bir ürün satışı yapıyorsanız, o kaliteden uzak eklentiyi yeniden düzenlemeniz gerekiyordu.
    “Kaynak kodları farklıydı” bahanesi bu noktada geçerli değildir ve kesinlikle kabul edilemez.
  3. Daire’den çıkan projenin popülerleşmesi ve tanınmasında en büyük pay bize aittir.
    Forumlarda “şurada açıldı, burada böyle oldu” diyenlerin aksine, bu projenin piyasada bilinir hale gelmesini sağlayan biz olduk.
    Ayrıca açık ve net soruyorum:
    • Bu özel sipariş sizin takımınızdan mı verildi? Evet.
    • Sizin takımınız özel eklenti satıyor mu? Evet.
      O zaman sorumluluk da doğrudan sizdedir.
  4. Eğer bu anlaşma yalnızca ben ve Notpach arasında yapıldıysa, o hâlde MineBazaar’daki Customer rolüm neden var?
    Bu eklentiyi satın aldıktan sonra bana bu rol neden tanımlandı?
    Eğer mesele sadece Notpach ile benim aramdaki bir alışverişse, o zaman neden takımın müşteri rolü sistemine dâhil edildim?
  5. Son olarak, beni * yerine koyarak cevap vermeye kalkmayın.
    Elinizde henüz kesmediğiniz faturalar var.
    Kelime oyunlarıyla konuyu çarpıtmayı bırakın.
    Ayrıca bu konuya ilişkin tüm faturalarımı da tarafıma iletmenizi istiyorum.

Vergi ödemekten kaçan, kazancını kayıt dışı yürüten insanların “hukuk”, “etik”, “dürüstlük” gibi kavramlardan bahsetmesi gerçekten trajikomik bir tablo.
Çünkü hukuk, önce devlete ve topluma karşı yükümlülüklerini yerine getiren insanlar için vardır.
Vergi kaçıran birinin “hak” kelimesini ağzına alması, hırsızın “mülkiyet hakkı” savunmasına benzer.

Mesajınızı madde madde yanıtlıyorum bundan sonraki açıklamaları arkadaşlar yapsınlar.

"NotPatch bu projeyi 2 kişi yürütüyordu"
29huseyinsari ekibimize 1 Ağustos 2025 tarihinde katıldı. NotPatchin bana sizin Daire eklentinizi bitirdiğini söylediği tarih ise 6 Temmuz 2025 Eğer bir yalnışlık varsa bana bildirin. Yani o tarihte biz Hüseyinle tanışmıyorduk bile. Daire projesinde NotPatche yardımcı olan kişi bendim. Aramızda birkaç kez konuşarak test etmemi istedi ve yardımcı olmak için testleri gerçekleştirdim. Eğer "2 kişi" derken benden bahsediyorsanız evet doğrudur ama bu Hüseyin değildi. Discord sunucumuzun kayıtları Hüseyinin katılım tarihi açıkça görülebilir.

"Takım dışında kod yazdırmışsınız gibi algı yaratıyorsunuz"
Hayır böyle bir şey söylemedim. Hüseyin takımımızın bir parçası. Benim vurgulamaya çalıştığım şey şu:
Her geliştiricinin projesi birbirinden bağımsızdır. Evet, ikisi de MineBazaar çatısı altında ama projelerin kendileri ayrıdır. Bunu anlamak neden bu kadar zor?

"Benim notlarım eksiksiz şekilde kullanılmış"
Daire oyun modu sadece size ait bir konsept değil. Bunu artık kabullenseniz diyorum artık. Temel mekanikler zaten benzerdir hocam ne bekliyorsunuz ben anlamıyorum ki ? Tek Daire oyun modu sizinmiş gibi davranmanız oldukça ilginç. Birisi bir eklentiyi sıfırdan yaptığı zaman sunuculardan veya önceki yapılmış eklentilerden yabancılardan türklerden farketmez fikir alabilir ve kendisine ekleyebilir bunları biliyorsunuz değil mi ? Bu size özel birşey değil. Benim demeye çalıştığım şey sıfırdan yapılan bir eklenti var ortada ve 2 eklentiyide yapan benim takım arkadaşlarım siz diyorsunuz ki bu yapılamaz. Hüseyin benim takımımda olmasaydı yapabilirdi o zaman bu eklentiyi söylediğiniz şey ne kadar saçma.

"Bozuk eklenti teslim edildi, kod kalitesi kötüydü"
Eğer teslim edilen eklenti gerçekten çalışmıyorsa bu kabul edilemez bir durumdur benim için ancak benim yazdıklarınızdan öğrendiğim kadarıyla "Bu noktada ödemeyi yarı yarıya bölüştük ve karşılıklı olarak çalışmayı sonlandırdık." yazmışsınız. Yani burda benim anladığım kadarıyla eklentiyi NotPatch bitirmemiş siz tamamlamışsınız doğru muyum anlamaya çalışıyorum saldırmak yerine düzgünce cevap verirseniz bana anlayabilirim diye düşünüyorum. Sonuç olarak NotPatch eklentiyi bozuk teslim ettiyse tamamlamadıysa ve hüseyin sıfırdan çalışan bir eklenti çıkardıysa bu projenin tamamlanmadığını kanıtlamıyor mu hocam ?

"Daire'nin popüler olmasında en büyük pay bizde"
Daire oyun modu zaten popülerdi. Sizin sunucunuz elbette katkı sağlamıştır bunu inkar etmiyorum. Ancak daire konsepti sizden önce de vardı. Public eklenti talebi piyasa da vardı zaten. Sizin başarınız kendi sunucunuza aittir tebrik ederim. Ama bu başkalarının benzer konsepti kullanmasını engellemez.

"Özel sipariş takımınızdan verildi, sorumluluk sizde"
Evet özel sipariş MineBazaar organizasyonu altındaki bir üye tarafından verildi. Ve evet, o proje için sorumluluk bende. Fakat istekleriniz zaten gerçekleştirildi. Proje zaten private kaldı, anlaşmada bir ihlal söz konusu değil. Tekrardan söylüyorum Public eklenti farklı bir geliştirici tarafından farklı kod ile yapıldı. Takım sorumluluğu her projenin aynı olduğu anlamına gelmez.

"Customer+ rolüm var, neden takımın müşteri rolü sistemine dâhil edildim?"
Eğer gerçekten resmi bir takım siparişiyse neden destek sistemimizde konunuzu göremiyorum? Neden özelden sipariş verdiniz hocam? Neden kayıtlarınızı ben göremiyorum. Resmi siparişler destek sistemi üzerinden yapılır kayıt altına alınır ve faturası kesilir.
Sizin siparişiniz özel mesajlar üzerinden gerçekleşmiş haksız mıyım ?

Sipariş kaydınız olmadığı için fatura da kesilmemiştir özelden sipariş almışsınız, sorun değil. Şuan için fatura kesilebilir.

ZenitMC Daire siparişi yaklaşık 3 ay önce anlaşılarak kapatıldı. Konuda geçen "tamamen tamamlayamayacağını söyledi" ibaresi konusunda eklenti kendim test ettiğimde localhostumda çalışırken sunucuda çalışmıyordu ve karşı taraf kodların değiştirilmesini talep etti bende artık bununla uğraşmak istemediğimi aldığım ücreti iade edip şuana kadar yaptığım eklentiyi teslim etmek istediğimi söyledim. Karşı taraf bir süre kodları inceleyip bana "mertçe ve dürüstçe davranışım"dan dolayı teşekkür edip iade istemediğini söyledi, ve konu orada orada tamamen kapandı. Yaklaşık 26.09.2025 tarihinde iWazy adlı minecraft sunucusu sahibi Hüseyin adlı takım arkadaşımıza daire eklentisi siparişi verdi, yaklaşık 2 hafta gibi bir süreçten sonra Hüseyin tarafından özel yazılan daire eklentisi bitirildi ve fiyatından dolayı iWazy ile eklentinin public satışa sunulmasında anlaştılar ve yanlış bilmiyorsam eklenti şuan RizonCraft sunucusunda aktif olarak kullanılıyor ve geliştiriliyor.
Karşı tarafın dediği gibi eğer benzer bir proje başka biri tarafından talep edilirse, tamamen sıfırdan, bizim kodlarımız ve sistem mantığımız kullanılmadan hazırlanabileceği konusunda anlaşılmıştı. ve tam olarak da o şekilde gerçekleşti her şey.
Konuda geçen benim notlarımın hepsi public satılan eklentide de var ibaresi ise çok komik çünkü herkes zenitmc sunucusuna girip özelliklere bakabilir. Kodların incelenmesi için bir kaç yetkili tarafından grup açılıp şeffaf şekilde kodların incelenmesini talep ediyorum. Gerekli kanıtlar ekte.

Ekli dosyalar

• 1761237014234.webp
    1761237014234.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 122
  • 1761237062713.webp
    1761237062713.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 122
  • 1761237096638.webp
    1761237096638.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 117
  • 1761237163903.webp
    1761237163903.webp
    60,3 KB · Görüntüleme: 124
Zamanında bana açıkça şunu söyledim: “Eğer bir müşteri özel olarak senden daireden son çıkan paketini yaptırmak isterse yapabilirsin, ama Zenit MC referansı ile yapma.” Ayrıca, sana da net bir şekilde söyledim: Bir müşteri kendi notlarını, isteklerini sunuyorsa buna göre özel hizmet vermek senin hakkındır. Bu ifadeleri zaten birebir dile getirdim.
Buradaki bütün satıcılar da aynı görüştedir: Kişiye özel eklenti, kişinin notlarına ve isteklerine göre hazırlanır ve teslim edilir. Aynı eklentiyi başka biri istese bile, o kişinin kendi notları ve talepleri doğrultusunda hazırlanır. Konseptin aynı ya da farklı olması önemli değildir. Önemli olan, karşı tarafın isteklerinde neler olduğu ve neyi talep ettiğidir.

Ama siz şu anda konuyu tamamen çarpıtıyorsunuz.
Buradaki mesele, başkasına kodlama yapmanız değil. Mesele, zamanında benim özel olarak sipariş ettiğim sistemin bugün herkese açık şekilde satılıyor olmasıdır. Lütfen artık konuyu eğip bükmeyi bırakın. Sonuca bakın.
  1. Hâlâ takım olarak yürüttüğünüz projelerde sorumlulukları takım olarak değil, bireysel kişilere yüklüyorsunuz. Burada A kişisi, B kişisi diye bir şey yok. Burada bir takım var.
  2. “Sipariş kaydınız olmadığı için fatura kesilmemiştir.” diyorsunuz ama o dönemde ben defalarca fatura kesilmesini istedim. Bana açık açık “Fatura kesemiyoruz, şirketimiz yok.” dediniz. Hatta Notpach, fatura kesebilmek için başka bir sunucu sahibine bile danışmıştı.
    Şimdi nasıl oluyor da “fatura kesebilirdik” diyorsunuz? Gerçekten iyi misiniz? Ben o dönemde fatura konusunu özellikle sordum, siz de açıkça “Yapamıyoruz.” dediniz.
    Ayrıca Notpach bana “Destek talebi aç.” dediğinde, ben de “Çok fazla Discord var, oradan uğraşmayalım, özelden iletişim kuralım.” dedim. Bunun üzerine testler için birkaç Discord grubu kuruldu, günlerce denemeler yapıldı.

Peki şimdi bana şunu açıklayın:
Madem Zenit MC sizden bir ürün almadı diyorsunuz, o zaman neden benim hesabımda müşteri rolü var?

Merhaba,
ByCircleGame eklentisinin geliştiricisi benim. “iWazy” adlı bir müşterimle uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Kendisi bana “daireden son çıkan” temalı bir eklenti istediğini söyledi. Detayları sesli sohbette konuştuk, örnek olarak ZenitMC’yi gösterdi ama eklenti yapısı tamamen farklı olacak şekilde tasarlandı.

Benim geliştirdiğim ByCircleGame’de kazanma, öldürme, ok efekti gibi şeyler var. Ayrıca tur sistemi, özel eşyalar ve oyun mekaniği de tamamen farklı şekilde kodlandı. Müşterimin istediği şekilde yapıldı sizdeki tur sistemi ile benim eklentimdeki farklı. RizonCraft üzerinde test ederek farkı kendiniz görebilirsiniz.

Müşterim iWazy’ye bütçe konusunda yardımcı olmak için, onun izniyle eklentiyi public olarak satışa sunabileceğimi belirttim; kendisi de bunu kabul etti.
ByCircleGame’in kaynak kodlarıyla sizin eklentinizin kodları arasında hiçbir benzerlik yoktur. Tamamen özgün şekilde yazılmıştır.

“Daireden son çıkan” fikri size özel bir sistem değil; herkes kendi tarzında, farklı mekaniklerle bu oyun türünü geliştirebilir.
Bu konuyu gereksiz tartışmalara çevirmek yerine olgun bir şekilde noktalarsak herkes için daha iyi olur. Kendi sıfırdan emek vererek yaptığım eklentiyi asla kaldırmayacağımı hatta ücretsiz bir şekilde yayınlamayı düşündüğümüde belirtirim istediğimi yaparım. Şuan evde değilim muhtemelen gece geçerim MCTR yetkilileri ve ekip kurucularına eklentimin kaynak kodlarını göstereceğim (ekibimle direk paylaşıcam.)

Taraflar ile görüşmeler sağlanmış olup iletilen kanıtlar, sesli görüşmeler sonrasında konuya verilen karar en kısa süre içerisinde açıklanacaktır.

Herkese iyi forumlar dilerim!​

Merhabalar
Yönetim olarak taraflar arasında görüşmeler sağlanmış olup, taraflar arası uzlaşma sağlanmıştır.

Alınan Karar:
Şikayet edilen tarafa herhangi bir işlem yapılmayacak olup eklenti satıştan kaldırılmasına karar verilmiştir. Eklenti forum üstünde ücretsiz paylaşılacak olup geliştirme sürecini @Beytto yapacaktır.

Herkese iyi forumlar dilerim!​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl