- Elmaslar
- 728
- Minecraft
- cnsrc
Discord:
cnsrc
Herkese merhaba. MC-TR.COM üzerindeki bir çok yetkili ve yönetim ekibi mevkisinin tanıtım konusuna hoş geldiniz! Sadece üyelerin değil, yetkililerin bile adını bilmediği mevkilere bu konu ile açıklık getirmiş olacağız. Burada anlatılan ve tanıtılan mevkiler yönetim ve yetkili ekibini kapsamaktadır. Diğer birimler (Tasarımcı, Geliştirici) buraya dahil değildir. Ayrıca Site Sahibi ve Yönetici mevkileri tek tek tanıtılmayacak.
NOT: Bu konu açıldıktan sonra güncellenmemiş olabileceği için bilgiler %100 doğruluk payı göstermeyebilir.
1) Destek Ekibi
2) Moderatör Ekibi
3) Yazar Ekibi
4) Sosyal Medya ve Etkinlik Ekibi
5) Müfettiş ve Şef mevkileri
6) Yönetim Ekibi
Destek ekibinin görevi, forum içerisinde sunucusuyla alakalı yardıma ihtiyacı olan üyelere en iyi şekilde yardımcı olmak. Moderatör ekibinin görevi, forum içerisindeki denetimi yapmak ve platformun huzurunu sağlamak. Yazar ekibinin görevi, forum için hakim olduğu konuyla ilgili yaratıcı ve okuyucu kitleyi destekleyen içerikler çıkarmak. Sosyal Medya ve Etkinlik ekibinin görevi ise MC-TR.COM adına açılan sosyal mecraaların işletilmesini ve forum için düzenli olarak etkinlik planlamak.
Ana ekiplerin görevlerini bitirdiğimize göre şimdi biraz daha ayrıntılı olacak şekilde mevkiilere geçelim.
Müfettiş mevkisi ekiplerin yönetimini üstlenen Ekip Şefi mevkisinin bir alt mevkisidir ve yönetime giriş yapmanın ilk adımıdır. Bu mevkideki kişiler Ekip Şefi ile ortaklaşa bir şekilde ekip yönetiminden sorumludur. Kendisine verilen görevlere göre haftalık raporları çıkarabilir, ekipteki kişilerin durumuna göre ihraçlarını isteyebilir. Eğer Ekip Şefi yoksa ekibe alım da yapma hakkına sahiptir.
Müfettiş mevkisinin bir üstü olan mevkidir. Ekibin yönetimini üstlenir. Ekibin ihtiyacına göre kendisi bu mevkiye geldikten sonra Ekip Şefi olan kişi ekip için müfettiş terfisi isteyebilir. Ekip Şefi'nin görevleri arasında şunlar vardır: Haftalık raporu çıkarmak, ekibin düzenini ve istikrarını sağlamak, ekibe gerektiği zaman alım yapmak ve ekip uyumu sağlayamayan kişileri ekipten çıkarmak. Ekip Şefi bir kişinin yönetime girmeden önce geçmesi gereken bir mevkidir. Burada kişi performansına göre uzun veya kısa sürede terfi alabilir.
Ekip şefi mevkisinin üstü olan bu mevki normal ekip şeflerinin aksine sadece belirli bir ekibin işleyişini değil, genel olarak şeflerle ve ekipler ile ilgilenir. Bu mevkideki kişiler Yazar, Moderatör, Destek ve Sosyal Medya ekibinin işleyişini denetleyebilir ve gerektiği yerde ekip şeflerine görevlendirme yapabilir. Ayrıca ekiplere yapılacak alımlarla da ilgilenebilir.
Denetmen ise, forumdaki Kara Liste kategorisinden ve takımlar ile satıcılardan sorumludur. Kara Liste kategorisine açılan sorunsal konularına gerektiği gibi işlem yapma hakkına sahiptir.
Sırada yönetim kademeleri var. Bu kademelerdeki kişiler artık Şef mevkisini de geçmeyi başarmış oldukları için kıdemleri daha yüksektir.
Yönetim ekibi kademelerine gelirsek:
1) Topluluk Yöneticisi
2) İçerik Yöneticisi
3) Bölüm Sorumlusu
4) Ekip Lideri
5) Genel Sorumlu
Esas görevi forum üyeleri ile ilgilenmek olan bu mevkideki kişi aynı zamanda Forum Destek ile ilgilenmektedir. Yönetimin hiyerarşik olarak en alt kademesidir.
Forum için yenilikleri ve güncellemeleri üretmekten sorumludur. Bazı durumlarda ek görevler de verilmektedir.
Bu mevkideki kişiler genel olarak ekibin işleyişinden ziyade forumdaki takımlar ve satıcılar ile ilgili işleri yürütmektedir. Gerektiği yerde Forum Destekle ilgilenebilir, ekip yönetimiyle ilgilenebilir. Yani pek çok mevkinin görevini üstlenebilir.
Bu mevki Genel Sorumlunun olmadığı bir durumda hiyerarşinin en üst kademesidir. Tüm ekip ve yönetimle ilgilenme görevine sahiptir. Ekibin ve yönetimin düzenini, işleyişini sağlamakla yükümlüdür. Alım yapabilir, terfi ve tenzil verebilir, ihraç edebilir, ekiplerin işleyişinde yönetici ile ortak karar alınması durumunda değişiklik yapabilir, toplantı düzenleyebilir.
Yönetici Yardımcısı mevkisinden önceki son olan bu mevki, eğer o an bir yönetici yardımcısı yok ise Yönetici ile beraber forumu yönetir. Normalde yönetim ekibinin de üstünde olan bu mevki forumun ve aynı zamanda ekibin düzenini ve gelişmesini sağlamakla yükümlüdür. Pek çok konuda tek başına karar alma yetkisi vardır.
Yönetici mevkisinden önce gelinebilen son mevki. Bu mevkiye gelmiş kişiler yönetici ile ortak bir şekilde forumu yönetirler. Site Sahiplerinin onayı ile göreve gelir