daywe
Zombi Geldi, Beni Yedi
700 bin gibi bir sınır yok
Kesinlikle katılıyorum. 700 Bin gibi bir limit yok aldığınız 5 kuruşun vergisini vermek zorundasınız bu yüzden İmibiyum Network için şahıs şirketi kurdum ve vergimi ödemeye başladım. Ben şu kadar alıyorum devletin haberi olmaz gibi düşüncelere kapılmayın burada bir rekabet dönüyor ve vergi ödeyenler sizleri şikayet edebilir veyahut günün birinde bunlar ortaya çıkabilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için verginizi ödemenizi öneririm. Ben bu işlerden anlamam nasıl yapacağımı bilmiyorum diyenler içinse mukellefi öneriyorum.Araştırmanıza saygı duyuyorum ancak doğru şekilde araştırma yapmak doğru bilgiyi getirecektir, bu yüzden dolayı araştırdığınız kaynaklar farklı bilgiler öne sürüyor. Ha, bu sadece bu yüzden değil sürekli olarak vergi kanunun değişmesinden de dolayı.
Muhasebeci akrabanız yanlış biliyor olabilir ya da kendi sektörüyle alakalı yorum yapıyor olabilir ama dediğim gibi, TR Cumhuriyetinde yaşayan, TR Cumhuriyeti vatandaşları üzerinden kazanılan her 1 TL için bile vergi ödemesi zorunludur.
İletmiş olduğunuz ekran görüntüsünde de bu durum iletiliyor.
Dayınız ile olan konuşmayı tekrar okursanız aslında bizim dediğimiz şeyleri dediğini anlayabilirsin.
"Fatura istemez ise sorun olmaz fatura isterse o zaman bakarsın." Vergi vermek için öncelikle zaten bir şirketiniz olması gerekiyor. Oluşturduğunuz fatura üzerinden ödemeniz gereken miktar ortaya çıkıyor ve vergi ödemesi yapıyorsunuz. Dayınızın da dediği gibi, fatura veya fiş kesmezseniz vergi kaçırırsınız. Yani, bir üst sınır bulunmuyor vergi vermemek için.
Sizin "üst sınır" dediğiniz olay vergi muafiyeti ile alakalı. Sizler vergi muafı bir şirket değilsiniz. GELİR VERGİSİ KANUNU'nda yer alan 9. Maddeyi inceleyebilirsiniz detaylı bilgi almak için. Siz, muaf olabilmek için burada hangi şartı karşılıyorsunuz? Sizlerin sunmuş olduğu hizmet bir bilişim hizmetidir. Bilişim hizmeti bu maddeler arasında yer almıyor maalesef.Ekli dosyayı görüntüle 233611
Eğer vergi vermeye gerek kalmasaydı ya da cezalarından korkmasaydık bizlerde emin olun şirket kuruluş işlemleri gibi şeylerle başımızı ağrıtıp her ay muhasebeciye para ödemezdik. Ancak, dediğim gibi: Kazandığınız 1 TL'lik gelir için bile vergi ödemeniz gerekiyor. Muaf durumu çok farklı bir durum. Bizlerin sunmuş olduğu hizmetler ya da sunucu açan kişilerin sunmuş olduğu hizmetler muaftan yararlanamamakta.Ekli dosyayı görüntüle 233612
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.