MC'de VIP Satışı İçin Şirket Gerekir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam, sizin düşüncenize göre vergi vermiyor insanlar maalesef. Bu alanda sizin ya da bizlerin düşüncelerinden çok yasal mevduata uygunluk önemli bence. Sizler bir ürünü internet üzerinden satınca maalesef E-Ticaret yapmış olmuyorsunuz. E-Ticaret yapmak çok ayrı bir şey. Siz, burada bir hizmet sunuyorsunuz. Hizmet sonucunda kullanıcılar sizlerden üyelik, anahtar gibi şeyler alıyorlar. E-Ticarette müşteriye hizmet sunulmaz, sadece ürünler listelenir ve müşteri almak istediği ürünü sipariş olarak iletir. Minecraft sunucularında böyle bir şey yok. Ben sizlerin sitesine girip üyelik alıp çıkmıyorum, çünkü sizden üyelik almam bana teslim edilebilecek bir imkan sunmuyor. Yani sizler aslında bir hizmet vermiş oluyorsunuz.

Vergi vermemek için türlü şeyler yapılabilir, vergi kaçırmak için işlemler yapılabilir ama bunların fark edilmesi durumunda cezaları olacaktır. Siz, iyi bilmeyen bir vergi dairesi çalışanına bu durumu E-Ticaret olarak ilettiniz ve kendisi kabul ederek şirket açılışını buna uygun olarak yaptığını varsayalım. Sonrasında yapılan denetimlerde sizin E-Ticaret değil farklı bir faaliyet altında satış yaptığınız ortaya çıktı. Bu yüzden dolayı da vergi oranları, ödemeniz gereken miktarlar değişti ve normalinden daha az verdiğiniz tespit edildi. Sonucunda kaçındığınız miktarın fazlasıyla ceza kesildiğini, cezanın haricinde kaçırdığınız miktarında temin edilmesi gerektiğini öğreneceksiniz.

Vergi durumunu hastalık olarak düşünebilirsiniz. Google'a başınızın ağrıdığını, neden olduğunu sorduğunuz zaman sizleri kanserde edebilir sadece günlük su miktarınızın altında su tükettiyseniz bundan da olduğunu öğrenebilirsiniz sitelerden. Kanserin maddelerinde de, günlük su miktarının altında tüketim yapmanın maddelerinde de ortak şeyler olabilir. Ama bu durum sizi kanser etmez. Yani, vergi tarafında ortak maddelere sahip olması ya da bazı maddeleri karşılıyor olmanız o durumdan yararlanabileceğiniz anlamına maalesef ki gelmiyor.

Ben bu konudan sıkıldım herkes ne yapmak istiyorsa yapsın en iyisi. Eğer ciddi düşünen varsa konu ile ilgili bilgili bir mali müşavire veya avukata danışabilir ondan bu konu ile ilgili bilgi alabilir.

Hocam bu çalışana bu şirketi eticaret olarak belirttiğimiz de direk e ticaret yapılıyor diye e ticaret belgesi verilmez herhalde bu araştırılır tam olarak ne şirketi olduğu. Ayrıca halen neden bu yapılan satışların e ticarete girmediğini tam anlamadım. Sonuçta sw işinde de de ticaret işinde de ürünler listeleniyor ve size bir şekilde teslim ediliyor. Bu bitcoin gibi birşey. Siz ondan para kazanıyorsunuz fakat kazandığınız paradan daha 1 kuruş vergi veren görmedim.

Hocam o zaman en iyi sonuç vergi levhası vb alacağımız zaman bu hizmetin ne olduğu, muaf olabilirmiyiz gibisinden şeyleri detaylıca ilgili kişiler tarafından kontrol edilip denetlenmesi.

Çünkü siz diyorsunuz Ankara ben diyorum Konya. Başkası der İzmir.

Dediğim gibi bu konuya çok arastiranlar olan illa ben yasal olmak istiyorum diyenler ilgimi kişilere giderek net bir bilgi alabilir. Benim son düşüncem bu tarz işlerle ilgili illaki bir muafiyet olabileceği yönünde tabi 18 yaşıma girince başvuru yaptığım zaman kesin bilgi alırım.

Son düzenleme:
Yıllık 700.000 TL net gelir elde edene kadar vergi yükümlülüğün yoktur. İlla vermek istersen tabi ayrı mesele
Hayır, 700BİN Tl ye kadar Basit usul vergilendirme %0 kdv zorunluluğu vardır şahıs işletmesi.

1. Evet, şahıs işletmesi kurmak zorundasınız, internetten kurabilirsiniz.
2. Eğer bütçem yok diyorsan şahıs işletmesi bütçen var ise limited şirket kurabilirsin.
3. 18 Yaş altı kişi şirket kuramaz. Velin adına açabilirsin.
4. Eğer basit usul tercih edersen muhasebeciye gerek duymazsın ancak aylık 200 tl ye 1 muhasebeci tutmak gayet yeterli olur.
5. Evet, tc kimlik numaranız ile fatura kesilirse gider olarak gösterirsiniz.
6. Shopier,paytr gibi firmalar var onlar iban ile kabul ediyor shipy ile ininal ile para gönderebiliyor ama ödeme alma konusu şirket konusundan bağımsız.

Ayrıca gün içi açacağımız konuda detaylı yazacağım.

Hayır, 700BİN Tl ye kadar Basit usul vergilendirme %0 kdv zorunluluğu vardır şahıs işletmesi.

2. Eğer bütçem yok diyorsan şahıs işletmesi bütçen var ise limited şirket kurabilirsin.
4. Eğer basit usul tercih edersen muhasebeciye gerek duymazsın ancak aylık 200 tl ye 1 muhasebeci tutmak gayet yeterli olur.
6. Shopier,paytr gibi firmalar var onlar iban ile kabul ediyor shipy ile ininal ile para gönderebiliyor ama ödeme alma konusu şirket konusundan bağımsız.

Hocam o 700bin TL mevzusunu anladım zaten tam olarak ne olduğunu ama siz şimdi tekrar 700 bin TL ye %0 KDV zorunluğu vardır derken ne demek istediniz ?

Hocam o 700bin TL mevzusunu anladım zaten tam olarak ne olduğunu ama siz şimdi tekrar 700 bin TL ye %0 KDV zorunluğu vardır derken ne demek istediniz ?
2 Farklı şahıs işletmesi türü var.

Geleneksel usul:
Eski usul %20 kdv dahil, defter tutuyorsun defter imzalıyorsun cart curt.

Basit usul:
Yıllık 700bin tl ye kadar %0 vergi ödeyerek defter v.s tutmadan sadece fatura kesebiliyorsun internet vergi dairesinden. Ben de bunu kullanıyorum

2 Farklı şahıs işletmesi türü var.

Geleneksel usul:
Eski usul %20 kdv dahil, defter tutuyorsun defter imzalıyorsun cart curt.

Basit usul:
Yıllık 700bin tl ye kadar %0 vergi ödeyerek defter v.s tutmadan sadece fatura kesebiliyorsun internet vergi dairesinden. Ben de bunu kullanıyorum
Yani anladığım kadarıyla vergi vermeden ama fatura keserek satış vs yapmanın bir yolu bu doğrumuyum ?

Yani anladığım kadarıyla vergi vermeden ama fatura keserek satış vs yapmanın bir yolu bu doğrumuyum ?
Doğrudur hocam, sadece bağkur ödüyorsun ama eğer 18-29 yaş arasında isen 1 yıl bağkur da ödemiyorsun sadece fatura kesiyorsun ücretsiz (damga vergisi falan aylık 200-300tl hariç.)

Cidden konu daha fazla nasıl karmaşıklaştırılır, farklı yere çekilir onu öğrenmiş oldum.
Basit usül olması vergi vermeyeceğiniz anlamına gelmez arkadaşlar. Basit usül olunca sadece KDV'den istisnanız olur. Gelir vergisi ve diğer vergileri yine ödersiniz. Aylık satış cirolarınız ne bilmiyorum ama ya sizler iyi araştırmıyorsunuz, ya da sizleri bilgilendiren muhasebeciniz sizleri çok yanlış yönlendiriyor. Aylık 700.000 TL değil mesela, yıllık.

Gerçekten herkes bir şeyler söylüyor ama kimse gerçekten mevduatı bilmiyor. Ben pes ediyorum. :)

Cidden konu daha fazla nasıl karmaşıklaştırılır, farklı yere çekilir onu öğrenmiş oldum.
Basit usül olması vergi vermeyeceğiniz anlamına gelmez arkadaşlar. Basit usül olunca sadece KDV'den istisnanız olur. Gelir vergisi ve diğer vergileri yine ödersiniz. Aylık satış cirolarınız ne bilmiyorum ama ya sizler iyi araştırmıyorsunuz, ya da sizleri bilgilendiren muhasebeciniz sizleri çok yanlış yönlendiriyor. Aylık 700.000 TL değil mesela, yıllık.

Gerçekten herkes bir şeyler söylüyor ama kimse gerçekten mevduatı bilmiyor. Ben pes ediyorum. :)
Zaten bahsettim damga vergisi v.s çıkacağından.

50 Bin Türk Lirasına kadar devlete vergi ödemek zorunda değilsin
Bu yüzdende şirket açmak zorunda değilsin

Dayınıza özel olarak sorduğunuz için teşekkürler.

Çok yanlış anlamışsınız siz olayı @benjamin17
Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığınız müddetçe kazandığınız 1 TL için vergi ödemesi yapmanız gerekiyor. "Herhangi bir işyeriniz yok ise zaten vergi vermeniz gereği yok" böyle bir şeyin imkanı yok. İş yeriniz olup olmadığına bakmaksızın 1 TL dahi kazandı iseniz vergisini, KDV'sini ödemeniz gerekiyor.
Vergiden muaf demek ise gelir vergisinden muaf olabilirsiniz. Her türlü KDV ödemesi yapmanız gerekiyor.
Referans aldığınız İkas ile içli dışlı bir ilişkim var, yazıyı hazırlayan editör arkadaşta sizin düşündüğünüz gibi bir durum olmadığını belirtiyor.

Lütfen eğer bir konu hakkında bilginiz yok ise tam araştırma yapmadan net bir yorum yapmayalım.

Vergi durumları için kişinin mahkemeye vermesine de gerek yok, vergi kaçakçılığı ihbarında bulunması yeterli olacaktır. Bir telefon araması ya da bir mail ile bu ihbarı yapabilir. İhbarı yapan kişi mahkemeye çıkmaz ya da süreçler ile alakalı bilgilendirme sağlanmaz kişiyle. Eğer vergi kaçakçılığı tespit edilirse miktarına göre ödül alabilir. Yani, mahkeme gibi şeyler olmayacak, kimse şikayet etmez diye düşünmekte çok yanlış.

Genç girişimcilikten yararlanarak üst limite kadar vergi ödemesi yapmazsınız. Harici her türlü vergi ödemesini yapmak zorundasınız. İstiyorsanız, 700.000 TL konusunda bu kadar eminseniz kendinizi ihbar edin ve süreçleri yakından takip edin.

1) Normal şartlarda satış yapan herkesin şirket açması gerekiyor. Ama bu piyasada kimse şirket açmadığından dolayı açıp açmamak sana kalmış. Burada legal ya da illegal olarak ilerlemek senin elinde.
2) Şahıs şirketi kurman gerekiyor.
3) 18 yaşından küçük olduğun için velin ile beraber şirket kurabilirsin. Tek başına imza yetkin bulunmuyor, velinin süreçlerde yanında olması gerekiyor.
4) Muhasebeci tutman gerekiyor. mukellef ve benzer hizmet sunan firmalar ile anlaşma sağlayarak her şeyini ilgili firmalar üzerinden ilerletebilirsin.
5) Firma, fatura keserken senin şahıs şirketine fatura kesmeli. Gider olarak gösterebilirsin bu tutarı ve vergiden düşebilirsin.
6) Şirket için banka hesabı açmana gerek yok.

Şirket kurmak zorunda değilsin, kimse kurmuyor, sen de kurma gibi şeyler seni ancak kötü yola sürükler. Geçmişe dönük olarak kazanılan paraların incelenmesi durumunda hem cezasıyla uğraşırsın hem de o sıkıntının içine düşersin. 10 TL ödememek için 1000 TL ödersin.

Detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim.

Şuana kadar baya bir konu gezip istediğim hiç bir cevabı bulamadım. Bu konu gelecekte sunucu kurmak isteyen bir kişi içinde yararlı olacaktır. Herkesin yardımı için teşekkürler.

Son düzenleme:

Teşekkürler bilgiler için. Detaylı açmanızı bekliyorum.

Vergi dairesine vb. bir yere giderek oralardan bilgi alabilir miyim yoksa illa ki bir mali müşavir ile mi görüşmem gerekmekte?

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl