Bulundu 🎮 Minatra - Türkiye'nin İlk SMP Sunucusu | Yatırımcı/Ortak Arıyoruz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulkernova
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 782
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ulkernova

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
ulkernova

Discord:

ulkernova

Merhabalar, ben ulkernova. Yaklaşık 4 yıldır Minecraft sunucusu ve SMP piyasasında birçok yönden deneyim kazanmış bir sunucu sahibiyim. Buna ek olarak 5 yıl boyunca birçok platformda içerik ürettim ve Minecraft oynayan milyonlara ulaştım. Şu anda Türkiye'nin ilk SMP sunucusunu yönetiyorum, iş yükümü azaltmak ve işleri büyütmek için yatırımcı arıyorum.

🎯 Sunucum Hakkında
Minatra SMP sunucumuz, DonutSMP'nin öncülük ettiği halka açık SMP ekolünün Türkiye'de ilk örneği olarak 7 ay önce oyunculara açılmıştır. Toplamda 18.500+ kayıt almış, tek seferde 170+ oyuncuya ev sahipliği yapmıştır. Bunun öncesinde 2021-2022 yıllarında açtığımız Türkiye'nin ilk Lifesteal SMP sunucusunun devamı niteliğinde olup 4 yıllık bir deneyimi beraberinde getirmiştir. İki beta evresi sonrası bir hafta önce stabil sürümde yayınladığımız SMP oyunumuz, ilk hafta denemelerinde son teknolojileri kullanarak işlemci gücünün sadece %2'siyle 65+ oyuncuya ev sahipliği yaptı. Güncel olarak sadece Java ve 1.21.4 oyuncuları destekleyen SMP oyun modumuz, gelecek güncellemelerle daha fazla sürümü ve Bedrock platformunu da son teknolojilerle destekleyecek.

💭 Neden Yatırımcı Arıyorum? Minatra'nın Felsefesi Ne?
Ben 2021 yılında ilk SMP sunucumu açtığımda ne yeterli deneyimim, ne de şimdiki teknolojiler yoktu. Aylarca çırpınarak, her sorunun üstüne para fırlatarak, yanlış insanlarla çalışarak da olsa o dönem için mucize bir SMP deneyiyle 200+ oyuncuyu lagsız oynatabilmiştik.
Bugün aynı şiarla, gerektiğinde kendi sistemlerimizi geliştirerek, gerektiğinde yaratıcı çözümlerle binlerce oyuncuyu lagsız kaldırabilecek bir altyapı hazırladık.

Minatra benim hayatımın projesi. Bu projeye başladığımda alışılagelmiş oyunlar yapmak istemediğimi biliyordum. Kendim oynamak isteyeceğim, içini dışını tamamen bileceğim, en iyi pratik ve teknolojileri kullanan ve binlerce oyuncu tarafından sevilerek oynanan özgün oyunlar yaratmak istiyordum.
Tam da bu yüzden, Türkiye'de eşi görülmemiş pratiklerle, sistemlerle SMP oyunumuzu 1.5 ayda geliştirerek açtık.

Sunucuyu tek başıma yaklaşık 8 aydır yönetiyorum. Artık bir üst seviyeye çıkma zamanı geldi.

🤝 Ne Sunabilirim?
Bir ortak olarak, Minecraft sunucu piyasasına ve yönetimine dair her konuda orta-üst düzey birikimi ve bolca deneyimi olan, disiplinli, sorumlu ve makul bir insanım. Oyunları geliştirebilir, özel sistemler hazırlayabilir, sosyal medyada oyunları reklamlayabilir, yönetim ekibini yönetebilir veya etkinlikler yapabilirim.
Ancak benden bir tane var.

Minatra, iki beta sürecinde ve stabil sürümün geliştirme sürecinde toplamda 6 basamağı geçen yatırımımla tepeden tırnağa bir bütün olarak geliştirildi. Kemik kitleye sahip, işleyen ve optimize bir altyapıya sahip ve gaza basmaya hazır bir sunucu.

💼 Aradığım Yatırımcı
Minecraft'a ve tercihen Java'nın çalışma mantığına, sosyal medya içerik üretimine ve takım liderliğine hakim, iyi iş ahlakı olan, sorumlu ve takım çalışmasına uygun, beş ila altı basamaklı yatırım yapmaya hazır, gerektiğinde payı oranınca birlikte ek yatırım yapmaya uygun, Minatra'nın felsefesine inanan ve uzun vadeli kariyer hedefi olan birisi olmalı. Uzun süredir Minecraft sunucu piyasası tecrübesi olan kişiler tercihim olacaktır.

Detaylı istatistikler, rakamlar ve diğer akılda kalan sorular için aşağıdaki iletişim adresleri kullanılabilir.

📬 İletişim
E-Posta: [email protected]
Discord: ulkernova

hqy3j9s.png
bu140nn.jpg
80u27vb.jpg
jbudcyy.jpg
b3x7y9c.jpg
dbozoul.jpg
49fbz5i.png
Konu Yayınlandıktan Sonra Gelen Sorular ve Cevapları
Merhaba merakımdan soruyorum neden 6 basamaklı yatırım yapabilecek bir yatırıma ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu kadar gider neye gidecek tam olarak anlayamadım. Teşekkürler.
Haklısınız, detaylandırmam gerekirdi. Yatırıma "ihtiyaç" duymuyoruz. Benim için Minatra'yı değerli kılan budur. Halihazırda işler bir sistemimiz, yetkili ekibimiz, ben dahil iki geliştiricimiz ve düzenli çalışmaya başladığımız içerik üreticileri var. Daha bu kadar erken bir dönemden, zirve 65~ oyuncu gördüğümüz bir dönemde sunucu aylık kendi giderlerini(15000 civarı) çıkarıp üstüne kâr bırakabildiği için değerli benim gözümde. Altı haneli rakamlar yüksek yüzdeli ortaklıklar için geçerli olur, 30 ila 40 bin aşağısına konuşmaya bile tenezzül edeceğimi sanmıyorum. Yatırım aramamın sebebi ise olası bir durumda kendi üstümdeki riski yönetmek, kendi alanında uzman yatırımcının networkünü, bilgi ve tecrübesini değerlendirerek kendi üzerimdeki yükü azaltmak. Evet, ben içerik üretebilirim, oyun geliştirebilirim veya yetkili takımını yönetebilirim. Ancak bunların sadece ikisini aynı anda yapabilirim. Halihazırda her birisi için beraber çalıştığımız insanlar olsa da, tam zamanını ayırabilecek ve bu alanda kariyer hedefleyen biri elbette tercihim olacaktır. Olası bir yatırım, SMP oyunumuzun pazarlama/reklamlamasına ve planlama aşamasındaki, Türkiye piyasasında tutacağından neredeyse %100 emin olduğumuz iki oyunumuzun geliştirmesine gidecek. Şart değil- ama işleri hızlandırır.

Aktifliğinize göre aradığınız şartların abartı olduğunu düşünüyorum umarım daha iyi yerlere gelirsiniz.
Aslında 65 aktif, ilk hafta için gayet iyi bir rakam. Noktasıyla virgülüyle, beta süreçleri dahil olmak üzere reklama harcadığımız bütçe 0TL oldu. Beta süreçlerinde 150+ oyuncuları zorladığımızı düşünürsek bence stabil sürüm için gayet iyi bir rakam. Aradığımız şartların tercihen olanlarından birini dahi karşılayabilen birisi zaten yeterli benim için. Abarttığımı düşünmüyorum. Sekiz aylık süreçte yaptığım yatırım 150.000TL'ye yaklaşmıştır. Arada doğru yanlış kararlar olsa da her kuruşu bir tecrübeydi ve kesinlikle acımıyorum. Ne yaptığımı biliyorum, tecrübeli olduğumu ve bir şeyler başarabildiğimi biliyorum. Yazın sunucu açayım cebime 3-5 bir şey girsin kafasıyla açmadım burayı. Yatırım yüksek, hedef yüksek, dolayısıyla kazanç da yüksek. Bu kadar basit.

Son düzenleme:
Merhaba merakımdan soruyorum neden 6 basamaklı yatırım yapabilecek bir yatırıma ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu kadar gider neye gidecek tam olarak anlayamadım. Teşekkürler.

Aktifliğinize göre aradığınız şartların abartı olduğunu düşünüyorum umarım daha iyi yerlere gelirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl