Meslek tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EnesE

Mad?
Elmaslar
169
Minecraft
Girrk

Discord:

Enes?#3565

1616521827029.png

Selamlar değerli MCTR üyeleri ben Enes .
Bugün ki tartışma konumuz gelecekte hangi mesleklerde azalma olacak / hangi mesleklerde yükselme olacak / ne tür meslekler çıkacak​

Azalma olan meslek olmaz diye düşünüyorum çünkü ileride insan nüfusu artacağı için insanlar mesleğe aç olacaklar. Yükselme olacak mesleklerde genellikle teknoloji ile ilgili olurdu.

Endüstriyel alandaki birçok mesleğin sona ereceği aşikar. Özellikle 2 yıllık üniversitelerden mezun olup fabrikalarda çalışan ve "tekniker" ön ekiyle iş yapan birçok insanın işsiz kalacağından eminim. Bununla birlikte yok olmayacağından emin olduğum tek meslek dalı yazılım & mekatronik.

Hiçbir zaman bitmeyecek meslek işini severek yapanın, sevdirenin ve öğretenin mesleğidir. :melek:

Edebiyat bir yana dursun öğretmenlik mesleklerinin asla sona ermeyeceğini düşünüyorum. Bu, gerek akademide gerek milli eğitimde olsun. Fark etmiyor. Öğretmenlik mesleğinin sona ereceğini düşünmüyorum.

Yeterki bir işi severek yapin ozaman butun meslekler zevk verecektir

Azalma olan meslek olmaz diye düşünüyorum çünkü ileride insan nüfusu artacağı için insanlar mesleğe aç olacaklar. Yükselme olacak mesleklerde genellikle teknoloji ile ilgili olurdu.
Mesleklerin birçoğu gelecekte yok olacaktır. En basitinden tercümanlık buna bir örnek.

Teknoloji geliştikçe mesleklerin çoğu ölecek gibi duruyor.

Doktorluk üzerinde istek daha çok artacak gibi görünüyor.

Meslek kalmadi adam akilli bence

Dar

Son düzenleme:
düzgün meslek yok değil.İşini iyi yapan yok :)

benim fikrimce çoğu meslek kaybolmayacak,
çünkü örnek vermek gerekirse haberlerde gördüğüm amca 50 yıldır kundura yapıyormuş.
ve hala da devam ediyor, hayatını devam ettirecek parayı da kazanıyor.
yani demek istediğim işinde ustalaşan adamın %90 işi silinmez.
Mesleklerin birçoğu gelecekte yok olacaktır. En basitinden tercümanlık buna bir örnek.
ama arkadaşın verdiği örnek %10 luk kısma giriyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl