S
sooply
Ziyaretçi
Yazar Ekibi haftalık raporu, 18.01.2021 ile 25.01.2021 tarihler
arası günleri içeren rapordur.
Haftalık performans gidişatımız bu hafta yerlerde. Her hafta bir yazar eksikliğini yaşamaktayız ve her zaman konular son güne doğru çekilmektedir. Ödül sistemini iki hafta öncesine getirmemize rağmen daha kimseye ödül veremedik, bunun en büyük sebebi de yükselişlerimiz ve düşüşlerimizin ani olmasıdır. Güzel gidiyorduk fakat 3 kişiye göre bu haftalık performansımız çok düşüktü.
Arda SOYLU, hafta başı talihsiz bir olay yaşadığı için hafta sonuna doğru konularını açtı. Bu haftalık kelime performansını beğenmedim. Hızlı ve seri konular açmak istiyorsun, hep son güne saklıyorsun ve açtığın kelimeler istediğimiz nitelikte olmuyor. Güzel yazdığını ve açtığın çoğu konunun nitelikli konu olduğunu biliyorum fakat bu haftalık performansın çok düşüktü. Şunu sormak istiyorum, konu takvimi olayında günlerini yine sona doğru çekmek istedin, bunun sebebi nedir? Sizleri çok sıkan bir sistem göremiyorum burada. Haftada sadece günde 1 saatinizi ayırsanız rahatlıkla 5 konuyu açarsınız. Yaptığınız iş kolay değil bunun da farkındayım, ilk geldiğinde deli gibi konu açıyordun, bu haftaki performansına göre çok düşüksün.
#1 - Önerilerini sunuyorsun ve tartışma çıkarmıyorsun. Yardım eden üye olmadığı için bu 1. kriterden normalde puan vermeyecektim fakat önceki hal ve tavırlarını eskiye bıraktığın için sana +1 YP ekleyeceğim.
#2 - Rehbere uyumlusun fakat az görsel kullanıyorsun. Konuların da ona göre ve güzel. Görsel kullanmandan puan kırmadım fakat az görsel kullandığın için buradan sana puan vermeyeceğim. (0 YP)
#3 - Hatalarına çok dikkat ediyorsun ve bu konuda en iyi yazarlardan birisi sensin. Bunun için sana ek puan vereceğim. (+1 YP)
#4 - Geri cevap konusunda sorun yaşamıyoruz seninle alakalı, bunun için +1 YP kazandın.
Minecraft 1.16.5 Güncellemesi - Sunucu Düzeltmesi adlı konun hakkında: Konun 101 kelime, yani, bu konu hakkında pek bir şey demeye de gerek olmadığını düşünüyorum. Hatan yok. Konu yani, basit bir konu. Bu konun için puanım 7,8 YP.
Minecraft 21w03a - Parlak Mürekkepler ve Sarmaşıklar adlı konun hakkında: Konun 446 kelime, okuması zevkli ve anlatış biçimini sevdiğim bir konu. 446 kelimeye göre hatası çok az olan bir konuya sahipsin. Konu dizaynı stabil kullandığımız dizayn, artısı olarak bir başlığı renklendirmişsin. Çok güzel anlatmışsın, güzel bir konu olmuş. Snapshot konularını da en iyi sen tanıtıyorsun zaten. Ellerine sağlık. Konun için puanım 9,5 YP.
Minecraft'ın Efsanesi Herobrine'nın Dünyası Bulundu! adlı konun hakkında: Konun 254 kelime, gayet güzel bir konu ve kelime sayısı da bu konu için ideal. Konu seçimin iyi fakat videoyu tablo içine koyayım güzel gözüksün derken ortalanmamış ve hoş bir görüntü yaratmamış. Görsel kullanımı çok az, sadece bir tane görsel kullanmışsın. Bu da konu için dezavantaj bir şey. Konun için puanım 8,2 YP.
Minecraft'a Gelmesi Gereken 3 Özellik - Hala İhtiyaç Duyuluyor! adlı konun hakkında: Konun 242 kelime, Minecraft'a gelmesi gereken üç özelliği 242 kelimeyle anlatman hoşuma gitmedi. Böyle bir içerik için güzel bir yazı ve makale beklerdim fakat bu konu kısa, sıradan ve üyelerin açtığı cinsten konu olmuş. Yine görsel eksikliği var, uğraş yok gibi. Ayrıca bu özelliklerin birisi için kişisel görüşünü katmışsın fakat olmamış. Ek olarak görselin pek alakası yok. Konun için puanım 7,2 YP.
Blokun Çevresi: Çarpık Orman - Nether'ın Tehlikeli Toprakları adlı konun hakkında: Konun 269 kelime, içeriğe göre ideal bir sayı. Dizayn iyi fakat yine görsele muhtaç olduğum bir konu. Üslubun çok iyi fakat böyle konular okunulmuyor ve üyelerin hoşuna gitmiyor. Daha iyi bir konu seçmeni istiyorum bir dahaki sefere. 7,5 YP.
Genel Puan: 11,04 YP
Telman ELİYEV, konu açmak için gösterdiğin çaba çok iyi ve bu çabayı daha kendimde veya başkasında göremiyorum ki bu özelliğin müthiş bir şey, fakat konu dışı olarak seçtiğin konular ilgi çekici değil ve sürekli gündem ile alakalı. Bu içerikleri Minecraft oyuncularının hepsi tıklamıyordur. İstersen kendin bununla birlikte karşılaştırma yapabilirsin. Tarihi olayları (günü geldiğinde) anlatabilirsin tabii ki de, buna karışmıyorum ama diğer haber konuları benim de dahil olmak üzere birçok üyenin çekmiyordur. Seninle tek bir eksiğimiz var onlar da bunlar. Bu haftaki performansınla önceki haftaki performansınla karşılaştırma yaptığımda yine aynı olduğunu fakat bu hafta HAFTANIN KONUSU'na sahip yazar üyesini olduğunu belirteyim.
#1 - Tartışma çıkarmıyorsun, yardım da ediyorsun Erhan'a, Efe'ye falan filan. Al bir ek puan da benden. +1 YP
#2 - Rehbere uyumlusun fakat az görsel kullanıyorsun. Aynı sıkıntıyı Arda'da da yaşadık. (0 YP)
#3 - Hatalarına dikkat ediyorsun, ana dilin olmayan dili bile harika yazıyorsun. Heh, birkaç hata yapıyorsun fakat bunu yapman bile çok iyi. (+1 YP)
#4 - Geri cevap konusunda sorun yaşamıyoruz seninle alakalı, bunun için +1 YP kazandın.
Minecraft Sadece Boşluk Tuşu ile Oyun Nasıl Kazanılır? adlı konun hakkında: Konun 1000 kelime, haftanın konusuna layık görülen tek konu sende. Muazzam bir konu. Tek eksik iki tanecik görsel. Sadece bu eksik. Dizayn olsun, anlatım şeklin olsun, üslubun olsun hepsi muazzam. İşte bu yüzden haftanın konusu bu konu. Muazzam bir konu, eleştiri yaptım, konun için puanım 9,7 YP. Çok güzel girdik haftaya sayende.
Kara Ocak - 20.01.1990 adlı konun hakkında: Konun 408 kelime, harika bir tarih konusu. Efsane bir tarih konusu. Kendi tarihini çok iyi bir şekilde anlatıyorsun ve insanları resmen kendi kaynağın gibi gösteriyorsun. Görsellerle metin çok uyumlu olmuş. Dizayn yine iyi! Konun için puanım 9 YP.
Minecraft Pocket Edition En Çok Oynanan Oyunlar Sırasında! - Mobil Oyunlar adlı konun hakkında: Şu konu için uğraştığın 439 kelime sayısını ben de dahil başka hiçbir yazar yapmaz emin ol. Ne kadar uğraştığını ben de biliyorum. Dizayn yine güzel fakat yeşil renk hoş bir görüntü katmamış sadece. İmla hatalarını çok gördüm burada. Bunun için biraz kırdım. 8,6 YP.
Ramil Şamsutdinova Hapsedildi ― Mahkemenin Kararı adlı konun hakkında: Konun 173 kelime, konun çok gündeme kaymış kim ne yapsın Ramil'i, konu dışı olarak seçtiğin bu konuyu beğenmedim ve imla hataları fazla olan ikinci bir konu. Ayrıca görsel eksikliği var ve kelime sayısı az. Buralardan puan kırınca konun için puanım 7,2 YP gibi bir şey oluyor.
Genel Puan: 11,62 YP