Sol Reklam

Marvel'in İlk Çizgi Romanı Satıldı - Rekor Fiyatlar

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
24380marvel-jpeg.jpg


Marvel'ın İlk Çizgi Romanı Rekorlara Tanık Oldu
Tamı Tamına 1,26 milyon dolar fiyata satıldı!
Merhaba Minecraft Türkiye okurları, bugün sizlere dünyaca ünlü çizgi roman şirketi Marvel'ın ilk çıkardığı çizgi roman hakkında konuşacağız. Marvel, Martin Goodman tarafından 1939 tarihinde Timely Comics adı ile kurulmuştur. II. Dünya Savaşında satışların yavaşlaması ve baş rolünde bir süper kahraman olan çizgi romanların tercih edilmemesi üzerine adını Atlas Comics olarak değiştirmiştir. Bu olayların üzerine ise film sektörüne atılan Marvel, adını Marvel Comics olarak değiştirerek, yeni bir sektöre adım atmıştır. Tabii bunun üzerine eski Marvel okuyucuları çizgi romanların kaldırılmasına üzülmüştür. Evet şimdi gelelim ilk çizgi romanına, ilk çizgi romanı oldukça büyük bir değer olan 1,26 milyon dolara satılarak sahibi ile buluştu. Hadi haberin detaylarına inelim!

thumb-1920-66190.jpg


Marvel'ın Tarihçesi
Marvel bu kadar başarılı bir kariye sahipken, kariyerine değinmemek ile büyük küstahlık ederdik. O zaman başlayalım!
Marvel 1939 yılında ABD'de kurulan bir çizgi roman şirketidir, ilk olarak kötü çizgi romanlarla başlayan Marvel ilerleyen dönemlerde film sektörüne girerek kendini geliştirmiş ve bu şeklini almıştır. Bu biraz sıkıcı geldi değil mi? O zaman ince detaylara inmeye başlayalım! İlk dönemlerini konu başında anlatmıştım, o zaman sinema sektörünü anlatabilirim. 2000'li yılların başında film sektörüne atılan Marvel, o dönemlerde DC ile yarışıyordu. İki şirkette film sektörüne yeni atılmış, heyecanlı şirketlerdi. DC çizgi romanların sonunun geldiğini düşünerek, sinema sektörüne atıldı. Bunu göre Marvel arkasından atlayarak, o da film sektörüne girdi. DC tüm telif haklarını WarnerBros'a bıraktı. Bunun üzerine ise WarnerBros, Superman ve Batman gibi karakterleri canlandırarak, iyi bir ivme kazandı. Tabii o dönem de Marvel telif haklarını paylaşmaya yanaşmayınca iflasın eşiğine geldi ve bu nedenle tüm karakterlerini satmak zorunda kaldı. Karakterler satıldı fakat satılan şirketler o kadar güzel işler çıkaramadı ve bunların üzerine hakların çoğu Marvel'e geri döndü. Hakların geri dönmesinde anlaşmalarda ki X yılına kadar herhangi bir film çekilmezse karakterler Marvel'e geri döner etkisi büyük bir etmendi. Bir kaç yıl sonra ezeli rakibi DC'nin büyük işler başarması üzerine Marvel 4.000.000.000 dolar'a satılarak tekrardan sinema işlerine başladı!


456f9e13b59ad82f13fad61940c11385.jpg


Marvel'ın Milyonluk Çizgi Romanı
Evet gelelim o konuya, Marvel'in ilk çıkardığı çizgi romanın bir kopyası olan çizgi roman, yaklaşık 1,26 milyon dolar yani 7,2 milyon TL'ye satıldı. Dallas'da yapılan ihale de çizgi roman isimsiz biri tarafından alındı. Çizgi romanın içeriğinde Human Torch, Ka-Zar, Angel, Sub-Mariner ve Masked Raide gibi karaketler karşımıza çıkıyor. Heritage Auctions'un yardımcısı Ed Jaster'e göre tarihi çizgi romanın eşsiz bir kopyası olarak görüyor. Ed Jaster Marvel'ın çizgi romanı için şu kelimeleri kullandı. "Kuşkusuz ki bu bütün Marvel çizgi romanlarının atası. O olmasaydı, bugün çizgi roman ve sinema filmlerindeki karakterlerin ve hikayelerin tadını çıkaramayacaktık." Çizgi romanın 1939 yılında ki fiyatı yaklaşık 60 kuruş civarındaydı, şu an satış fiyatı ise 1,3 milyon doları geçiyor. Çizgi roman ilk defa Uniontown, Pennsylvania'daki bir çizgi roman standından satın alındı.

1575396687798.png


Marvel Tam Bir Dünya Klasiği!
Kiminiz DC, kiminiz Marvel'ı seviyor fakat ikisi de ne kadar rakip olursa olsun gerçekten mükemmel işler çıkarıyorlar. Marvel'ın 1939 tarihinde çizgi roman işiyle başladığı şirket, 2009 tarihinde 4,3 milyar dolara Disney'e satıldı. Gerçekten iyi işler çıkaran Marvel, bir çok karakteri ve yapıtı ile efsaneler bölümünde yerini kaptı. Bir çok yapıttan para kazanan Marvel, en çok Iron Man yapıtından kazandı. Yaklaşık 1 milyar dolar kazanan Marvel, filmi devam ettirerek kazancını katladı. Tabii bunların ardından hala film yapmaya devam ediyor.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Vay be bu devirde bile bir çizgi roman için böyle rakamlar mı dönüyormuş? Biz de nasıl para kazanabileceğimizi düşünelim...
 

Shade

Bir Kömür Göründü Kaptanım!

Discord:

Shade#2345

Katılım
19 Haziran 2019
Mesajlar
130
Elmaslar
64
Puanlar
4.020
Yer
İstanbul
Minecraft
akaShade
Güzel konu, eline sağlık.
 

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad

HamzaEser

1881 - 193∞
Hosting Görevlisi

Discord:

müneccim hamza#6628

Katılım
24 Mayıs 2019
Mesajlar
247
Elmaslar
229
Puanlar
6.835
Konuyu Görselle İle Desteklemeniz Gerçekten Çok Hoş Olmuş​
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı