MC'de VIP Satışı İçin Şirket Gerekir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yıllık 700.000 TL net gelir elde edene kadar vergi yükümlülüğün yoktur. İlla vermek istersen tabi ayrı mesele
Hocam bu limitleri nereden buluyorsunuz ben eskiden araştırmıştım da bulamamıştım. Acaba kaynak atma şansınız var mı?

Yanlış okumadıysam sitede muafiyet ile ilgili bir yer göremedim. Yani 0TL vergi ödemek ile ilgili bir yer. Geleneksel vergilendirme yerine basit vergilendirilme uygulanıyorumuş. Gelir vergisinin ödenmediğini belirtmiyor attığınız siteler. Eğer e-ticaret yapıyorsanız paşa paşa vergisini ödüyorsunuz.

Eğer ki KOSGEB tarafından "GENÇ GİRİŞİMCİ" desteği alırsanız 150.000TL vergi muafiyetiniz oluyor.

Ek olarak e-ticaret esnaf muafiyeti şartlarını karşılamamakta. Esnaf muafiyeti içeren işlere buradan ulaşabilirsiniz:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Bunun dışında tüm gelirlerinizin vergileri aşağıdaki listedeki gibidir.

• Yıllık geliriniz 110 bin TL'ye kadar ise vergi oranınız %15
  • 230 bin TL’ye kadar ise 110 bin TL'lik kısmı için 16 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %20
  • 580 bin TL’ye kadar ise 230 bin TL’lik kısmı için 40 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %27
  • 3 milyon TL'ye kadar ise 580 bin TL’lik kısmı için 135 bin TL, üzerindeki tutarlar için %35
  • Daha yüksek tutarlarda ise 3 milyon TL’lik kısım için 982 bin TL, üzerindeki tutarlar için ise %40 olarak hesaplanır.

Büyük iş adamları bu yüzden her zaman aylık gelirini asgari gösterir cebine para kalsın diye. %40 vergisini veripte zengin olan da görmedim. Bu da başka bir videonun konusu olsun başımız yanmasın

Yanlış okumadıysam sitede muafiyet ile ilgili bir yer göremedim. Yani 0TL vergi ödemek ile ilgili bir yer. Geleneksel vergilendirme yerine basit vergilendirilme uygulanıyorumuş. Gelir vergisinin ödenmediğini belirtmiyor attığınız siteler. Eğer e-ticaret yapıyorsanız paşa paşa vergisini ödüyorsunuz.

Eğer ki KOSGEB tarafından "GENÇ GİRİŞİMCİ" desteği alırsanız 150.000TL vergi muafiyetiniz oluyor.

Ek olarak e-ticaret esnaf muafiyeti şartlarını karşılamamakta. Esnaf muafiyeti içeren işlere buradan ulaşabilirsiniz:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Bunun dışında tüm gelirlerinizin vergileri aşağıdaki listedeki gibidir.

• Yıllık geliriniz 110 bin TL'ye kadar ise vergi oranınız %15
  • 230 bin TL’ye kadar ise 110 bin TL'lik kısmı için 16 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %20
  • 580 bin TL’ye kadar ise 230 bin TL’lik kısmı için 40 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %27
  • 3 milyon TL'ye kadar ise 580 bin TL’lik kısmı için 135 bin TL, üzerindeki tutarlar için %35
  • Daha yüksek tutarlarda ise 3 milyon TL’lik kısım için 982 bin TL, üzerindeki tutarlar için ise %40 olarak hesaplanır.

Büyük iş adamları bu yüzden her zaman aylık gelirini asgari gösterir cebine para kalsın diye. %40 vergisini veripte zengin olan da görmedim. Bu da başka bir videonun konusu olsun başımız yanmasın
sitesinden de baktım hocam

Screenshot_2024-01-08-18-46-36-574_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2024-01-08-18-46-48-194_com.android.chrome.jpg

Herhangi bir işyeriniz yok ise zaten vergi vermeniz gereği yok(sınırları var). Ekstra olarak bu tarz ürünler dijital olduğu için tam olarak E ticarete gireceğini düşünmüyorum. Ekstra olarak çok sorun yaratacağını düşünürseniz vergiden muaf olduğunuza dair alınabilen belgeler olduğunu hatırlıyorum.

Son olarak daha öncesinde muhasebede çalışan bir akrabama sormuştum sınırları var veya vergi muafı olduğuna dair belge alman gerektiğini söylemişti.

sitesinden de baktım hocam

Ekli dosyayı görüntüle 233600Ekli dosyayı görüntüle 233601
Herhangi bir işyeriniz yok ise zaten vergi vermeniz gereği yok(sınırları var). Ekstra olarak bu tarz ürünler dijital olduğu için tam olarak E ticarete gireceğini düşünmüyorum. Ekstra olarak çok sorun yaratacağını düşünürseniz vergiden muaf olduğunuza dair alınabilen belgeler olduğunu hatırlıyorum.

Son olarak daha öncesinde muhasebede çalışan bir akrabama sormuştum sınırları var veya vergi muafı olduğuna dair belge alman gerektiğini söylemişti.

Çok yanlış anlamışsınız siz olayı @benjamin17
Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığınız müddetçe kazandığınız 1 TL için vergi ödemesi yapmanız gerekiyor. "Herhangi bir işyeriniz yok ise zaten vergi vermeniz gereği yok" böyle bir şeyin imkanı yok. İş yeriniz olup olmadığına bakmaksızın 1 TL dahi kazandı iseniz vergisini, KDV'sini ödemeniz gerekiyor.
Vergiden muaf demek ise gelir vergisinden muaf olabilirsiniz. Her türlü KDV ödemesi yapmanız gerekiyor.
Referans aldığınız İkas ile içli dışlı bir ilişkim var, yazıyı hazırlayan editör arkadaşta sizin düşündüğünüz gibi bir durum olmadığını belirtiyor.

Lütfen eğer bir konu hakkında bilginiz yok ise tam araştırma yapmadan net bir yorum yapmayalım.

Vergi durumları için kişinin mahkemeye vermesine de gerek yok, vergi kaçakçılığı ihbarında bulunması yeterli olacaktır. Bir telefon araması ya da bir mail ile bu ihbarı yapabilir. İhbarı yapan kişi mahkemeye çıkmaz ya da süreçler ile alakalı bilgilendirme sağlanmaz kişiyle. Eğer vergi kaçakçılığı tespit edilirse miktarına göre ödül alabilir. Yani, mahkeme gibi şeyler olmayacak, kimse şikayet etmez diye düşünmekte çok yanlış.

Genç girişimcilikten yararlanarak üst limite kadar vergi ödemesi yapmazsınız. Harici her türlü vergi ödemesini yapmak zorundasınız. İstiyorsanız, 700.000 TL konusunda bu kadar eminseniz kendinizi ihbar edin ve süreçleri yakından takip edin.

1) Normal şartlarda satış yapan herkesin şirket açması gerekiyor. Ama bu piyasada kimse şirket açmadığından dolayı açıp açmamak sana kalmış. Burada legal ya da illegal olarak ilerlemek senin elinde.
2) Şahıs şirketi kurman gerekiyor.
3) 18 yaşından küçük olduğun için velin ile beraber şirket kurabilirsin. Tek başına imza yetkin bulunmuyor, velinin süreçlerde yanında olması gerekiyor.
4) Muhasebeci tutman gerekiyor. mukellef ve benzer hizmet sunan firmalar ile anlaşma sağlayarak her şeyini ilgili firmalar üzerinden ilerletebilirsin.
5) Firma, fatura keserken senin şahıs şirketine fatura kesmeli. Gider olarak gösterebilirsin bu tutarı ve vergiden düşebilirsin.
6) Şirket için banka hesabı açmana gerek yok.

Şirket kurmak zorunda değilsin, kimse kurmuyor, sen de kurma gibi şeyler seni ancak kötü yola sürükler. Geçmişe dönük olarak kazanılan paraların incelenmesi durumunda hem cezasıyla uğraşırsın hem de o sıkıntının içine düşersin. 10 TL ödememek için 1000 TL ödersin.

Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığınız müddetçe kazandığınız 1 TL için vergi ödemesi yapmanız gerekiyor. "Herhangi bir işyeriniz yok ise zaten vergi vermeniz gereği yok" böyle bir şeyin imkanı yok. İş yeriniz olup olmadığına bakmaksızın 1 TL dahi kazandı iseniz vergisini, KDV'sini ödemeniz gerekiyor.
Vergiden muaf demek ise gelir vergisinden muaf olabilirsiniz. Her türlü KDV ödemesi yapmanız gerekiyor.
Referans aldığınız İkas ile içli dışlı bir ilişkim var, yazıyı hazırlayan editör arkadaşta sizin düşündüğünüz gibi bir durum olmadığını belirtiyor.

Lütfen eğer bir konu hakkında bilginiz yok ise tam araştırma yapmadan net bir yorum yapmayalım.

Vergi durumları için kişinin mahkemeye vermesine de gerek yok, vergi kaçakçılığı ihbarında bulunması yeterli olacaktır. Bir telefon araması ya da bir mail ile bu ihbarı yapabilir. İhbarı yapan kişi mahkemeye çıkmaz ya da süreçler ile alakalı bilgilendirme sağlanmaz kişiyle. Eğer vergi kaçakçılığı tespit edilirse miktarına göre ödül alabilir. Yani, mahkeme gibi şeyler olmayacak, kimse şikayet etmez diye düşünmekte çok yanlış.

Genç girişimcilikten yararlanarak üst limite kadar vergi ödemesi yapmazsınız. Harici her türlü vergi ödemesini yapmak zorundasınız. İstiyorsanız, 700.000 TL konusunda bu kadar eminseniz kendinizi ihbar edin ve süreçleri yakından takip edin.

1) Normal şartlarda satış yapan herkesin şirket açması gerekiyor. Ama bu piyasada kimse şirket açmadığından dolayı açıp açmamak sana kalmış. Burada legal ya da illegal olarak ilerlemek senin elinde.
3) 18 yaşından küçük olduğun için velin ile beraber şirket kurabilirsin. Tek başına imza yetkin bulunmuyor, velinin süreçlerde yanında olması gerekiyor.
4) Muhasebeci tutman gerekiyor. mukellef ve benzer hizmet sunan firmalar ile anlaşma sağlayarak her şeyini ilgili firmalar üzerinden ilerletebilirsin.
5) Firma, fatura keserken senin şahıs şirketine fatura kesmeli. Gider olarak gösterebilirsin bu tutarı ve vergiden düşebilirsin.

Şirket kurmak zorunda değilsin, kimse kurmuyor, sen de kurma gibi şeyler seni ancak kötü yola sürükler. Geçmişe dönük olarak kazanılan paraların incelenmesi durumunda hem cezasıyla uğraşırsın hem de o sıkıntının içine düşersin. 10 TL ödememek için 1000 TL ödersin.
Çok güzel özetlemişsiniz. Ellerinize sağlık. Son olarak eklemek istediğim şey "Ensaf Muafiyeti"nin kapsama alanında e-ticaret ile satış yapan şirketler yok. @benjamin17 atmış olduğun web sitesinde "Ensaf Muafiyeti" olarak belirtmekte. Bakkal güzel bir şekilde özetlemiş her şeyi. Ha, bilmediğimiz şeyler de olabilir bu yüzden bu konularda görüşülmesi en uygun olan kişi mali müşavir olabilir. En iyisi onlara danışmak olur.

İ

Yazıyı hazırlayan arkadaş ile görüşün o zaman doğru bir şekilde yazıyı yazsınlar hocam.

Ayrıca dediğim gibi muhasebede çalışan akrabam ile konuştuğumda belirli sınırları olduğunu belirtti bunların üstünde satışta vergi vermem zorunluğu olduğunu belirtti.

Ayrıca bu vergilendirme ile ilgili kesin olarak neredeyse hiç bir bilgi yok nerede neye kadar vergi vermemiz gerektiğine dair bulamadım.

Araştırdığım 10 a yakın kaynağın hepsi yok 700.000 TL yok 55.000 TL yok 33.000 TL yok 184.000 tl gibi sürekli farklı rakamlar söylüyor. Bunlarda öyle bilinmeyen kaynaklar da değil trthaber, NTV, ikas gibi yerler.

Bide şöyle birşey buldum açıklarsanız sevinirim.
Screenshot_2024-01-08-20-00-46-131_com.android.chrome.jpg

Çok güzel özetlemişsiniz. Ellerinize sağlık. Son olarak eklemek istediğim şey "Ensaf Muafiyeti"nin kapsama alanında e-ticaret ile satış yapan şirketler yok. @benjamin17 atmış olduğun web sitesinde "Ensaf Muafiyeti" olarak belirtmekte. Bakkal güzel bir şekilde özetlemiş her şeyi. Ha, bilmediğimiz şeyler de olabilir bu yüzden bu konularda görüşülmesi en uygun olan kişi mali müşavir olabilir. En iyisi onlara danışmak olur.
Hocam dayım mali müşavir sırf bu konu için merak ettim sordum şimdi cevap verince burayada atacağım öğrenmiş olurum yanlışım varsa benimde

Hocam dayım mali müşavir sırf bu konu için merak ettim sordum şimdi cevap verince burayada atacağım öğrenmiş olurum yanlışım varsa benimde
Tamamdır, benim de eniştem mali müşavir. Bakalım hangisi daha iyi kapıştıralım ben de sorayım bi' :grinning:

Tamamdır, benim de eniştem mali müşavir. Bakalım hangisi daha iyi kapıştıralım ben de sorayım bi' :grinning:
Hocam dayımın yaptığı açıklamalar altta
Verip vermemek karar sizde:
Screenshot_2024-01-08-20-24-51-744_com.whatsapp.jpg
Screenshot_2024-01-08-20-24-56-226_com.whatsapp.jpg
Screenshot_2024-01-08-20-25-00-553_com.whatsapp.jpg

Araştırmanıza saygı duyuyorum ancak doğru şekilde araştırma yapmak doğru bilgiyi getirecektir, bu yüzden dolayı araştırdığınız kaynaklar farklı bilgiler öne sürüyor. Ha, bu sadece bu yüzden değil sürekli olarak vergi kanunun değişmesinden de dolayı.

Muhasebeci akrabanız yanlış biliyor olabilir ya da kendi sektörüyle alakalı yorum yapıyor olabilir ama dediğim gibi, TR Cumhuriyetinde yaşayan, TR Cumhuriyeti vatandaşları üzerinden kazanılan her 1 TL için bile vergi ödemesi zorunludur.
İletmiş olduğunuz ekran görüntüsünde de bu durum iletiliyor.

Dayınız ile olan konuşmayı tekrar okursanız aslında bizim dediğimiz şeyleri dediğini anlayabilirsin.
"Fatura istemez ise sorun olmaz fatura isterse o zaman bakarsın." Vergi vermek için öncelikle zaten bir şirketiniz olması gerekiyor. Oluşturduğunuz fatura üzerinden ödemeniz gereken miktar ortaya çıkıyor ve vergi ödemesi yapıyorsunuz. Dayınızın da dediği gibi, fatura veya fiş kesmezseniz vergi kaçırırsınız. Yani, bir üst sınır bulunmuyor vergi vermemek için.

Sizin "üst sınır" dediğiniz olay vergi muafiyeti ile alakalı. Sizler vergi muafı bir şirket değilsiniz. GELİR VERGİSİ KANUNU'nda yer alan 9. Maddeyi inceleyebilirsiniz detaylı bilgi almak için. Siz, muaf olabilmek için burada hangi şartı karşılıyorsunuz? Sizlerin sunmuş olduğu hizmet bir bilişim hizmetidir. Bilişim hizmeti bu maddeler arasında yer almıyor maalesef.
1704735448683.png

Eğer vergi vermeye gerek kalmasaydı ya da cezalarından korkmasaydık bizlerde emin olun şirket kuruluş işlemleri gibi şeylerle başımızı ağrıtıp her ay muhasebeciye para ödemezdik. Ancak, dediğim gibi: Kazandığınız 1 TL'lik gelir için bile vergi ödemeniz gerekiyor. Muaf durumu çok farklı bir durum. Bizlerin sunmuş olduğu hizmetler ya da sunucu açan kişilerin sunmuş olduğu hizmetler muaftan yararlanamamakta.
1704735809817.png

Bu mesajlar her şeyi açıklıyor. Vergi ödemiyorsan vergi kaçırıyorsun. Biz muafiyet yok demedik asla. Dayına muafiyet şartlarını da sorabilir misin acaba? Kimler vergiden muaf tutuluyor.
Hocam yanlış okumadıysam yukarıdaki yazınızı vergiden muaf derken gelir vergisinden muaf olabilirsiniz ama KDV her türlü ödemeniz gerekiyor demişsiniz. Bende zaten bunun aksine birşey söylemedim. KDV yi vergi olarak saymak biraz saçma buluyorum her türlü aldığınız üründen de kesiliyor zaten isteseniz de istemesenizde.

Dayıma direk böyle birşey yapmak istediğimde vergi muafiyeti alabilirmiyim diye sordum. Geri dönüş yapınca iletirim.

Birde bu şeyleri bilişim hizmeti olduğunu düşünmüyorum. Bunlar internet üzerinden satışı yapılan Sanal şeyler . E ticarete girdiğini düşünüyorum. Onlar içinde böyle bir yer buldum.
Screenshot_2024-01-08-20-47-06-517_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-01-08-20-47-17-908_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-01-08-20-47-27-518_com.android.chrome.jpg

Burdan buldum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl