Rehber Menülere Kafa Ekleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan noyZ'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.081
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

noyZ'

X-X
Elmaslar
254
ÖN SÖZ
Selamlar, ben motto. Bugün birçok kişinin aklında soru olarak kalan menülere nasıl kafa ekleyebileceğinizi anlatacağım.​

GEREKSİNİMLER
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
(Opsiyonel)
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

NASIL YAPILIR?

eklentisi ile:
Öncelikle DeluxeMenus ve HeadDatabase adlı eklentilerimizi plugins dosyamızın içerisine atıp sunucumuzu başlatıyoruz.
LDRbWj.png

Yukarıda görüldüğü şekilde DeluxeMenus/config.yml lokasyonunda örnek menümüz oluşuyor.
Menülerinize bu dosyadan da devam edebilirsiniz fakat menüler arttığında karışıklık olacağından dolayı ben her menüyü farklı dosyalara ayırıyorum.
Siz de benim gibi yapmak isterseniz config.yml dosyasınızı aşağıdaki gibi değiştirin.
nlNO30.png

Neyse konumuzu fazla saptırmadan devam edelim.

Oyun içerisinden "/hdb" komutunu kullanıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir menü geliyor.
moN29R.png

Bu menüden bizi ilgilendiren kategoriyi seçiyoruz ve karşımıza kafalar çıkıyor. Mesela ben "blocks" kategorisini seçip birkaç sayfa ilerledim ve çimen kafasını buldum.
Bu kafanın üstüne faremi getiriyorum ve alt kısımda kafanın ID'si yazıyor.
lZNO6X.png

Bu ID ne işimize yarayacak dediğinizi duyar gibiyim. O zaman gelelim bu ID ile ne yapacağımıza:
PDalZ9.png

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi ID'mizi "material: hdb-<id>" şeklinde kullandık. Peki nasıl bir menüyle karşılaştık hemen bakalım.
7D16r5.png

eklentisi olmadan:
Şimdi gelelim HeadDatabase adlı eklenti olmadan menülere nasıl kafa ekleyeceğimize. İster kullanıcı adıyla ister de "basehead" denilen zımbırtıyla yapabiliyoruz.

Kullanıcı adıyla:
1EZJlA.png

Yukarıdaki görselde göründüğü gibi yaparsanız menüyü açan tüm oyuncular 13. slotta Lara adlı kullanıcının kafasını görecektir. Fakat aşağıdaki görselde bulunduğu gibi yaparsak tüm kullanıcılar 13. slotta kendi kafalarını görecektir.
r1NOo7.png

Basehead ile:
sitesine giriyoruz, istediğimiz kategoriyi seçiyoruz ve beğendiğiniz kafanın sağ alt kısmında bulunan "Details" butonuna tıklıyoruz.
g6YOJ3.png

Ve karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa geliyor. Karışıklık sizi endişelendirmesin, bizi ilgilendiren kısım mavi ile işaretlenen kısım.
aYNzZz.png

Mavi ile işaretlenen kısmı kopyalıyoruz ve menü dosyamıza geçiş yapıyoruz. Aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi "material" kısmını "basehead-<id>" şeklinde düzenliyoruz ve menümüz hazır!
vPNjvv.png

Konumu okuduğunuz için çok teşekkür ederim, sonraki konularda görüşmek üzere!
ÖNEMLİ NOT: HeadDatabase eklentisi kendi bilgisayarınızdan açtığınız sunucuda çalışmayabilir, bu sorunu düzeltmek için başlığına takılmadan şu konumu okuyun: Rehber - ShopGui+ Menülerin Açılmama Sorunu

Son düzenleme:
Güzel içerik olmuş hoşuma gitti :D Tebrikler ^^
Not: Benim kafamı koymazsan beğenmem... "nick: lara"

Detaylı anlatmışsın,ellerine sağlık. :)

1-1.5 ay önce bu sorunu bulamamıştım. Bakmadığım site, kaynak kalmamıştı. Farklı forumlara konu açmıştım çözüm bulamamıştım. Şimdi önüme çıktı ama minecraftı bıraktım :( Neyse güzel anlatım başarılı konu.

Ben demedim mi benim yolum daha kısa Can, neyse güzel konu başarılı.​

Güzel ve yararlı bir konu, eline sağlık.

Birsey sorucam oraya direk itemtypeye skull yazsak headname yede isimini yazsak olmazmı

./is komuduna eklenebilir iyi forumlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl