Maske kuralına neden uyulmuyor? Pandemi sürecini atlatabilecek miyiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Elmaslar
2.620
Minecraft
EmreSHN

Discord:

EmreSHN#4551

Merhaba gençler.

Bildiğiniz gibi 3 aydır pandemi sürecindeyiz. Çoğu insan maske kuralına uymadığını görmüşsünüzdür veya duymuşsunuzdur.

Sizce maske kuralına zorunlu olduğu halde neden uyulmuyor?
Sizce pandemi sürecini atlatabilecek miyiz?​

4.jpg

5.jpg

Dışarı çıkan kişiler genellikle maskelerini bilekliği veya kolyesi gibi kullandığı için zor bir süreç bizi bekliyor olacak. Virüsün 2. dalgası Çin, Güney Kore gibi ülkelerde başlamış durumda dün Endonezya'da gün içerisinde 1400'den daha fazla vaka sayısı gelmiş. Akıllara "2. dalga bizim ülkemizde neden gerçekleşmesin?" sorusu geliyor ve süreci iyi atlatan ülkelere göre en bilinçsiz ülkeler arasındayız. Umarım atlatırız...

Şimdi bu konuda eminimki birsürü kişi ''Türk İnsanı İşte Ne Yapalım'' diyecek ama bu konu ulusal değil küreseldir ki birçok ülkede kurallara pek uyulmadığını göreceksinizdir.Sorunuzun cevabı ise benim çapımda şudur insanlar virüsü pek önemsemiyor.Gençler ölmeyeceğim için sıkıntı yok havasında ama bilmiyorlarki ömürleri 10 yıl kısalıyor.

Sence bu kuralı koyanlar tam olarak uyuyor mu ki halk bu kurala uysun? Ben belli başlı zamanlarda takıyorum, gerisinde resimlerde görüldü gibi bende ya çenemin altında, ya da bileğimde taşıyorum. İnan şu sıcak havalarda maskeli 5 dakika geçmiyor. :)

Devletin çalışanları, polislerler takmıyor insanlarda çok iyi bir şeymiş gibi takmamaya devam ediyor

Şimdi bu konuda eminimki birsürü kişi ''Türk İnsanı İşte Ne Yapalım'' diyecek ama bu konu ulusal değil küreseldir ki birçok ülkede kurallara pek uyulmadığını göreceksinizdir.Sorunuzun cevabı ise benim çapımda şudur insanlar virüsü pek önemsemiyor.Gençler ölmeyeceğim için sıkıntı yok havasında ama bilmiyorlarki ömürleri 10 yıl kısalıyor.

Aynen türk insanı yardımsever ama kurala uymuyorlar. Gençler risk grubunda fakat şu an
tanı konanlar az. İlerleyen aylarda genç riski de artacak
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Sence bu kuralı koyanlar tam olarak uyuyor mu ki halk bu kurala uysun? Ben belli başlı zamanlarda takıyorum, gerisinde resimlerde görüldü gibi bende ya çenemin altında, ya da bileğimde taşıyorum. İnan şu sıcak havalarda maskeli 5 dakika geçmiyor. :)

Aynen görevliler de uymuyor acaba bizim halk onlar uymuyor mu diye onlara özenip aynısını yapıyor diyeceğim de bizim halk cehennemin dibine gideceklerini bilseler bile uymazlar
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Devletin çalışanları, polislerler takmıyor insanlarda çok iyi bir şeymiş gibi takmamaya devam ediyor
Aynen polisler de takmıyor bu gidişle okulun açılma süresi 2 ay daha uzatılır

Some cahil problems

Cezai işlemleri harfiyen uygula bak bakıyım takıyorlarmı takmıyorlarmı sadece bir günde full sömür halkı ceza ile haberlerede var ertesi gün maske takmayan sayısı yarı yarıya düşmicekmi gör.

Maske takmaya alışkan olmadıkları için takmıyorlar.
Bir de bu sıcak havada maske cidden nefes almayı zorlaştırıyor ve insanı bunaltıyor. Bu yüzden maske takılmıyor bence.
İnsanlar genellikle maske ile çıkıyorlar fakat bazıları sadece polis görünce takmak için böyle yapıyor. :D

Havalar biraz soğumaya başlayınca maske kullanımı artar diye düşünüyorum.
Bu virüs kolay kolay bitmez ama maske kullanımı artınca daha iyiye gideriz.​

Dünyada 7 milyonu aşkın aktif vaka var ve bu vakaların büyük bir kısmı da daha tam bilinmiyor. Yani özetle öyle kolay kolay atlatamayız ?

Zor atlatırız birde okulları açmayı düşünüyorlar :'D

Bu durumda atlatabilmek zor değil.

Atlatmamıza seneler alıcak gibi görünüyor

İnsanların önemsememezlikleri ve kuralların caydırıcı olmaması diyebiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl