Tanıtım MauryaNetwork ReplaySistemi

Deleted User 267111

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
6
Minecraft Sürümleri
1.8x1.21
Son günlerde bir mühendis olarak forumda Replay eklentileri üzerine yapılan çalışmaları ve artan ilgiyi büyük bir memnuniyetle takip ediyorum. Sektörün bu yöne kayması, Türkiye Minecraft topluluğunun nihayet standart plugin paketlerinden çıkıp Veri bazlı sistemlere yöneldiğinin bir göstergesidir.

Uzun süredir kapalı kapılar ardında, Spigot 1.8.8 motorunun derinliklerinde NMS düzeyinde geliştirdiğim Maurya Network Replay Engine projemizin sadece bir "Tekrar İzleme" aracı olmadığını, kaputun altında devasa bir Machine Learning modelini besleyen bir veri canavarı olduğunu teknik detaylarıyla açıklamak ve bu vizyon yarışında şantiyemizin kapılarını aralamak istedim.

⚙️ Hypixel Standartlarında Asenkron Paket Motoru​

Piyasadaki standart eklentiler oyuncunun hareketlerini basit dosyalar halinde kaydetmeye çalışır ve TPS değerini katleder. Bizim motorumuz ise doğrudan Hypixel'in kullandığı Packet Sniffing mimarisiyle çalışır.
  • Zaman Çizelgesi Manipülasyonu: Kaydedilen maçlar bir video değildir. Saf veri paketleridir (PacketPlayOutEntityVelocity, PacketPlayInFlying vb.). Bu sayede yetkililer maç tekrarını izlerken zamanı x0.5 hıza alıp yavaşlatabilir, x4 hıza çıkarabilir veya istedikleri saniyeye (Frame-Perfect) atlayabilirler.​
  • Dinamik POV ve Serbest Kamera : Tekrar izlenirken sadece bir oyuncunun gözünden izlemek zorunda değilsiniz. Sistem, tüm haritadaki entity'leri asenkron olarak yeniden renderladığı için, izleyici istediği an oyuncunun bedeninden çıkıp maçı havadan bir hayalet gibi izleyebilir.​

🧠 Anti-Cheat Entegrasyonu: Hilecilerin Verisiyle Beslenen Yapay Zeka​

İşte Maurya Network'ü diğer tüm projelerden ayıran ve bu sistemi salt bir "Replay" eklentisi olmaktan çıkarıp devasa bir Güvenlik Ağına dönüştüren o mühendislik harikası:

Bizim sistemimiz maçı kaydederken aynı zamanda arka planda acımasız bir matematiksel profil çıkarma işlemi yürütür. Bir yetkili, Replay üzerinden bir oyuncuyu "Hile'' sebebiyle banladığı an, o maç çöpe atılmaz. Sistem, banlanan o hilecinin maç boyunca gönderdiği tüm illegal paketleri ML Veritabanına pompalar.

Sistem Neleri Topluyor ve Analiz Ediyor?
  1. 3D Vektörel Hitbox Manipülasyonları: KillAura kullanan birinin saniyede kaç kez, Yaw/Pitch ve hangi mesafeden vurduğunun distance squared hesaplamaları.​
  2. Euler Açıları ve Baş Dönüş Frekansı: İnsan anatomisine aykırı olan ve "Snap" diye tabir edilen o insanüstü kafa çevirme ve aimbot hareketlerinin tespiti.​
  3. Paket Frekansı ve Tıklama Tutarsızlıkları: Auto-Clicker veya makro kullanan oyuncuların NMS motoruna gönderdikleri paketlerin ritmik analizleri.​
Kısacası; sistemimiz hilecilerin hareketlerinden "Dijital bir Parmak İzi" çıkarır. Veri havuzu hileci verileriyle doldukça, sistemin kendisi neyin hile, neyin saf yetenek (güvenilir oyuncu verileriyle de eğitiliyor tutarlılık sağlanması için) olduğunu matematiksel olarak öğrenir ve zamanla Heuristic bir Anti-Cheat'e dönüşür. (Replay sistemi sadece hileler için değil bütün oyunu kapsayan kapsamli bir kayıt sistemi halinde şu an)

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Dipnot: Raporlanan oyunculara sunucuyu yoran fiziksel NPC'ler doğurmak yerine, NMS üzerinden asenkron paketlerle sadece kendi istemcilerinin görebileceği Phantom Entity atanır. Amacımız; hile modüllerinin hedeflere kilitlenirken oluşturduğu vektörel reaksiyonları %100 izole bir şekilde Makine Öğrenmesi havuzumuza entegre etmektir.
2026-03-28_18.34.18.webp

Son düzenleme:
Elinize Sağlık Alexander Mahone Bey sizin gibi üstün zekalı bir kişi (Micheal Dışında)tarafından gayet güzel görünüyor %100 olumlu sonuç yada ona yakın doğru sonuçları olumlu bir şekilde verebiliyor ise çok güzel bir sistem olabilir

Elinize Sağlık Alexander Mahone Bey sizin gibi üstün zekalı bir kişi (Micheal Dışında)tarafından gayet güzel görünüyor %100 olumlu sonuç yada ona yakın doğru sonuçları olumlu bir şekilde verebiliyor ise çok güzel bir sistem olabilir
Değerli yorumun ve Mahone benzetmen için teşekkür ederim :) Heuristic motorumuz kendi kendini eğittiği için, sistemin doğruluk payı havuza düşen her hileci verisiyle birlikte asimptotik olarak %100'e yaklaşıyor. Gördüğünüz görseller, garajın içindeki devasa asenkron mimarinin sadece çok ufak ve ham bir yansımasıdır.

Bu projeyi normalde tamamen kapalı kutu tutmaya devam edecektim. Ancak forumda diğer geliştirici arkadaşların Replay sistemleri üzerine attığı vizyoner adımları görmek, Türkiye Minecraft topluluğunun nihayet standart eklentilerden çıkıp data odaklı sistemlere yöneldiğini gösterdi. Sektörün bu yöne evrilmesi harika bir gelişme.

Ben de bu vizyon yarışında sektöre teknik bir standart belirlemek ve Ar-Ge sürecimizin kaba inşaatını vitrine koymak adına kapıları biraz erken araladım. Bu kıvılcımı yakan ve gayet güzel işler çıkaran diğer geliştirici arkadaşları/ekipleri de ayrıca tebrik ediyorum, rekabet her zaman kaliteyi doğurur.

Değerli yorumun ve Mahone benzetmen için teşekkür ederim :) Heuristic motorumuz kendi kendini eğittiği için, sistemin doğruluk payı havuza düşen her hileci verisiyle birlikte asimptotik olarak %100'e yaklaşıyor. Gördüğünüz görseller, garajın içindeki devasa asenkron mimarinin sadece çok ufak ve ham bir yansımasıdır.

Bu projeyi normalde tamamen kapalı kutu tutmaya devam edecektim. Ancak forumda diğer geliştirici arkadaşların Replay sistemleri üzerine attığı vizyoner adımları görmek, Türkiye Minecraft topluluğunun nihayet standart eklentilerden çıkıp data odaklı sistemlere yöneldiğini gösterdi. Sektörün bu yöne evrilmesi harika bir gelişme.

Ben de bu vizyon yarışında sektöre teknik bir standart belirlemek ve Ar-Ge sürecimizin kaba inşaatını vitrine koymak adına kapıları biraz erken araladım. Bu kıvılcımı yakan ve gayet güzel işler çıkaran diğer geliştirici arkadaşları/ekipleri de ayrıca tebrik ediyorum, rekabet her zaman kaliteyi doğurur.
Rica ederim ne demek, ben teşekkür ederim.

Heuristic motorun çalışma mantığı ve sistemin her veride kendini daha da geliştirmesi gerçekten çok sağlam bir vizyon. Görsellerin, o arkadaki devasa yapının sadece ufak bir parçası olduğunu tahmin edebiliyorum; emeğinize sağlık.

Bu yolda güzel işler çıkaran, bu kıvılcımı ateşleyen diğer tüm geliştirici arkadaşları da tebrik ederim. Rekabet her zaman kaliteyi getirir, sektörü hep beraber daha iyi yerlere getirebilme umuduyla. Tekrardan Projenizde Başarılar Dilerim

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl