Çözüldü Meshy.Ai üzerinden oluşturduğum 3D modelleri BlockBench üzerinde Vanilla Minecraft Moblarına Giydirme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

NikelTANRISI

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
S1K1C1H4K0

Discord:

artik1kedimbileyok

Merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi Meshy.Ai üzerinde oluşturduğum 3D modellemeleri Minecraft vanilla moblarına giydirerek custom bir Texture Pack oluşturmak istiyorum ama Meshy.Ai ile oluşturduğum .glb .obj ve .glb formatındaki modellemelerimi maalesef ki BlockBench içerisine import edemedim. Bu konuda eğitim ve yardıma ihtiyacım gerekiyor.

Yardımı ve emeği geçecek herkese şu andan itibaren teşekkürlerimi iletirim.
1746882999422.webp

Selam dostum. Meshy.ai’de yaptığın 3D model bayağı güzel bi fikir Minecraft mob’larına giydirmek için ama direk çalışmıyor ne yazık ki, ufak bi yol izlemek lazım. Bir kaç yere baktım net bir şey bulamadım ama şansını yine de denemeni isterim.

Şöyle yapıyosun; önce o Meshy’den aldığın .glb ya da .obj dosyasını Blender denen bi programa atıyosun. Orda File Import diyip içeri alıyosun (glTF ya da obj fark etmez). Model çok detaylıysa biraz sadeleştirmen gerek çünkü Minecraft öyle deli polygona izin vermiyo. Sonra UV ayarlarını da bi gözden geçir (bazen saçma sapan oluyor), sonra tekrar .obj olarak dışarı aktarıyorsun. Bu dosyayı alıp Blockbench’e giriyosun, yeni proje açarken “Java Entity” diyosun sonra “Import OBJ” seçeneğiyle içeri aktarıyosun. Eğer bu modeli creeper gibi bi vanilla mob’a giydirmek istiyosan, proje açarken o mob’un şablonunu seçip onun üstüne yerleştiriyosun modelini. İşin sonunda Export as .json diyip exportla, texture’ı da ekle, bi resource pack klasörü oluşturup dosyaları yerine koyuyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl