Deleted User 342831
Elmas Güneş Gibi Parıldıyor
Minecraft editlerken canınız mı sıkılıyor?
Pratikler 1
Pratik 1.1: Minecraft'ın ortak dili JS(JavaScript)'yi kullanırken defalarca kez config(yapılandırma) ile karşılaşıyoruz. Ve dolayısıyla bu iş bir yerden sonra can sıkıcı bir hal almaya başlıyor buna hem fikiriz. Peki bunu daha eğlenceli daha renkli hale getiremez miyiz? Öncelikle kendimden örnek vereyim açıkçası bu işe ilk başladığımda her şeyi default yani varsayılan olarak kullanıyordum çünkü küçük bir değişiklikte bu nazik davrandığım kodların değişeceğine inanıyordum ama tabi sonra öğrendim. Herkesin yaml dosyalarında %90 kullandığı NotePad ile ilgili küçük bir pratiğim var.
Bu ilk haliyle gördüğünüz görünüm.
Bu da sonraki hali.
Notepad 8.6.4 ve MC teması 1.19.4 alınmış görüntüdür.
Diyebilirsiniz ki tema değiştirmek çok mu zor? Evet zor değil ama Minecraft için özelliştirilmiş bir kodlama dilini sizinle paylaşıyorum. Kodları dikkatlice incelerseniz prefixlerin veriableslerle birleştiğini ve mesajların farklı bir renkte gözüktüğünü ayırt edebilirsiniz. Bu sadece bir örnek ve bu farklı kodlama stillerinde değişkenlik gösterecektir. İndirmek isterseniz:
1)
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Bilmeyenler için: .xml uzantılı temayı github kaynağından indiriyoruz. (Dosya adı: VS-2019Dark)
2)
Bilmeyenler için: autoCompletion ve userDefineLangs olmak üzere ikisini ayrı ayrı .xml uzantılı temayı github kaynağından indiriyoruz. (Dosya adı: mcfunction.xml)
3) Son olarak bunları NotePad klasörlerine yükleyeceğiz.
3.0 "Sırasıyla kaynakta yazdığı gibi indirdiğimiz dosyaları ilgili klasörlerin içine atıyoruz. "
3.1 "AppData\Roaming\Notepad++\userDefineLangsmc\mcfunction.xml" (Çalıştıra %appdata% yazarak bulabilirsiniz.)
3.2 "Program Files\Notepad++\autoCompletion\mcfunction.xml" (Kurulu dizini bilmiyorsanız NP'ye sağ tıklayıp konum aç diyebilirsiniz.)
3.3 "C:\Program Files\Notepad++\themes\VS-2019Dark.xml"
3.4 Diller sekmesinden ve Ayarlar>Stil Yapılandırıcı kısmından artık gözükecektir.
Pratik 1.2: Özellikle dil dosyaları (languange.yml) için kullanabileceğiniz bir çeviri pratiğim var. Tamam kabul ediyorum aşırı uzun metinleri (30k 60k) gibi tek tıkla saniyeler içerisinde çevirmeniz çok zor çünkü %50'si hatalı çeviriliyor. Bu pratik kısa metinler için ve sevdiğim özelliği de metin içindeki kodları bozmadan çevirebilmesi. (Nadiren de olsa sistem kaynaklı kodları çevirebilir bunun için yapacak bir şey yoktur mantığını kavrarsanız çok işinizi görür.)
Örnekteki gibi amount ve player kısımlarına dokunmadan metini çevirmiş. Google translate yazısına aldırış etmeyin bu makineden gelen bir çeviridir ve google translate ile ilgisi yoktur. Size 2 net seçenek sunar ve %50 ihtimalle ikisinden biri %90 doğru çeviri olur ve en iyi çeviri arasında seçim yapabilir. %10 ihtimalle ikisi de çeviremeyebilir bu da &f gibi renk kodlarını nadiren okuyamamasından kaynaklanır. Bunun için örneğin metin başında renk kodu varsa &fcoins gibi coins kısmını çevirmeyi deneyip sonuç alabilirsiniz. (BU DEDİKLERİM EN-TR İÇİNDİR DİĞER DİLLER TEST EDİLMEDİ)
Pratik 1.3: Bu pratiğim ise size bir mesaj olacak. Yardım almaktan ve yardımlaşmaktan çekinmeyin. Neyden bahsediyorum? Aman kodum gitmesin aman eklentim gitmesin aman projem gitmesin diye diye içinize kapandınız ve kaptırmaktan korktuğunuz sözde size ait olan şeyleri geliştiremediğiniz için yine ilk ve son olarak yine sizde kaldı. Yani burada anlatmak istediğim yardım için bile kodlarını site ve forumda paylaşmayan bir kodlayıcı ya da geliştirici daha sonra ona ihtiyaç duymayan insanları etrafında toplar. Bu yüzden en iyilerden ücretsiz projeler talep edilir ve onlar bundan gocunmayıp paylaşımını yapar ve hem teşekkür hem tebrik alır. Örn: plugin map skript paylaşımı gibi. Pratiklerimize devam edecek olursak ChatGPT'yi yardım almakta kullanabilirsiniz. Bence bu yapay zekayı siteden değil uygulamadan kullanın daha verimli olacaktır.
JavaScript:
package com.example.myplugin; // Kendi plugin adınıza uygun bir paket ismi seçin
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;
public class MyPlugin extends JavaPlugin {
// Eklenti etkinleştirildiğinde çağrılan metot
@Override
public void onEnable() {
getLogger().info("MyPlugin etkinleştirildi!");
// Eklentinizin etkinleştirildiği zaman yapılması gereken işlemleri burada gerçekleştirin
}
// Eklenti devre dışı bırakıldığında çağrılan metot
@Override
public void onDisable() {
getLogger().info("MyPlugin devre dışı bırakıldı!");
// Eklentinizin devre dışı bırakıldığı zaman yapılması gereken işlemleri burada gerçekleştirin
}
}
Bir kere daha.
JavaScript:package com.example.myplugin; import org.bukkit.ChatColor; import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.Listener; import org.bukkit.event.player.PlayerJoinEvent; import org.bukkit.event.player.PlayerQuitEvent; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class MyPlugin extends JavaPlugin implements Listener { @Override public void onEnable() { getLogger().info("MyPlugin etkinleştirildi!"); // Olayları dinleyen sınıfı kaydet getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); } @Override public void onDisable() { getLogger().info("MyPlugin devre dışı bırakıldı!"); } // Oyuncu giriş yaptığında çağrılan metot @EventHandler public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent event) { // Giriş yapan oyuncuya hoş geldin mesajı gönder event.getPlayer().sendMessage(ChatColor.GREEN + "Hoş geldin, " + event.getPlayer().getName() + "!"); } // Oyuncu çıkış yaptığında çağrılan metot @EventHandler public void onPlayerQuit(PlayerQuitEvent event) { // Çıkış yapan oyuncuya güle güle mesajı gönder event.getPlayer().sendMessage(ChatColor.RED + "Güle güle, " + event.getPlayer().getName() + "!"); } }
Pratik 1.4: Sunucu ya da serverinizin başlat.bat ya da start.bat dosyasını açmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bunun için küçük pratiklerim var. Büyük ihtimalle bat dosyanız sunucunuz için gerekli ve uyumlu olan javayı tespit edemiyor olabilir. Özellikle 1.8.8 sürümlerinden sonra bu sorun daha da yaygınlaştı sürümler arttıkça javanın daha üst addonlarına ihtiyaç duyulmaya başlandı.
Örnek bir .bat dosyası:
JavaScript:
@echo off
:start
"C:\Program Files\Eclipse Adoptium\jdk-17.0.10.7-hotspot\bin\java.exe" -Xmx3G -Xms3G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true --add-modules=jdk.incubator.vector -jar purpur.jar nogui
echo Sunucu yeniden başlatılıyor.
echo Kapatmak için Ctrl + C tuşlarına basın.
goto :start
Siz genelde satır başında sadece java yazmasına alışıksınız ama yenilikler artık bunu istemiyor. Plugin paketi satın alırken ya da ücretsiz paylaşımları incelerken JDK16 ya da JDK17 gereklidir uyarılarına denk gelmiş ya da şahit olmuş olabilirsiniz. Bu artık JDK8 yani Java 8 yani eski java sürümlerini desteklemediğini yani yeni sürümler için yeni yüklemeler yapmanız gerektiğine dair bir bilgidir.
JavaScript:
"C:\Program Files\Eclipse Adoptium\jdk-17.0.10.7-hotspot\bin\java.exe"
JavaScript:
"C:\Program Files\Eclipse Foundation\jdk-16.0.2.7-hotspot\bin\java.exe""
Craftbukkit:
Spigot:
Papermc:
Purpur:
Konumu okuyan herkese teşekkür ederim bu kadardı esenler dilerim. Ankete katılırsanız sevinirim.
Son düzenleme: