Rehber Medieval Nedir? İç Dizaynı Nasıl Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OrllandO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.082
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OrllandO

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
3
Merhabalar, başlamadan önce söyleyeyim dış mimarim fazlasıyla kötüdür fakat iç mimaride kendimi yedirtmem.

Evet, öncelikle medieval nedir ile başlamak istiyorum. Zaten hepiniz biliyorsunuzdur, medieval'in kelime anlamı " ortaçağ " yani eskiler(bayılırım).

Birçok sunucu yada mimar bu tarzı kullanmak istiyor çünkü iş başarılı olunca ortaya şahane bir görsel şölen çıkıyor, fakat dışının güzelliği kadar içi de önemli değil mi?(önemli olan iç güzellik) Fakat medieval build tarzının bazı kuralları vardır ve bu kurallara uyulduğu taktirde ortaya çıkan şey dahada güzel olacaktır. Baştan başlayalım;

1. Işıklandırma

Bir medieval yapıda ışıklandırmanın güzel durmasını istiyorsanız kesinlikle ışıkları kısık tutmalısınız. Hatta mümkünse odayı bir meşale ile bile aydınlatabilirsiniz. Resimle örnekleyeyim;

Olabilesi bir ışıklandırma (küçük bir odada göstermek gerekirse)
niZjTfI.jpg

Aşırı ve gereksiz kaçan ışıklandırma
STF8bIe.jpg

Yani anlayacağınız ışıklandırma sadece gözünüzü açacak, her tarafı apaydınlık sanki odaya büyük sıcacık güneş vuruyormuş gibi olmaması herşeyi daha güzel yapacaktır.

2. Block Seçimi

Block seçimi çoğunluk olarak odun, taş ve yün yönünde olmalıdır. Modern blocklara kaçmanız yapıyı fazlasıyla bozacaktır.(quartz, brick, sandstone vb.)

gCDNnEJ.png

3. Sadelik ve Ekstralar

Bildiğiniz üzere ortaçağ zamanlarında insanlar şuanki gibi fazlasıyla güçlü bir teknoloji kullanamıyordu ve evlerin bir desteğe ihtiyacı vardı bunları da kolonlar ile sağlıyorlardı, kolonları fazla aralıklarla yapmaya çalışırsanız ve fazla detaya kaçmazsanız fazlasıyla hoş duracaktır.

zbNkRqm.png

NKtGltR.png

Ve son olarak detay konusu. Şuan herkes detaya kafayı bozmuş durumda. "İçerisi dopdolu olmak zorunda adım atmamamız lazım 1 blockluk yürüme yeri lazım kesinlikle boş olamaz !" Yok böyle birşey. İçerisi ne kadar sade, o kadar hoş. Bir oda yapacağınızı var sayalım. Ne koymanız gerekir? Masa, ışık, yatak ve kişisel bir sandık belki bir raf. Yok yemek yeme yeriymiş, koltukmuş oymuş buymuş şuymuş bunlara hiç gerek yok. Yapabildiğiniz şeylerin sade olmasına dikkat edin. Bu modern mimari değil, ortaçağ mimarisi. Çok rahat bir şekilde " medieval interior " yazıp ortaçağ interiorlarını görebilirsiniz(Türkçesini bilmiyorum). Sadece işe yarayacak eşyalar kullanılır ve etraf sade tutulur çok göz almaz.(İstisnalar hariç)

Herhangi bir sorunuz varsa her zaman sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. (Şuan sabahın 4'ü kafam pek çalışmıyor belki uyandığım zaman birçok yenilik ekleyebilirim buraya.)

Konu gayet bilgilendirici; lakin ben medieval yapılarda resource pack kullanmak yerine defaultda yapmayı tercih ediyorum. Bana göre default, medieval ve steampunk için birebir. x16'dan büyük bir pack kullandığımda gözlerim yorulmaya başlıyor.

Konu gayet bilgilendirici; lakin ben medieval yapılarda resource pack kullanmak yerine defaultda yapmayı tercih ediyorum. Bana göre default, medieval ve steampunk için birebir. x16'dan büyük bir pack kullandığımda gözlerim yorulmaya başlıyor.
Zevk meselesi elbet. Bazı resource packler oyunu daha eskiye yönlendirdiği için hoşuma gidiyor ama benim tercihim hala default.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl