Sol Reklam

Tanıtım Microsoft Minecraft'ı Neden Satın Aldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dagon

Here we go again..

Discord:

dagon#7828

Katılım
31 Aralık 2017
Mesajlar
580
Elmaslar
1.147
Puanlar
16.070
Yaş
25
index-hero-og.088fb7996b03.jpg

p6Na3n.png


Microsoft son yıllarda yaptığı satın almalar ile şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Büyük satın almalara şöyle bir bakacak olursak; önce 8,5 milyar dolar bedelle Skype’ı satın aldı. Akabinde 7,2 milyar dolar bedelle Nokia’nın cihaz bölümünü satın aldı. Son olarak gençler arasında oldukça popüler olan Minecraft oyununun sahibi olan Mojang’ı 2,5 milyar dolara satın aldı. Şimdi Mojang (Minecraft) satın alması üzerinde konuşalım.

YgEaR2.png


Microsoft çaresiz bir şekilde genç nesle ulaşmaya ve onları müşterisi haline getirmeye ihtiyaç duyuyor. Skype ve Nokia yatırımlarına rağmen gençlerin Windows tabanlı telefonlar ile ilgilenmediği bir gerçek ve Microsoft’un bu açığı kapatmak için yeni bir şeye ihtiyaç duyuyor. Windows Mobile‘ın hâlâ ciddi bir uygulama problemi bulunuyor. Microsoft bu açıdan kasanın ağzını açıp milyonlarca dolar parayı uygulama geliştiricilere saçmaya devam etse de bir türlü istediği başarıyı yakalayamıyor. Üstelik Minecraft’ın henüz bir Windows Mobile versiyonu da bulunmuyor. Minecraft şu anda pek çok farklı platformda zaten mevcut. Microsoft bu satın alma ile birlikte Sony PlayStation, Mac ve iOS cihazlarına girmenin yeni bir yolunu elde etmiş oldu. Microsoft Minecraft’ın yeni versiyonlarını bu platformlar için çıkartmayabilir. Bunu göreceğiz.

kid-playing-minecraft.jpg


Minecraft şu anda 7 dolar fiyatı ile iTunes Store üzerinde en popüler ikinci uygulama konumunda bulunuyor. Şu ana kadar tüm platformlarda 50 milyon adetten fazla satıldı ve bu yaygınlık Microsoft’un ilgisini çekiyor. Minecraft asla sonu olmayan bir oyun. 8 yaşındaki çocuklardan yetişkinlere kadar pek çok hastası var. Minecraft için dijital dünyanın Lego’su diyebiliriz.

LEGO-Minecraft.jpg


Gerçek dünyada Lego ve Minecraft işbirliği kuruyor. Gerçek Lego parçaları ile yaptıklarınızı Minecraft dünyasına taşımak veya tersi bir durum çocukların aklını başından alan yeni bir pazar oluşturuyor. Minecraft oyuncuları oyunlarına akıl almaz ölçüde fanatik şekilde bağlılar. Bu Microsoft’un bu güne kadar elde edemediği bir başarı. Haliyle karşısında Apple gibi bir rakip varken Microsoft bu fırsatı kaçırmak istememiş olabilir. İşin doğrusu Minecraft bir oyundan çok bir yaşam şekli olarak değerlendirilebilir. Oyuncular bir şeyler inşa ettikten sonra oyunu bırakmıyorlar. İnşa etmeye devam ediyorlar. Oyun her geçen saniye daha da büyüyor.

want-play-more-minecraft-teacher-will-show-your-parents-its-educational-side.w654-649x432.jpg


Minecraft’ı sadece oyuncular değil eğitim kurumları da seviyor. Google’ın Chromebook ile okullara girme stratejisi karşısında artık Microsoft’un elinde bir koz olacak. Üstelik aileler çocuklarının Minecraft oynamasına kızmıyor tam aksine destekliyorlar zira çocuklarının yeteneklerini geliştirdiğine dair olumlu bir algı bulunuyor. Microsoft’un Minecraft’ın başarısını devam ettirmesi için yapması gereken hiç bir şey yok. Zaten kendi kendine büyüyen bir işi sahiplenmiş olacak. İşin doğrusu Microsoft için 2,5 milyar dolar para değil. Microsoft’un kasasında 85 milyar dolar nakit var ve Microsoft dilediği firmayı satın almaya devam edebilir. Zaten yaklaşık iki yıl önce Minecraft’ın programcısı kendisine 2 milyar dolar verecek herkese şirketini satacağını söylemişti. Microsoft’un bu kararı alması için gereğinden fazla zaman kaybettiğini bile söyleyebiliriz.

KxLPy6zKSwGWKmFdBQfICA.png
 

MaskeliPeder

Play.CasperNW.CoM
Yasaklandı

Discord:

MaskeliPeder#8352

Katılım
4 Eylül 2017
Mesajlar
615
Elmaslar
197
Puanlar
0
Yaş
25
Yer
İzmir
Minecraft
MaskeliPeder
Facebook
CasperNetwork
Twitter
CasperNetwork
Teşekkürler Windows'dan nerelere geldiler :D
 
T

ThanatosUltio

Ziyaretçi

MuratEfe

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
29 Ekim 2017
Mesajlar
120
Elmaslar
22
Puanlar
0
Yer
Dünya
"siz yalan soluyorsunuz mojang yaziyor minecraft acarken" diyenler icin yararli.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı