MC-TR'den tut, Çoğu şey ölmüş malesef....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KnightForApplez

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
88
Minecraft
KnightForEyes
Eskiden baya ziyaret etmiş olduğum MC-TRnin şuanki halini görünce... Üzüldüm doğrusu. Evet Enflasyondur yok şeydir falan doğru ve haklı birşey. Ama Yasaklanmış sitelerde bile daha az reklam gördüğümü garanti edebilirim. Gerçekten bu durum aşırı derece üzücü.
Sunucular konusunda
Hepsi En iyi olmaya çalışırkene hepsi birşeyi unutmuş.
Orjinallik. Hepsi aynı concepti alıp bikaç yeni şey ekleyip markete sunmuş.
Modlu Minecraft zaten baya kötü durumdaydı Türkiyede... Hepsi kapanmış yada açılırsada anca bi 1-2 tane pixelmon sunucusu kalmış ki- Türklerin ilgisini çekmiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama TÜrkiyedeki Minecraft ruhu kalmamış. Hepside sadece para amaçlı açılmış sunucular. Bi açıp Curseforge'dan şöyle Teknoloji modlu şehir kuralım vb diyen olmadı hiç... Tabi 2023 sanıyorum konudaki kişi hariç ki görünüşe göre o pakette iptal edilmiş...

Gerçekten çocukluğumuzun oyununu sadece bir para cavanarına dönüşmüş... Arkadaşların bi gün toplanıp... çaylarını yudumlayıp eğlenerek mağden kazdı oyun...O mağdenlerle buildlerdir, Birbirini trollemektir... herşey sadece Sunucu AÇ, Reklam YOLLA, Para ÖDÜLÜ Koy AL SANA SUNUCU olmuş... Artık diyecek birşeyde bulamıyorum. Normalde gine sunuculara girip hangisi iyi hangisi kötü vb tarzından şeyler söylemek isterim ama ne olucağını da tahmin edebiliyorum...
1. Yüksek ihtimal eskisi gibi "he tamam yaparız" deyip hiç takılmicak
2. Oda Konu baltalamaktan mute'ye sebep olucağından boşuna zaman kaybetmek istemiyorum.

Neyse artık ... Yaratıcılığımızın ölmesi gerçekten beni kırdı.

Hey eğer eğlencesine teknoloji paketiyle oynamayı düşünen varsa söylesin. Hamachi vb fark etmez. Ama en az 3-4 kişi olmalı ki sarsın. Eklemek istiyorum ki bu eski tarz, Eğlenmek amaçlı kurulması gerekiyor. Yok "ORTAK OLALIM" vb vb yok gelmeyin. Ben burda yatırım değil, Eğlenmeye geldim eklemek isterim. Onun dışında size bi soru yöneltelim...
1.Nostalji olarak ne özlediniz? MC-TR'dir... Eski Minecraft modcularıdır yani... BurakOyunda,MuratabiGF, BFChickenGamers gibi gibi...
2.Sizce neler olusa belki Türkiye sunucuları az bile olsa gerçekten daha eğlenceli kılabilir? (Oyuncular büyüdüğünde çoğunlukla MCyi bırakıyor.)
3. Neden Modlu şeyler Türkleri sarmıyor?
4. Neden Çocuklar Ağır P2W paranı çalan sunucularda oynamayı tercih ediyor?

4. Neden Çocuklar Ağır P2W paranı çalan sunucularda oynamayı tercih ediyor?
Türkiye'de bağış kültürünün pek gelişmemiş olmasının nedeni, insanların parasının karşılığında bir şeyler görmek istemesi olabilir. Bağış yaptığında sana enayiymişsin gibi bakacaklar. Oysa yurt dışında bu çok normal ve geliştiricileri desteklemek için yapılıyor.

Ben bir sunucu sahibi olarak, VIP'lere özel bir şeyler sunmazsam kimse VIP almaz. Alınmayacağını bile bile bunu yaparsam zarar ederim. O zaman neden bu riski alayım ki? Ver kes5li kitleri, ver güçlendirmeleri; herkes sunucuda birbirini yesin.

aslında temel olarak türk kitlesinin değişimi eski nesil dediğimiz tayfa büyünce doğal olarak kitlede değişti ve yeni kitleler de geldi bundan dolayı bu durum değişti insanların düşünceleri vs bunları demiyorum bile.

aslında temel olarak türk kitlesinin değişimi eski nesil dediğimiz tayfa büyünce doğal olarak kitlede değişti ve yeni kitleler de geldi bundan dolayı bu durum değişti insanların düşünceleri vs bunları demiyorum bile.

"Böyle p2w ve ucunda para ödüllü [Merak etme, P2W ve en büyük ekip en yüksek para kazanan zaten] sunucumuza gel bak efsane"

Sunucuya girdiğinde çoğu şey zaten görülmüş, yeniden yapılmış yada farklı şekilde düzenlenmiş... şöyle bi 3-4 ayda (çoğu zaten buildlere gidiyor desek) yapılmış sunucular.

Arkada Japonyada arkadaşım var, Adamların Aşırı Custom bossları var kendi tasarımları... Hepsinin felaket animasyon ve görüntüleri var ki dersin bunlar ne yapmış. Garip sistemleri de var

Malesef bizim TÜrkiyede tek yiyeceğimiz şey (Oltayı atıp ucuna para koyar) Şimdi sunucumda oynaaaa :333 Herşey aynı ha bide 500 TL harca kutularımızda çünkü indiirmde...

Bildiğin Hırsızlarla dolu...

"Böyle p2w ve ucunda para ödüllü [Merak etme, P2W ve en büyük ekip en yüksek para kazanan zaten] sunucumuza gel bak efsane"

Sunucuya girdiğinde çoğu şey zaten görülmüş, yeniden yapılmış yada farklı şekilde düzenlenmiş... şöyle bi 3-4 ayda (çoğu zaten buildlere gidiyor desek) yapılmış sunucular.

Arkada Japonyada arkadaşım var, Adamların Aşırı Custom bossları var kendi tasarımları... Hepsinin felaket animasyon ve görüntüleri var ki dersin bunlar ne yapmış. Garip sistemleri de var

Malesef bizim TÜrkiyede tek yiyeceğimiz şey (Oltayı atıp ucuna para koyar) Şimdi sunucumda oynaaaa :333 Herşey aynı ha bide 500 TL harca kutularımızda çünkü indiirmde...

Bildiğin Hırsızlarla dolu...

yıllardır custom projeler yapan biri olarak türk halkı bu tarz projelerde kök kitle olarak kalmıyor tek sorun sunuculardada değil yani.

Türkiyede sadece minecraft sunucularında değil çoğu oyunda da (genellikle mmorpgler) p2w tercih ediliyor. Ben bunu Türkiyenin sosyoekonomik durumuna bağlıyorum. İnsanlar hava atmayı sever ve birine en kolay hava atma şekli parandır. Ülkemizde refah seviyesi yetersiz olduğundan dolayı insanlar gerçek hayatta para ile hava atamayıp bunun yerine oyunlara para yatırıp hava atmayı tercih ediyor. Şöyle örnek verebilirim; cebinizdeki 200 tl ile kimseye hava atamazsınız fakat bir minecraft sunucusunda 200 tlye ultra mega süper vip alıp birsürü insana hava atabilirsiniz. Ve maalesef ki insanımız p2w sunuculara para yatırmaya devam ettikçe yeni p2w sunucular da açılmaya devam edecektir, tamamen arz talep meselesi. Piyasada p2w olmayan sunucu sayısı bir elin parmağını geçmez ve üzgünüm ki böyle kalmaya devam edecek.

Türkiyede sadece minecraft sunucularında değil çoğu oyunda da (genellikle mmorpgler) p2w tercih ediliyor. Ben bunu Türkiyenin sosyoekonomik durumuna bağlıyorum. İnsanlar hava atmayı sever ve birine en kolay hava atma şekli parandır. Ülkemizde refah seviyesi yetersiz olduğundan dolayı insanlar gerçek hayatta para ile hava atamayıp bunun yerine oyunlara para yatırıp hava atmayı tercih ediyor. Şöyle örnek verebilirim; cebinizdeki 200 tl ile kimseye hava atamazsınız fakat bir minecraft sunucusunda 200 tlye ultra mega süper vip alıp birsürü insana hava atabilirsiniz. Ve maalesef ki insanımız p2w sunuculara para yatırmaya devam ettikçe yeni p2w sunucular da açılmaya devam edecektir, tamamen arz talep meselesi. Piyasada p2w olmayan sunucu sayısı bir elin parmağını geçmez ve üzgünüm ki böyle kalmaya devam edecek.
En büyük örnek Fivem gerçekte ortaokul bebesi oyunda polat alemdar :cool:

Doğru valla. Millet gerçekten güzel oyunları korsanlarıp denemek yerine sunucularda hawali olmayı tercih ediyor ki... Havalı olupta birşey kazanmıyorlar...

Eski aktiflik hiç bir yerde yok şimdi sunucuların %80'i fake player.
p2w olmasında çok sorun görmüyorum illa olucaktır evet ama bunu gerçekten çok abartıyorlar.

Son düzenleme:
Eski aktiflik hiç bir yerde yok şimdi sunucuların %80'ni fake player.
p2w olmasında çok sorun görmüyorum illa olucaktır evet ama bunu gerçekten çok abartıyorlar.
P2W yapmak bir tercihtir; kimisi tamamen para odaklı sunucu açar, kimisi kitle oluşturmak için. Bu, kişiden kişiye değişir. Ama bot basmak neden? Artık hepimiz görüyoruz ve biliyoruz: X bir sunucuya giriyorum, 15 oyuncunun her birinin 10 tane AFK hesabı var toplamda 150 kişi gösteriyor. Komedi resmen.

10 sunucuya bakıyorum, 9'u gerçekte 30-40 kişi çekiyor ama gösterilen sayı 100. Neden? Bu bot işini herkes bıraksa daha gerçekçi, daha sağlıklı olmaz mı? Adam çıkıyor "400 kişi çekiyorum" diyor, büyük sunucuyum diye ortalıkta dolaşıyor. Yarısı bot, diğer yarısı AFK. Geriye kaldı 50 kişi, onu da zorlarsan.

Tamamen şov ve gösteriş için yapılan manasız bir iş.

P2W yapmak bir tercihtir; kimisi tamamen para odaklı sunucu açar, kimisi kitle oluşturmak için. Bu, kişiden kişiye değişir. Ama bot basmak neden? Artık hepimiz görüyoruz ve biliyoruz: X bir sunucuya giriyorum, 15 oyuncunun her birinin 10 tane AFK hesabı var toplamda 150 kişi gösteriyor. Komedi resmen.

10 sunucuya bakıyorum, 9'u gerçekte 30-40 kişi çekiyor ama gösterilen sayı 100. Neden? Bu bot işini herkes bıraksa daha gerçekçi, daha sağlıklı olmaz mı? Adam çıkıyor "400 kişi çekiyorum" diyor, büyük sunucuyum diye ortalıkta dolaşıyor. Yarısı bot, diğer yarısı AFK. Geriye kaldı 50 kişi, onu da zorlarsan.

Tamamen şov ve gösteriş için yapılan manasız bir iş.
Keşke Bot,Extra hesap olayları yasaklansa... Kullanımın durumunda sunucunun reklamını yasaklanması vb hoş olur...Fakat para para olduğundan olucağunu hiç sanmıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl