mustafa_8907
Cehennem Yükleniyor - %89
- Elmaslar
- 434
- Minecraft
- mustafa8907
Discord:
mustafa_8907
Müşterilerinden bazıları birgün sorun yaşayaack TR'de muhattap olmayınca Ahh keşke güvenmeseydik dedikleri günler olacak gibi hissediyorum tabi zaman gösterir.Merhaba, ilk önce geri dönüşünüz ve açıklamanız için teşekkür ederim. Evet bu konuda haklısınız kontrol ettim. Ancak buradan daha çok siz değilde sizin müşterileriniz ile ilgisi bulunuyor. Sizin ana hedefiniz Türk kullanıcılar olduğunu görüyorum. Türk forumlarında dolaşmanızdan ve bu taraflardan ulaşılabildiğiniz için. Ancak örneğini vermiş olduğunuz Hetzner ve OVH gibi küresel çapta satış yapan sağlayıcılar ile doğrudan türk kullanıcıyı hedefleyip türk lirası üzerinden satın alım yapmayı sunuyorsunuz, ve bu bence aynı kapsamda değerlendirilemez. UK üzerinden online şirket tescilli yapmak ticari bir varlığın göstergesi olsada türkiyedeki tüketicilere yapılan satışlarda insanlar muhattap arayabilir. Herhangi bir müşteriniz (ki bu türkiye üzerinde olan birisi üzerinden olucak) hak kaybı yüzünden UK yasaları yerine türkiye yasaları üzerinden hakkını arayacaktır ya da bunu istiyordur. Bu sebepten ötürü btk kaydı aranması oldukça doğaldır. Burada asıl mesele şirket tescilinin nerede olduğu değil, hizmetin kime ve nasıl pazarlandığıdır. Dediklerim zorunlumu değil ama müşteri ne istiyor o önemli bence :) İyi çalışmalar.