MC-TR Neden Bu Halde Ve Aktifliği Son Zamanlarda Çok Az?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boran3q
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.354
  • Etiketler Etiketler
    mctr

Bu Halde Olmasının Sebebi

• Bizler

Oy: 5 26,3%
  • Yetkililer

Oy: 3 15,8%
  • Forum Kurucusu

Oy: 11 57,9%

• Kullanılan toplam oy
    19
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

boran3q

Lapis Niye Mavi?
Elmaslar
260

Discord:

ikincielkralliklariseth

Merhaba, ben Boran.

Bugün MC-TR’nin neden bu duruma geldiğini ve son zamanlarda aktifliğin neden bu kadar azaldığını konuşmak istedim. Sizce bunun sebepleri neler olabilir?
Bana sorarsanız, ilgisiz yetkililer, açtığımız destek taleplerinde haksız bulunmamız ve bazen saçma uyarılar almamız gibi birçok neden sayabilirim. Elbette bu sadece benim görüşüm.
Ama asıl sorulması gereken şu:
Bu durumun sorumlusu kim? Forumun kurucusu mu? Yetkililer mi?
Yoksa onları sürekli övüp yücelten biz kullanıcılar mı?

Fikirlerinizi merak ediyorum, sizce MC-TR’yi bu hâle getiren ne?

Moderatör tarafından düzenlendi:
discord, satışa izin verilmesi, aşırı reklam, süper toxic kitle (üyeler modlar herkes dahil)

Her yıl hemen hemen buna benzer bir konu açılıyor. Açıkçası bence bu durum forumdan ziyade bizlerin(türklerin - köken olarak ayrımcılık yapmamak adına yazmak istemedim) minecraft'ta yaklaşımı ile ilgili. Yabancılara baktığında sunucular, eklentiler, içerikler... Hep bir şeyler geliştiriyorlar. Bizde bu durum yok.

Al ve kullan mantığı var. Bunu herhangi bir sunucu üzerinden görebilirsiniz. Hep aynı eklentiler, hep aynı mesajlar, hep aynı içerikler. Bunları alıyım, düzenliyim, yeni içerikler yapayım, TÜRKÇELEŞTİREYİM diyen kimseyi ben açıkçası görmedim.

(Genel konuştuğumun altını çizmek istiyorum. Tek tük sunucular vardır belki ama ben denk gelmemişimdir veya geldiysem de hoşuma gitmemiştir.)

Aynı zamanda buna para da ayrılmıyor. Bunun çeşitli sebepleri var ama parayı kazanıp kenara çekilmek insana belki daha kolay geliyordur. Bilmiyorum... İyi para kazanıp da hep aynı içeriği sunan, gelişmeyen sunucuları çok gördüm.

Şimdi bunu foruma bağlayalım. Forumda genelde sunucu odaklı konular açılıyor. Sunucular gelişmeyince hep aynı konular sürekli tekrar ediyor. Doğal olarak insan aynı konuya sürekli aynı cevabı yazmak istemiyor, sıkılıyor. Ben mesela foruma yeni içerikler görebilmek için giriyorum. Ama yok. Bu durum için mc-tr'yi suçlamıyorum çünkü biz yapmıyoruz.

Kısaca: Bence bu bizimle ilgili bir durum çünkü daha iyisini yapma kaygımız yok.

discord, satışa izin verilmesi, aşırı reklam, süper toxic kitle (üyeler modlar herkes dahil)
Reklam beni de çok rahatsız ediyor....... Niye ekran önüne reklam koyalar ki allahtan reklam engelleyici var.

Her yıl hemen hemen buna benzer bir konu açılıyor. Açıkçası bence bu durum forumdan ziyade bizlerin(türklerin - köken olarak ayrımcılık yapmamak adına yazmak istemedim) minecraft'ta yaklaşımı ile ilgili. Yabancılara baktığında sunucular, eklentiler, içerikler... Hep bir şeyler geliştiriyorlar. Bizde bu durum yok.

Al ve kullan mantığı var. Bunu herhangi bir sunucu üzerinden görebilirsiniz. Hep aynı eklentiler, hep aynı mesajlar, hep aynı içerikler. Bunları alıyım, düzenliyim, yeni içerikler yapayım, TÜRKÇELEŞTİREYİM diyen kimseyi ben açıkçası görmedim.

(Genel konuştuğumun altını çizmek istiyorum. Tek tük sunucular vardır belki ama ben denk gelmemişimdir veya geldiysem de hoşuma gitmemiştir.)

Aynı zamanda buna para da ayrılmıyor. Bunun çeşitli sebepleri var ama parayı kazanıp kenara çekilmek insana belki daha kolay geliyordur. Bilmiyorum... İyi para kazanıp da hep aynı içeriği sunan, gelişmeyen sunucuları çok gördüm.

Şimdi bunu foruma bağlayalım. Forumda genelde sunucu odaklı konular açılıyor. Sunucular gelişmeyince hep aynı konular sürekli tekrar ediyor. Doğal olarak insan aynı konuya sürekli aynı cevabı yazmak istemiyor, sıkılıyor. Ben mesela foruma yeni içerikler görebilmek için giriyorum. Ama yok. Bu durum için mc-tr'yi suçlamıyorum çünkü biz yapmıyoruz.

Kısaca: Bence bu bizimle ilgili bir durum çünkü daha iyisini yapma kaygımız yok.
şu verdiğin cevap bile aslında konudaki soruyu cevaplıyor, forumları sunucu yapma yeri olarak görüyorsunuz sanırım yaşınız küçük ve forumları mc-tr'nin son haliyle tanıdınız eğer planetminecrafttı açarsan trendlerde millet skin çizmiş, modelleme yapmış işte adventure map yapmış onlar çıkıyor bu ekonomide kimse gidipte eğlencesine 100 saat gömemiyor oyuna

Ben 100% eminim sunucu açanların hepsi istisnasız minecraft oynarken suçluluk hissedip bari sunucu yapiyim de yaptığım iş para kazandırsın gibi bir kafa yapısıyla sunucu açıyo

2 saat önce yayınlamış adam, 20 tane türk sunucusuna harcanan emeği birleştirince random adamın eğlencesine yaptığı macera haritası ediyo anca
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Herkes büyüdü artık… Önceden foruma her girdiğimde bir sürü bildirim alırdım. Profilime yazanlar, açtığım konulara gelen cevaplar, yorumlar derken forum gerçekten canlıydı. Şimdi ise sadece sunucu bildirimleri geliyor, başka hiçbir şey yok. Eskisi gibi bir etkileşim kalmadı. Bu durumu yaşayan tek kişi ben değilim, birçok eski kullanıcı da aynı şeyleri hissediyor.

Bana göre Türkiye’de Minecraft piyasası büyük ölçüde öldü. Tamam, hâlâ bir şekilde ayakta duranlar var. Satış yapanlar, sunucusunu belli bir noktaya taşıyanlar, kemik kitlesini oluşturmuş kişiler… Onlara lafım yok. Ama genel olarak baktığımızda, eskisi gibi bir topluluk ruhu, bir heyecan yok.

Bunda, eski isimlerin forumdan uzaklaşmasının ya da uzaklaştırılmasının da büyük etkisi var. Bu insanlar sadece içerik üretmiyor, aynı zamanda bu topluluğun bir parçasıydı. Onlar gidince forumda bir boşluk oluştu. Herkesin tanıdığı, saygı duyduğu kişilerdi bunlar.
Bana sorarsanız bu işin bir kısmı da forum yönetimine yazar. Uzun zamandır forumda elle tutulur bir yenilik göremiyoruz. Üyelerle birlikte etkinlikler yapılsa, fikirleri dinlense, onların ne istediğine kulak verilseydi belki işler bu hale gelmezdi. Topluluğu dinleyen bir yönetim anlayışı şart.

Şu an forum tamamen bitmiş değil ama can çekişiyor diyebilirim. Eğer doğru adımlar atılırsa, belki az da olsa bir hareketlenme olur. Ama bu şekilde devam ederse, forum sadece birkaç kişinin reklam yaptığı, ruhunu kaybetmiş bir yer olarak kalacak. Açık konuşmak gerekirse, bu durum üzüyor insanı. Çünkü burası bir zamanlar hepimizin evi gibiydi.

şu verdiğin cevap bile aslında konudaki soruyu cevaplıyor, forumları sunucu yapma yeri olarak görüyorsunuz sanırım yaşınız küçük ve forumları mc-tr'nin son haliyle tanıdınız eğer planetminecrafttı açarsan trendlerde millet skin çizmiş, modelleme yapmış işte adventure map yapmış onlar çıkıyor bu ekonomide kimse gidipte eğlencesine 100 saat gömemiyor oyuna

Ben 100% eminim sunucu açanların hepsi istisnasız minecraft oynarken suçluluk hissedip bari sunucu yapiyim de yaptığım iş para kazandırsın gibi bir kafa yapısıyla sunucu açıyo

2 saat önce yayınlamış adam, 20 tane türk sunucusuna harcanan emeği birleştirince random adamın eğlencesine yaptığı macera haritası ediyo anca
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Forumları sunucu yapma yeri olarak görmem veya yaşımın büyük veya küçük olması oldukça ilgisiz eğer bu kadar merak ediyorsanız 22 yaşındayım. Muhtemelen benden küçüksünüz. Neyse

Planetminecraft yabancılar tarafından yapılan güçlü bir platform. Yabancılar için konuşuyorum biri üretmiş paylaşmış, başkası görmüş imrenmiş o da üretmiş ve paylaşmış ve platform bu şekilde büyümüş. Onlar için orada ciddi bir minecraft'ı geliştirme kültürü var. Bizde de bir dönem vardı (şuan olduğunu düşünmüyorum) ama ekonomik koşullar, belli bir döngüde sıkışıp kalmamız, geliştiren kaybolması ve o coşku ve ateşin başkasına verilememesi bizi şuan ki duruma getiriyor.

Bizde sorun üreten kişiler yok. Eğer olsa emin ol şuan mc-tr'nin yönetimini eleştircem. Ama mc-tr'nin de bir tık öncesi var. O yüzden ben bu konuya değinmek istedim. Dediğin gibi ekonomik koşullar maalesef bunun en ağırı. Ama bu durumu aşmış sunucular da maalesef kendini geliştirmiyor. Bu yüzden de aynı döngü devam ediyor.

Öncelikle tüm değerli forum üyelerine iyi forumlar dilerim.

Bir ara banner sayısı 12'ye kadar çıkmıştı, sonra 6'ya düştü, ardından 8'e çıktı ve şu anda aktif olarak 10 banner gösteriliyor. Dev banner, pop-up reklamlar, yan bar reklamları, mesajların içerisindeki reklamlar, sağdan soldan fışkıran reklamlar derken foruma girdiğinizde karşınıza bir tam sayfa reklam çıkıyor. Nasıl bir reklam politikası izleniyor bilmiyorum ama şuanda doğru bir reklam politikası izlenmediğini biliyorum.

MC-TR
, oyuncular için bir topluluk merkezi olmaktan uzaklaşıp firmaların ve takımların reklam alanına dönüşmüş durumda. Umarım bazı forum yöneticileri, MC-TR’yi sunucuları ve takımları için "Ücretsiz reklam alanı" olarak görmekten vazgeçip, "Bu forumu nasıl bir adım daha ileri taşıyabiliriz?" sorusunu kendilerine sorarlarsa, hiçbir şey için geç değil.

Türk kitlesi sunucu işlerinde tek düze bir halde ilerliyor, neredeyse çoğu belli bir evreyi geçmiş Türk oyuncu artık premium ve yabancı sunucularda oynuyor. Öte yandan, eski vakitte forum siteleri yaygındı ve aktif bir şekilde kullanılırdı. Şimdi çoğu sunucu sahibi, oyuncu ve türevleri bu ihtiyaçlarını sosyal medya ile karşılıyor. Ayriyeten nedenini anlamadığım kadar toxic takılan insanlar, sunucusunu tanıtmak isteyenleri zorbalıyor, baltalıyor veyahut onların işlerine yaramayacaklarını düşünüyorsa yardım dahi etmiyor. Kitleyi elde tutmak, forumu canlı tutabilmek adına adımlarda nadiren atılıyor. Yine de MC-TR benim için bir kilometre taşıdır. Saygı, sevgi sonsuz. Ama artık topluluklara hitaptan ziyade reklamlar ve onlardan alışveriş yapan insanların şikayetlerini görmek bir zaman sonra bunaltıyor.

Merhaba, ben Boran.

Bugün MC-TR’nin neden bu duruma geldiğini ve son zamanlarda aktifliğin neden bu kadar azaldığını konuşmak istedim. Sizce bunun sebepleri neler olabilir?
Bana sorarsanız, ilgisiz yetkililer, açtığımız destek taleplerinde haksız bulunmamız ve bazen saçma uyarılar almamız gibi birçok neden sayabilirim. Elbette bu sadece benim görüşüm.

( Forumu Çok Kullanmıyorum Bu Tür Sebeblerden Dolayı Ve Bu Konudan Ban Yersem Şaşmam )
Sorun tabikide forum sitesine 50 tane reklam koyan çocukları yetkili alan yöneticide daha geçen gereksiz uyarı yedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    73,1 KB · Görüntüleme: 100
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 101
Sorun tabikide forum sitesine 50 tane reklam koyan çocukları yetkili alan yöneticide daha geçen gereksiz uyarı yedim.
:thinking: Hata olduğunu belirtmişler söylemeseler daha mı iyiydi

Türk kitlesi sunucu işlerinde tek düze bir halde ilerliyor, neredeyse çoğu belli bir evreyi geçmiş Türk oyuncu artık premium ve yabancı sunucularda oynuyor. Öte yandan, eski vakitte forum siteleri yaygındı ve aktif bir şekilde kullanılırdı. Şimdi çoğu sunucu sahibi, oyuncu ve türevleri bu ihtiyaçlarını sosyal medya ile karşılıyor. Ayriyeten nedenini anlamadığım kadar toxic takılan insanlar, sunucusunu tanıtmak isteyenleri zorbalıyor, baltalıyor veyahut onların işlerine yaramayacaklarını düşünüyorsa yardım dahi etmiyor. Kitleyi elde tutmak, forumu canlı tutabilmek adına adımlarda nadiren atılıyor. Yine de MC-TR benim için bir kilometre taşıdır. Saygı, sevgi sonsuz. Ama artık topluluklara hitaptan ziyade reklamlar ve onlardan alışveriş yapan insanların şikayetlerini görmek bir zaman sonra bunaltıyor.
Bir uğraşı olmayan insan girer istediğini yazar bu günümüz değil yılların forumlar üzerinde ki gerçeği. Yapabileceğin maksimum kalitede bir sunucu/ürün ön plana koysan dahil yazanlar ezelden beri vardı

Merhaba, ben Boran.

( Forumu Çok Kullanmıyorum Bu Tür Sebeblerden Dolayı Ve Bu Konudan Ban Yersem Şaşmam )
Bağımsız olarak yanıt verirsem sorunu herkeste görüyorum. Eski MC kitlesi gerçekten azaldı ve herkes için geçerli olarak MC nin zevk harici bir para kazanma amacı olarak görmesinde çoğu çevresel durumda etkili yaş ilerlemesi ile gelen olgunluk hissi de etkili. Bu durum herkes için geçerli görüyorum. Evet günümüzde halen daha eski amacını tam anlamı ile koruyan platformlar mevcut fakat bu platformlar genellikle global ölçekli olarak devam eden ve ilerleyen platformlar. MC-TR gibi genel içeriği ile sadece kendi ülkesinde ki içeriği ile gelişen herhangi bir x forumu kendi ülkesinin oyuncularına göre şekillenmesi normaldir.

Mevcut olarak forumda aktif 3 yıldır bulunuyorum fakat kendim de uzun süredir çoğu forumu takip eden MC genel kemik kütlesi olabilecek biri olarak görmekteyim kendimi. Çoğu zaman TR sunucuların gelişmesi için insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Yetkili ekipte olayım veya olmayayım bu benim için değişmedi. Mevcut olarak ta zaten yeni kişilerin basitçe 0 dan sunucu açabilmesi için insanların Hazır paket çöplüğünden kurulabilmesi için bilmeyenlerin bilmesi için kendi başlattığım 100-150 konuya varabilecek devasa bir rehber projesi yönetiyorum ve ekibim ve editör ekibi ortaklığı ile öncelikli olarak yeni üyeler ve yeni başlayanlar için sonrasında ise forumun kaynak görevini daha da arttırmak amacıyla yapım aşamasına almış bulunuyorum. Mevcut forumu sadece eleştirmek değil herkesin fikirleri doğrultusuna yenilemek ve daha da aktif olması için ben kendim için çoğu öneriye açığım ve buna uygun olarak ta ekipten bağımsız olarak veya ekip ile birlikte olarakta üyeler ile projeler yapabilirim. Önerileriniz var ise bekliyorum.

Dostum mesajı yazarken virgül kullan lütfen ilk okuduğumda 50 tane reklamı koyan yönetici değilde yetkili ekip olarak anladım. Ayrıca yanlış işlem uygulamada geri dönüşü olmayan veya çok afaki durumlar harici aşırı aşırı bir durum mevcut değil ve bunun çocuk olup olmaması pek alakalı değil buraya gelen ve iz bırakan çoğu kişi çocuk denebilecek yaşta başladı ekiplere destek olmak yerine köstek olmayalım. Moderasyonu uygulayan kişi de zaten sonrasında yanlış olduğunu belirtmiş ve özür de dilemiş

Son düzenleme:
Forum sunucu ve satıcı reklamlarıyla dolu veya yardım istek konuları bazen son mesajlar veya son konular kısmı bunlarla doluyor. Bir kullanıcı bu forumu başka bir amaç için kullanıldığını düşünür elbette. Bu forum daha gelişmez geçmiş yüzünden. Suncular üzerine kurulu bir site sadece, işine yarayanlar kullanır (artık işe yaramıyor) gerisi sadece yapacak işi olmadığı için zaman öldürür

Bu arada dev banner alanı alıp her hafta bildirim attıran ve sürekli bu forumda reklam basan sunucular tutmuyor örnekleride var. Veya hali hazırda 100 online olan bir sunucu bunu yaptığında hala 100 online oluyor onuda belirtmekte fayda var

Bu site kökeni var diye biraz olsun kullanılıyor sadece (kötülemiyorum yanlış anlamayın konu içeriği)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl