Çözüldü Merhaba, sunucumda / komutu yazınca çıkan kodları gizlemek istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan devilynx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 475
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

devilynx

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
4
Minecraft
devilynx34
Konu başlığında belirttiğim gibi sunucuma giren oyuncu chat'e / koyduğunda kullanabildiği kullanamadığı tüm komutlar ortaya çıkıyor. Bunu gizlemek ve sadece kullanabileceği komutları göstermek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, eskiden herşeyin kurduyduk zamanla yaşlanmışız :D Hatırlatıcı birileri çıkar umarım.

Konu başlığında belirttiğim gibi sunucuma giren oyuncu chat'e / koyduğunda kullanabildiği kullanamadığı tüm komutlar ortaya çıkıyor. Bunu gizlemek ve sadece kullanabileceği komutları göstermek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, eskiden herşeyin kurduyduk zamanla yaşlanmışız :D Hatırlatıcı birileri çıkar umarım.
Essentials: Eğer Essentials kuruluysa, config.yml dosyasını düzenleyerek oyuncuların komutları görmesini engelleyebilirsiniz.

hide-permissionless-commands ayarını bulun ve true yapın:

hide-permissionless-commands: true

Bu, oyuncuların izinleri olmayan komutları görmelerini engeller.

TabCompleter Plugins: TAB gibi eklentiler, komut tamamlama ve listeleme kontrollerini daha özelleştirilebilir bir şekilde sağlar.

---

Vanilla Minecraft Çözümü

Eğer sadece Vanilla Minecraft kullanıyorsanız, oyuncuların belirli komutlara erişimini sınırlandırmak için Minecraft izinlerini kullanabilirsiniz.

/gamerule sendCommandFeedback false
Bu komut, oyuncuların komut sonuçlarını görmesini engeller ancak tab tamamlama için tam çözüm sunmaz.

Commandwhitelist plugini ile oyuncuların sadece görmesini istediği komutları config üstünden ekleme yapabilirisiniz.

Öncelikle destekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. iyi ki varsınız

@BloodyX senin çözüm yöntemin tam aradığım yöntem fakat essentials yüklü olmasına rağmen bahsettiğin ayarı bulamadım.
sadece help kategorisinde şu ayarlar mevcut ;

non-ess-in-help: true
hide-permissionless-help: true

@benjamin17 commandwhitelist plugini problemi çözmeme yardımcı oluyor fakat çok fazla iş yükü bindiriyor. Buna mecbur kalmadan yapabilirsem yapacağım yoksa tek çare bu gibi gözüküyor.

İstediğim şeyi sadece tek bir ayarı değiştirmekle çözebilirsem çok rahat olur.

chat'e '' / '' koyulduğunda kullanabileceği komutlar haricinde diğer tüm komutların gözükmemesi gerekiyor... Ne saçmalık ki aksine herşey orada gözüküyor :/

Herkese teşekkür ederim

istediğiniz şeyi sadece oyun ayarları ile BÜTÜN komutları gizleyecek şekilde yapabilirsiniz, sadece belirli komutlara izin verip kalanını kapatmak için ekstra plugine ihtiyacınız var CommandWhitelist gibi, ve açıkçası iş yükü bindirecek bir eklentiye de benzemiyor.

Yetkisi olmayan komutların gözükmesinin sebebi biz yetkiyi LuckPerms gibi pluginler aracılığı ile veriyoruz, bütün pluginlerin her tab açıldığında otomatik olarak luckpermsde yetkisi var mı yok mu diye kontrol etmesi mümkün değil.

Son düzenleme:
istediğiniz şeyi sadece oyun ayarları ile BÜTÜN komutları gizleyecek şekilde yapabilirsiniz, sadece belirli komutlara izin verip kalanını kapatmak için ekstra plugine ihtiyacınız var CommandWhitelist gibi, ve açıkçası iş yükü bindirecek bir eklentiye de benzemiyor.

Yetkisi olmayan komutların gözükmesinin sebebi biz yetkiyi LuckPerms gibi pluginler aracılığı ile veriyoruz, bütün pluginlerin her tab açıldığında otomatik olarak luckpermsde yetkisi var mı yok mu diye kontrol etmesi mümkün değil.
Teşekkür ederim, şu şekilde iş yükü bindiriyor. Örneğin claim eklentisinin , 7 adet komutu var. /claim - /claimsil - / claimhakkı v.s v.s hepsini teker teker CommandWhiteList eklentisinin config dosyasına eklemek zorunda kalıyorsun (sanırım). Bundan dolayı öyle dedim. halbuki direkt bi ayarla / koydugunda hakkın olan komutları gösterse iş çözülecek.

Destekler için teşekkürler

Teşekkür ederim, şu şekilde iş yükü bindiriyor. Örneğin claim eklentisinin , 7 adet komutu var. /claim - /claimsil - / claimhakkı v.s v.s hepsini teker teker CommandWhiteList eklentisinin config dosyasına eklemek zorunda kalıyorsun (sanırım). Bundan dolayı öyle dedim. halbuki direkt bi ayarla / koydugunda hakkın olan komutları gösterse iş çözülecek.

Destekler için teşekkürler
O şekilde yapabileceğiniz herhangi bir plugin bulunmuyor ancak skript ile yapılabilir oda sunucuya yük bindirir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl