Merhabalar Minecraft sunucusu açma hazırlığındayım fakat ödeme yöntemi olarak ne kullanabilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SkynoraNW
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 141
oha yavaş gelin biri diyor vergi daire ceza arkadaşlar daha bismillah başlangıç olarak diyorum daha yeni açıcam sunucuyu bunlar büyük kazançlar için söylenen şeyler daha bismillah lklşsdhjlshşdj attarafı bi ödeme yöntemi sordum yakmayın beni klsdhşisdh :D

Bu iş böyle hocam. Sen bağkur ödemekten şahıs şirketi ödemekten kaçınabilirsin tabii ama 3-4-5 ay boyunca senin adına açılmış bir sanal POS'tan sürekli hesabına para geliyorsa Maliye tarafı bunu inceliyor. Sonrasında ticari kazanç olduğu için beyan edilmemiş gelir olarak değerlendiriyor.

Sonuç olarak:

Örneğin 3 ay şirketsiz vergisiz kazanç sağladın.

3x Bağ-Kur ücreti (3x 10.899 TL)
2x 3 ayda kazandığın toplam paranın vergisi (Minimum %15. Örneğin 3 ayda 100000 lira kazandıysan bunun vergisi 15 bin lira yapar. Cezası %100, yani 30 bin lira olur)
1x Elde ettiğin toplam kazanca göre belirlenen gelir beyan etmemek/vergi kaçırmaktan ceza

Bunların toplamını içeren vergi dairesinden bir ceza tebligatı evine ücretsiz kargoyla geliyor :D

Bu ceza ticari siciline de işliyor. Yarın öbür gün bankalarla tüzel kişi olarak bir iş yapmak istersen önüne çıkıyor.

Bunlar ihtimal bu arada. Minecraft sunucusu bir tarafa internetten Shopier'den 3 yıldır vergi levhasız şirketsiz satış yapıp daha herhangi bir ceza yememiş bir arkadaşım var.

Biraz kumar yani bu kitabına göre yapma/yapmama işi. Ama vergi kanunu geriye dönük 10 yıl işlem hakkı veriyor bakanlıklara. Yani senin 2026'da beyan etmediğin gelir ödemediğin verginin cezası 2036'da da kapına gelebilir.

Bunlar ihtimal bu arada. Minecraft sunucusu bir tarafa internetten Shopier'den 3 yıldır vergi levhasız şirketsiz satış yapıp daha herhangi bir ceza yememiş bir arkadaşım var.

Biraz kumar yani bu kitabına göre yapma/yapmama işi. Ama vergi kanunu geriye dönük 10 yıl işlem hakkı veriyor bakanlıklara. Yani senin 2026'da beyan etmediğin gelir ödemediğin verginin cezası 2036'da da kapına gelebilir.
anladım vergi levhası için yollara bakiyim bi nasıl oluşturuluyor ediyor

PayTR onay vermiyor shopier veriyor birde lidio başka hiçbir yerden vergi levhasız onay alamazsın
Shopier artık dış sitelere API/sanal pos desteği vermiyor, 23 Mart 2026'da kapattılar. Yani kendi sitene entegre edemezsin sadece shopier.com markan üzerinden satış yapabilirsin.

Son düzenleme:
Shopier artık dış sitelere API/sanal pos desteği vermiyor, 23 Mart 2026'da kapattılar. Yani kendi sitene entegre edemezsin sadece shopier.com markan üzerinden satış yapabilirsin.

Bazı webscript firmaları ona karşı da bir çözüm buldular. Gereken entegrasyon desteğini sağlıyorlar. Sorun olmaz yani.

PayTR ilk posunu alcaklara vergi levhasızda sağlıyordu birkaç ay önce (kesin kaynak yok kaynak benim ve çevremin tecrübeleri)
Aşağıdaki sağlayıcılardan başvuru yapabilirsiniz.
1781179642854.webp

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl