- Elmaslar
- 356
- Minecraft
- Swoxyi
Discord:
swoxyi
Merhaba değerli MC-TR ailesi
Son Ekim güncellemesiyle (sanırım KB5066835 diyorlar ona) tam bir kabus yaşadım. Localhost'u tamamen bozmuşlar, yani 127.0.0.1 üzerinden bağlantı kurmak isteyen uygulamalar falan patlıyor. Benim gibi Minecraft sunucusu kurup test eden biri için bu tam bir felaket oldu. Düşünsenize, kendi bilgisayarımda yerel sunucu açıyorum, modları deniyorum, ama tarayıcıdan localhost'a girmeye çalıştığımda hata veriyor. Bence Microsoft'un bu tür güncellemeleri aceleye getirmesi, geliştiricileri ve oyuncuları düşünmeden yapması büyük hata. Benim gördüğüm kadarıyla, avantajı güvenlik yamaları getirmesi ama dezavantajı da işte böyle temel şeyleri kırıp geçmesi.
Localhost Sorununun Detayları
Şimdi konuya biraz daha derin gireyim. Normalde localhost ile bağlanıyorsun ya, ama güncellemeden sonra "bağlantı reddedildi" gibi hatalar alınıyor. Microsoft'un test sürecini yeterince ciddiye almadığını gösteriyor; avantaj olarak yeni özellikler ekliyorlar ama dezavantajı, eski işlevleri bozup kullanıcıyı mağdur ediyorlar. Benim deneyimime göre, özellikle Minecraft gibi oyunlarda mod geliştirenler veya eklenti test edenler için localhost olmazsa olmaz.
Sistem Geri Kurtarma Arayüzündeki Aksaklıklar
Bir de şu sistem geri kurtarma kısmı var, WinRE diyorlar ona, o da tamamen çökmüş durumda. Güncellemeden sonra, eğer bir sorun çıksa ve recovery moduna girmeye çalışsan, fare veya klavye çalışmıyor. Ben bir seferinde Minecraft'ı güncellerken sistem takıldı, mavi ekran verdi, recovery'ye girdim ama hiçbir şey yapamadım. Tuşlara basıyorum, fareyi hareket ettiriyorum, tepki yok. Bence bu, Microsoft'un acil durum araçlarını bile riske atması demek; avantajı belki daha güvenli bir ortam yaratmak ama dezavantajı, kullanıcıyı çaresiz bırakması. Benim gördüğüm kadarıyla, özellikle biz oyuncular için bu kritik, çünkü overclock falan yapıyoruz, modlar yüklüyoruz, sistem bazen bozuluyor ve recovery lazım oluyor. Forumda Minecraft Türkiye kısmında, biri Redstone contraption'ları denerken sistemi çökertmiş, recovery ile düzeltmiş diye paylaşmıştı, ama şimdi o da mümkün değil.
Son Olarak
Peki sizde de benzer sorunlar oldu mu? Bu konunun altındaki yorumlarda paylaşın, belki birlikte çözüm buluruz. Ben bu konuyu açtım ki, başkaları da aynı dertten muzdarip olmasın. İyi forumlar!