Deleted User 342831
Elmas Güneş Gibi Parıldıyor
Microsoft store ne yapıyor?
Bir hizmet aldığınızda örneğin bu hizmet microsoft storeden xbox game pass tarzı bir şey olduğunda satış öncesi ve sonrası bir sorun yaşandığında bunu onlara yani belki müşteri hizmetleri belki mail posta adresi ile bir şekilde destek almaya çalışırsınız. Ama ne müşteri hizmetleri ne de mail posta adresleri ikisi de verimsiz. Öncelikle müşteri hizmetleri çok yavaş ve insan olarak birine bağlamadan önce bot bağlamamak için elinden geleni yapıyor ve sonrasında da bağladığını görmedim ve şahit olmadım çünkü çalışmıyor gibi geldi. Mail posta adresleri ise olmadığı için spesifik olarak destek almak için kullanmadıkları için bunu windowsun geri bildirim şeklinde kullanıyorlar ve bu sistem de eski ve verimsiz.
Microsoft store ne yapmıyor?
Dolayısıyla bu şirketle bir sorun yaşarsanız aldığınız oyun elinizde kalır çünkü ne iade edebilir ne de son zamanlarda en çok şikayet konusu olan aynı ürünü karttan 2. kez tekrar ederek çeken ve şikayetlerin artması yaygınlaşması üzerine bot ile olan destek sistemine 2.kez çekimler için buradan şikayetlerinizi yapın diye bile ekledi. Belki miktar az olduğunda çekim çok umursanmayabilir ancak bunu yüksek ücretlerde yaşayanlar var örneğin bin liralık bir alımda 2bin lira çekerek kişiyi büyük zararlara uğratabilecek bir olmaması gereken Microsoft'un alışveriş protokolü.
Para mı haklıyorlar?
Gerçekten inanılır gibi değil nasıl olabilir de bir çekim değil de 2 çekim yapabilir? Bunun açıkçası bir hata ya da açıklanabilir bir mazereti olduğunu düşünmüyorum çünkü bence bilerek ve kasıtlı olarak yapılmış. İade talebinin arkasından gidenler ücretini alırlar ve arkasından gitmeyenler ise parasını gerekli yerlere kazandırırlar. Bu yüzden önlem alınarak satın almadan önce satın alacağınız ürünün fiyatı kadar kredi kartı ya da sanal kartınızda miktarı bulundurmanız ve fazla çekim yapılmaması. Yoksa bunu herhangi biri yani herkes yaşayabilir.
Microsoft store alışveriş protokolü: Uyanış
Sizi uyanmaya davet ediyorum. Özellikle son zamanlarda artan xbox game pass etkinlikleri ile beraber devamında bu tarz sorunları getirdi ve büyük ihtimalle bunun önlemi alınmadı. Bu adamlar bu işin erleri ve en iyileri onlar bilmeyecek de bizler mi bileceğiz bu sistemin bu açığını. İnsanları satın almaya teşviş etmek konusunda üstüne yok ama konu iade olduğunda sondan birinciler. Googleye "xbox 2. kez çekim" yazdığınızda sayfalarca şikayet art arda çıkıyor. Anlıyoruz şirket ne kadar büyük olursa olsun bunun için yapabilecekleri müşterilerini ne kadar düşündüklerine bağlı ve bence hiç düşündüklerini sanmıyorum. Onlar için birer sistemin üyesiyiz. Neyse ki biz aileyiz gibi bir tanıtım anlayışları yok ve olmadığı da ortada zaten.
Deneyimlerim
Bu durumu ayrıca bizzat kendim de yaşadım. İstediğim bir oyunu oynayabilmek için Xbox game pass satın alacaktım ve satın almadan önceye kadar her şey güzeldi. Ancak satın aldıktan sonra ben farkında olmadan olayın gerçekleştiğini farkettim ki ben tek aylık aldığım halde karttan tam tamına 2 aylık çekim yapılmış ve bir an yanlış gördüğümü sandım. Ama daha sonra araştırdığımda ve konu hakkında bilgi sahibi olduğumda sorunu sadece ben yaşamadığımı farkettim. Ve kendime bir daha buradan alışveriş yapmayacağıma yemin ettim. Ben kimseye paramı yediremem arkadaş.