boran3q
Lapis Niye Mavi?
- Elmaslar
- 260
Discord:
ikincielkralliklariseth
- Minecraft Sürümleri
- 1.19.4 - 1.21.6
Merhaba arkadaşlar, ben Boran! 
Bu tanıtımda sizlere üzerinde çalıştığım ve sunucuların temel güvenlik ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Laria Anti Cheat (MAC) sistemini tanıtacağım.
MAC’in piyasadaki birçok anti-hile sisteminden temel farkı şudur:
Amacımız hileleri anında engellemek değil, aksine onları kullanmaya teşvik ederek süreç içinde kesin kanıtlarla yakalamaktır.
Sistem özellikle Crystal PVP mekaniklerinin yoğun olduğu sunucular için tasarlanmıştır.
Bu Arkadaşlar HİLE Kullandıkları Tespit Edilip Yasaklanma Almışlardı...
MAC'in temel hedefi; hilecileri anında engellemek yerine, kesin kanıt toplayana kadar onların kendilerini güvende hissetmesini sağlamak ve tespit sürecini olabildiğince sessiz yürütmektir.
Ayrıca MAC, şu anda +100 oyuncu çeken bir Türk CPVP sunucusunda tamamen sorunsuz şekilde çalışmakta ve aktif olarak geliştirilmeye devam edilmektedir.
Test sunucusuna ait gerekli bilgileri, reklam niteliği taşımaması adına Discord üzerinden veya özel mesaj yoluyla iletiyorum.
Ayrıca bu yazıyı, düzenleme ve biçimlendirme açısından yapay zeka desteğiyle oluşturduğumu da belirtmek isterim.
Konumda Eksiğim Olabilir Plugini Tam Tanıtamamış Olabilirm Lütfen Kusuruma Bakmayın Ve Kusurlarımı Söylemekden Çekinmeyin... <3
Bu tanıtımda sizlere üzerinde çalıştığım ve sunucuların temel güvenlik ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Laria Anti Cheat (MAC) sistemini tanıtacağım.
MAC’in piyasadaki birçok anti-hile sisteminden temel farkı şudur:
Amacımız hileleri anında engellemek değil, aksine onları kullanmaya teşvik ederek süreç içinde kesin kanıtlarla yakalamaktır.
Sistem özellikle Crystal PVP mekaniklerinin yoğun olduğu sunucular için tasarlanmıştır.
I. GİRİŞ VE SİSTEM MİMARİSİ
Laria Anti Cheat (MAC); performansı korurken kritik hileleri yakalamayı hedefleyen hafif ama etkili bir sistemdir.- Amaç: Mevcut korumaların CPVP mekaniğinde eksik kaldığı alanları doldurmak.
- Temel Yapı: Discord logları, config yükleme gibi maliyetli işlemler asenkron çalışır.
- Paket Tabanlı Tespit: ProtocolLib ile paket seviyesinde hareket, envanter ve yerleştirme verileri okunarak daha doğru analiz yapılır.
II. DENETİM ÖZELLİKLERİ VE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ
MAC, karmaşık istatistiklerden ziyade davranış odaklı kalıpları takip eder.A. Modül Odakları ve Gecikmeli VL Artışı
MAC, VL (Violation Level) değerlerini anlık ceza için değil, uzun vadeli analiz için kullanır.- AutoTotem (Hız):
Totem takma süresi ve slot değişim hızındaki anormallikler izlenir.
→ VL artışları oyuncuya gösterilmez. - AutoCrystal (Menzil & CPS):
Yerleştirme menzili geometrik olarak hesaplanır ve saniyelik CPS değerleri takip edilir. - AutoAnchor (Ritim):
Şarj → patlat döngüsündeki ritim analiz edilerek makro tarzı düzenlilikler tespit edilir.
B. İhlal Yönetimi (VL) ve Teşvik Mekanizması
VL sistemi, hileciyi korkutmak yerine rahatlatmayı ve kanıt toplamayı hedefler.- Gizli Puanlama:
Tespit edilen ihlaller oyuncuya bildirilmeden VL olarak işlenir. - Yüksek Ceza Eşiği:
Ban/kick işlemi yalnızca çok yüksek VL seviyesinde uygulanır.
Bu da hilecinin “yakalanmadım” hissiyle hileyi sürdürmesini sağlar. - Yanlış Tespit Toleransı:
Sistem belirgin hız/tutarlılık ihlallerine odaklandığından, ortalama bir false flag toleransı ile çalışır.
III. YÖNETİCİ ARAÇLARI VE ANLIK KANIT TOPLAMA
MAC, yöneticilerin hızlı müdahalesi için çeşitli yardımcı araçlara sahiptir.- Discord Acil Durum Bildirimi:
Oyuncunun VL değeri kritik seviyeye ulaştığında webhook üzerinden anında uyarı gönderilir. - Freeze Komutu:
Yetkililer şüpheli oyuncuyu dondurarak hareket ve envanterini durdurabilir, bu da kanıt toplamak için idealdir. - Detaylı VL Takibi:
Yetkililer oyuncunun toplu VL puanlarını ve hangi modüllerden geldiğini görebilir. - Toplu Ban Desteği:
Aynı IP'ye bağlı birden fazla hesaba eş zamanlı ceza uygulanabilir.
Eklentiye Ait Birkaç Görsel;
Bu Arkadaşlar HİLE Kullandıkları Tespit Edilip Yasaklanma Almışlardı...
SONUÇ
Laria Anti Cheat (MAC), CPVP sunucularında yaygın hilelere karşı gizli çalışan, kanıt odaklı ve gecikmeli tespit mantığıyla geliştirilmiş bir koruma sistemidir.MAC'in temel hedefi; hilecileri anında engellemek yerine, kesin kanıt toplayana kadar onların kendilerini güvende hissetmesini sağlamak ve tespit sürecini olabildiğince sessiz yürütmektir.
Ayrıca MAC, şu anda +100 oyuncu çeken bir Türk CPVP sunucusunda tamamen sorunsuz şekilde çalışmakta ve aktif olarak geliştirilmeye devam edilmektedir.
Ufak Bir Not
Laria Anti Cheat (MAC) eklentisini test sunucumda deneyebilir ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilirsiniz.Test sunucusuna ait gerekli bilgileri, reklam niteliği taşımaması adına Discord üzerinden veya özel mesaj yoluyla iletiyorum.
Ayrıca bu yazıyı, düzenleme ve biçimlendirme açısından yapay zeka desteğiyle oluşturduğumu da belirtmek isterim.
Konumda Eksiğim Olabilir Plugini Tam Tanıtamamış Olabilirm Lütfen Kusuruma Bakmayın Ve Kusurlarımı Söylemekden Çekinmeyin... <3
Moderatör tarafından düzenlendi: