ArdaGnsrn
Koydum Çalışma Masasını
- Elmaslar
- 44
- Minecraft
- ArdaGnsrn
Discord:
ArdaGnsrn#7041
İyi forumlar,
MC-AT tarafından yazılmış SelfBot V3'ün kodlarını incelerken veri ihlali yakaladım. Kodları yorum satırlarıyla boş kodları dosyaya koyarak gizlemeye çalışmışlar ancak başarılı olmamış, ufak bir uğraşla çok kolay bir şekilde kodları görebiliyoruz.
Öncelikle SelfBot nedir?
SelfBot normal bir discord üyesi gibi discord sunucularına girip, sohbet eden kullanıcılara özelden discord reklamı yapmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bu program herkese açık bir şekilde paylaşılmıştır. Programı çalıştırabilmeniz için yeni bir discord hesabı açtıktan sonra bu hesap için erişim sağlayan token kodunu programa girmeniz gerekmektedir.
Gizlenmiş kodlar neler?
İlk gizlenmiş kod sizin programı çalıştırırken kullandığınız tokeni bir discord sunucusundaki odaya mesaj olarak gönderiyor. Bu tokeni kullanarak ne yaptıklarını bilmiyorum ancak tokenleri olan hesaplara istedikleri gibi erişebiliyorlar.
Benim herhangi bir amacım veya bu kişilerle bir derdim yok. Ben normal bir kullanıcıyım ve programı incelerken veri ihlallerini yakaladım. Aynı kişilere ait discord botunu ben dahil binlerce kişi kullanıyor.
Sadece bir açıklama yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
MC-AT tarafından yazılmış SelfBot V3'ün kodlarını incelerken veri ihlali yakaladım. Kodları yorum satırlarıyla boş kodları dosyaya koyarak gizlemeye çalışmışlar ancak başarılı olmamış, ufak bir uğraşla çok kolay bir şekilde kodları görebiliyoruz.
Öncelikle SelfBot nedir?
SelfBot normal bir discord üyesi gibi discord sunucularına girip, sohbet eden kullanıcılara özelden discord reklamı yapmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bu program herkese açık bir şekilde paylaşılmıştır. Programı çalıştırabilmeniz için yeni bir discord hesabı açtıktan sonra bu hesap için erişim sağlayan token kodunu programa girmeniz gerekmektedir.
Gizlenmiş kodlar neler?
İlk gizlenmiş kod sizin programı çalıştırırken kullandığınız tokeni bir discord sunucusundaki odaya mesaj olarak gönderiyor. Bu tokeni kullanarak ne yaptıklarını bilmiyorum ancak tokenleri olan hesaplara istedikleri gibi erişebiliyorlar.
İkinci gizli kod ise SelfBot bir kullanıcıya reklam yaptığında yaklaşık 6-7 dakika sonra kendi discord sunucularının reklamını gönderiyor. Bu bu kadar sıkıntı edilecek bir durum olmasa da bunu kullanıcıya söylemeden gizli gizli yapmaları bence büyük bir sıkıntı. Sonuçta büyük bir discord botunun yönetimi yine aynı kişilerde ve botun hangi bilgilere eriştiğini bilmiyoruz.
Benim amacım ne?Benim herhangi bir amacım veya bu kişilerle bir derdim yok. Ben normal bir kullanıcıyım ve programı incelerken veri ihlallerini yakaladım. Aynı kişilere ait discord botunu ben dahil binlerce kişi kullanıyor.
Sadece bir açıklama yapmaları gerektiğini düşünüyorum.