MC'de VIP Satışı İçin Şirket Gerekir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Creeperucan

Hâlâ Zümrüt Bulamadım!
Elmaslar
115
Minecraft
Creeperucan

Discord:

creeperucan

Merhaba, şimdi ben bir sunucu kurdum sunucu içerisinde satış yapıyorum diyelim;

1. Bu sunucu içerisinde sattığım VIP, Kasa Anahtarı vb. şeyler için bir şirket kurmak zorunda mıyım?
2. Eğer kuracak isem hangi şirket türünü kurmam gerekiyor?
3. Birde 18 yaş altı kişiler bu söylediğiniz şirketi kurabilir mi ve eğer kuramıyor ise ne yapılması gerekiyor?
4. Muhasebeci tutmam gerekir mi?
5. Sunucunun aylık giderlerini (VDS ücreti, alan adı ücreti, Webhosting ücreti, Plugin yaptırma vb.) şirkete kesersem vergiden düşer mi?
6. Şirket için banka hesabı açmam gerekir mi yoksa Papara vb. uygulamalara parayı aktarabiliyor muyum?

Bilgi sahibi arkadaşlar veya sunucu sahipleri yazarsa çok memnun olurum.

Son düzenleme:
yani kursan iyi olur ama çoğu sunucu kurmuyor genelde kuran sunucular uzun süre açık kalan sunucular

1. Bu sunucu içerisinde sattığım VIP, Kasa Anahtarı vb. şeyler için bir şirket kurmak zorunda mıyım?
3. Birde 18 yaş altı kişiler bu söylediğiniz şirketi kurabilir mi ve eğer kuramıyor ise ne yapılması gerekiyor?
5. Sunucunun aylık giderlerini (VDS ücreti, alan adı ücreti, Webhosting ücreti, Plugin yaptırma vb.) şirkete kesersem vergiden düşer mi?
6. Şirket için banka hesabı açmam gerekir mi yoksa Papara vb. uygulamalara parayı aktarabiliyor muyum?

bildiğim konuları sana aktarayım,​

çoğu gördüğün sunucuların herhangi bir şirketi veyahut kişiler vergi mükellefi olarak açmıyorlar sunucularını. eğer bir şirket kuracaksan şahış şirketi kurman senin için daha iyi olacaktır. 18 yaş altında olduğunu varsayarsak, sen tek başına vergi mükellefi veya şirket sahibi olamazsın, ebeveyninin üstünden ancak elde edebilirsin. vergiden düşmesi için aldığının ürünün senin adına faturalandırılmış olması gerekiyor, o da belirttiklerinden sadece web servisleri ve vds ürünlerin için mümkün duruyor, diğer eklenti kısımlarında fatura kesecek kişiler az. muhasebeci tutman mükellef.co gibi sitelerle şirketini kurduğun sürece pek gerekli değil, sende fatura kesebildiğin sürece bir sıkıntı yok. şirket için banka hesabı açman ilk olarak sanal poslar için gereklidir eğer fatura keseceksen.

benim de yanlış bildiğim konular olabilir yine de araştırmanı öneririm.​

şimdi hocam eğer sabit bir gelir elde etmiyorsanız ve ciddi gelirleriniz yoksa şirket zorunluluğu bulundurmanıza gerek yok. he illa şirket kurmak isterseniz şahıs şirketi kurabilirsiniz ve aile onayı olması gerekir, ayrıca webhostin gibi sunucu için harcadığınız tüm ürünlerin faturası vergiden düşer

şimdi hocam eğer sabit bir gelir elde etmiyorsanız ve ciddi gelirleriniz yoksa şirket zorunluluğu bulundurmanıza gerek yok. he illa şirket kurmak isterseniz şahıs şirketi kurabilirsiniz ve aile onayı olması gerekir, ayrıca webhostin gibi sunucu için harcadığınız tüm ürünlerin faturası vergiden düşer
bildiğim konuları sana aktarayım,​
çoğu gördüğün sunucuların herhangi bir şirketi veyahut kişiler vergi mükellefi olarak açmıyorlar sunucularını. eğer bir şirket kuracaksan şahış şirketi kurman senin için daha iyi olacaktır. 18 yaş altında olduğunu varsayarsak, sen tek başına vergi mükellefi veya şirket sahibi olamazsın, ebeveyninin üstünden ancak elde edebilirsin. vergiden düşmesi için aldığının ürünün senin adına faturalandırılmış olması gerekiyor, o da belirttiklerinden sadece web servisleri ve vds ürünlerin için mümkün duruyor, diğer eklenti kısımlarında fatura kesecek kişiler az. muhasebeci tutman mükellef.co gibi sitelerle şirketini kurduğun sürece pek gerekli değil, sende fatura kesebildiğin sürece bir sıkıntı yok. şirket için banka hesabı açman ilk olarak sanal poslar için gereklidir eğer fatura keseceksen.​
benim de yanlış bildiğim konular olabilir yine de araştırmanı öneririm.​

Peki şirket kurmasam da bir sorun olur mu ve Papara gibi yerlere paramı aktarabilir miyim?

Peki şirket kurmasam da bir sorun olur mu ve Papara gibi yerlere paramı aktarabilir miyim?
Selam dostum minecraft sektöründe yüksek cirolar yapsan bile şirket kurmak zorunda değilsin. Eğer seni böyle bir şeyle tehdit ederlerse umursama, dava açmak öyle basit değil sonuçlanması bile sürecine göre değişiyor ertelenme vs. ayrıca dava sonucunu bir miktar para karşılığı itiraz ederek süreci bile uzatabilirsin. Ayrıca denetleyen kişilerinde olduğunu düşünmüyorum. Kısacası sana tavsiyem: Herhangi şirket açmana gerek yok.

Bildiğim kadarıyla bu bir gelir olduğu için vergilendirilmeli. Nasıl para kazandığın önemsiz devlet her zaman pay ister. YouTuber olan Ağır Mimar'a vergi ödemediği için devlet zorla şirket kurdurttu ve 1 yıllık tüm vergileri pat diye istedi. Birisi seninle uğraşırsa böyle problemler yaşayabilirsin ama sanırım fazla sallamazlar.

Videoyu tam hatırlamıyorum ama kendi ağzından dinleyebilirsin :
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Selam dostum minecraft sektöründe yüksek cirolar yapsan bile şirket kurmak zorunda değilsin. Eğer seni böyle bir şeyle tehdit ederlerse umursama, dava açmak öyle basit değil sonuçlanması bile sürecine göre değişiyor ertelenme vs. ayrıca dava sonucunu bir miktar para karşılığı itiraz ederek süreci bile uzatabilirsin. Ayrıca denetleyen kişilerinde olduğunu düşünmüyorum. Kısacası sana tavsiyem: Herhangi şirket açmana gerek yok.
Ben de buna katılıyorum fazla sallamaz insanlar. Onca dava varken "birisi minecraft üzerinden 1000 - 1500 tl kazanıyor" diye peşine düşmez kimse.

Yıllık 700.000 TL net gelir elde edene kadar vergi yükümlülüğün yoktur. İlla vermek istersen tabi ayrı mesele

Vergiymiş şirketmiş uğraşma böyle şeylerle. Bak dalgana geç alt tarafı oyun.
Öyle bir durumdayız ki devlet satıcı ve üreticiden vergi alamıyor herkes vergi kaçırıyor.
Her türlü vergi almaları gerektiği için tüketiciden sıcak para olarak geri alıyor :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl