Çözüldü LuckPerms ve TAB HEX kodu renk problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_DarkSavic_

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
2
Minecraft
_DarkSavic_

Discord:

darksavic

İyi günler! Paper 1.21.8 sürümünde sunucumu geliştiriyordum. LuckPerms'te gruplarımın çoğunda örnek prefix.1.&#9E9E9EOyuncu &#D3D3D3 şeklinde HEX içeren Prefixler ayarladım.

Oyuncunun isminin rengi de HEX kodu ile tanımlanmış, TAB tarafında her şey yolundayken TAG tarafında sorun yaşıyorum. Normalde oyuncunun isminin #D3D3D3 HEX koduna sahip olması gerekirken aldığı renk &7 gri renk oluyor.

Bunu çözmek için bir kaç yol denedim. TAB plugini içerisindeki groups.yml alanına grupları ekledim LuckPerms ile birebir hangi renkleri aynı şekilde yazdım.

Ardından pluginin yenilenmesi için "/tab reload" komudunu kullandım için ancak groups.yml'deki değişiklik sorunu yine de çözmedi.

Bir de oyun içinden "/tab player Herobrine tagprefix &#D3D3D3Test" komutunu deneyim dedim.

Bu denememde Test yazısının rengi HEX kodunun verdiği rengi büründü fakat sıra oyuncunun ismine gelince rengi &7 gri rengine çevirdi.

Bir başka açtığım grup, Altın grubunda prefix.1.&#FFD700Altın &#FFF4B2 aşağıda da hatta fotoğraflarda bulunuyor. Oyuncunun isminin yazdığı HEX renginin #FFF4B2 olması gerekirken &f Beyaz rengini aldı.

Bunu çözmenin her hangi bir yolu var mı?

Oyun içerisinden bir kaç resim yükledim. Plugin Listemi de eklere bıraktım, sorun eksik bir eklentiden falan mı yoksa eklemem gereken fakat unuttuğum bir şey mi var? Sorunum hakkında yardımcı olabilir misiniz lütfen.

Ekli dosyalar

• 1770953002762.webp
    1770953002762.webp
    65,6 KB · Görüntüleme: 52
  • 1770953138652.webp
    1770953138652.webp
    161,8 KB · Görüntüleme: 48
  • 1770953300185.webp
    1770953300185.webp
    68,6 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Merhaba,

Plugin listenize baktığımızda sorun büyük ihtimalle TAB veya LuckPerms’ten değil, LPC eklentisinden kaynaklanıyor. Şu an prefix ve tag tarafında HEX renkler düzgün çalışıyor ancak oyuncu ismi sohbet kısmında gri (&7) ya da beyaz (&f) görünüyorsa, bu genelde LPC’nin chat formatında ismi sabit bir renge zorlamasından olur.
plugins/LPC/config.yml dosyasını kontrol ederseniz, büyük ihtimalle format satırında ismin yanında bir renk kodu tanımlıdır. Örneğin {prefix}{name}&7: {message} gibi bir kullanım varsa, buradaki sabit renk LuckPerms’ten gelen HEX rengi eziyor.
Yapmanız gereken şey, {name} kısmının önünde veya arkasında sabit bir renk kodu olmamasını sağlamak. Yani isim düz {name} şeklinde kalmalı. Düzenleme sonrası sunucuyu yeniden başlatmanız (veya plugin’i yeniden yüklemeniz) yeterli olacaktır.
Kısacası sorun HEX desteğiyle ilgili değil, sohbet formatının ismi sabit renge çekmesiyle alakalı. Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra oyuncu ismi de doğru HEX renginde görünecektir. Sorun devam ederse tekrar kontrol edebiliriz.

Merhaba,

Plugin listenize baktığımızda sorun büyük ihtimalle TAB veya LuckPerms’ten değil, LPC eklentisinden kaynaklanıyor. Şu an prefix ve tag tarafında HEX renkler düzgün çalışıyor ancak oyuncu ismi sohbet kısmında gri (&7) ya da beyaz (&f) görünüyorsa, bu genelde LPC’nin chat formatında ismi sabit bir renge zorlamasından olur.
plugins/LPC/config.yml dosyasını kontrol ederseniz, büyük ihtimalle format satırında ismin yanında bir renk kodu tanımlıdır. Örneğin {prefix}{name}&7: {message} gibi bir kullanım varsa, buradaki sabit renk LuckPerms’ten gelen HEX rengi eziyor.
Yapmanız gereken şey, {name} kısmının önünde veya arkasında sabit bir renk kodu olmamasını sağlamak. Yani isim düz {name} şeklinde kalmalı. Düzenleme sonrası sunucuyu yeniden başlatmanız (veya plugin’i yeniden yüklemeniz) yeterli olacaktır.
Kısacası sorun HEX desteğiyle ilgili değil, sohbet formatının ismi sabit renge çekmesiyle alakalı. Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra oyuncu ismi de doğru HEX renginde görünecektir. Sorun devam ederse tekrar kontrol edebiliriz.
Merhaba, LPC config'imde öyle bi sorun yok kontrol ettim. Ancak sorun Chat üzerinde değil tag'lar üzerinde yine bir göz atmak isterseniz, LPC config'imi paylaşayım.

YAML:
# LPC Configuration
# Please read the https://luckperms.net/wiki/Prefixes,-Suffixes-&-Meta before you set up.
#
# Placeholders:
# {message} - the chat message
# {name} - the player's name
# {displayname} - the player's display name / nickname
# {world} - the world name of the player's current world
# {prefix} - the player's highest priority prefix
# {suffix} - the player's highest priority suffix
# {prefixes} - the player's prefixes sorted by the highest priority
# {suffixes} - the player's suffixes sorted by the highest priority
# {username-color} - the player's or the group's username color
# {message-color} - the player's or the group's message color
#
# To reload the configuration, run '/lpc reload' command. Make sure you have the 'lpc.reload' permission assigned.
# More information can be found at https://www.spigotmc.org/resources/68965.

chat-format: "{prefix}{name} &8»&r {message}"

group-formats:

#  default: "[default] {name}&r: {message}"
#  admin: "[admin] {name}&r: {message}"

tab nametag grubunda default grubunun kendi rengi ayarlanmış olabilir groups.yml

tab nametag grubunda default grubunun kendi rengi ayarlanmış olabilir groups.yml
Ancak HEX kodunun rengi açık bir renk ise rengi minecraft'ın kendi beyazı oluyor, aynı şekilde griye yakın bir renk olursa da direkt gri yapıyor. groups.yml dosyam bu şekilde şuanda:

YAML:
tahta:
  tabprefix: '&#A87E43Tahta &#C4A484'
  tagprefix: '&#A87E43Tahta &#C4A484'
_DEFAULT_:
  tabprefix: '%luckperms-prefix%'
  tagprefix: '%luckperms-prefix%'
  customtabname: '%player%'
  tabsuffix: '%luckperms-suffix%'
  tagsuffix: '%luckperms-suffix%'
per-world:
  world1:
    Owner:
      tabprefix: '&0&l[&a&lOwner&0&l] &a'
      tagprefix: '&2&lOwner &a'
default:
  tagprefix: '&#9E9E9EOyuncu &#D3D3D3'

birsürü yerden prefix veriyorsun bir tabdan alıyor bir manuel komuttan alıyor bir gruptan almaya çalışıyor öncelikle sadece _DEFAULT_ kısmını bırak kalanları sil veya farklı bir yere koy oyuncu üstündeki manuel /tag /tab vb. komutları ile verilen prefixleri kaldır temizle iyice ondan sonra sonuçları at

Ancak HEX kodunun rengi açık bir renk ise rengi minecraft'ın kendi beyazı oluyor, aynı şekilde griye yakın bir renk olursa da direkt gri yapıyor. groups.yml dosyam bu şekilde şuanda:

YAML:
tahta:
  tabprefix: '&#A87E43Tahta &#C4A484'
  tagprefix: '&#A87E43Tahta &#C4A484'
_DEFAULT_:
  tabprefix: '%luckperms-prefix%'
  tagprefix: '%luckperms-prefix%'
  customtabname: '%player%'
  tabsuffix: '%luckperms-suffix%'
  tagsuffix: '%luckperms-suffix%'
per-world:
  world1:
    Owner:
      tabprefix: '&0&l[&a&lOwner&0&l] &a'
      tagprefix: '&2&lOwner &a'
default:
  tagprefix: '&#9E9E9EOyuncu &#D3D3D3'
Şöyle göstereyim sorunu

Ekli dosyalar

• 1770960016497.webp
    1770960016497.webp
    83,5 KB · Görüntüleme: 37
  • 1770960018987.webp
    1770960018987.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 34
  • 1770960061318.webp
    1770960061318.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 36
birsürü yerden prefix veriyorsun bir tabdan alıyor bir manuel komuttan alıyor bir gruptan almaya çalışıyor öncelikle sadece _DEFAULT_ kısmını bırak kalanları sil veya farklı bir yere koy oyuncu üstündeki manuel /tag /tab vb. komutları ile verilen prefixleri kaldır temizle iyice ondan sonra sonuçları at
Tamamdır deniyorum hemen

Dediğiniz gibi groups.yml'de sadece _DEFAULT_'u bıraktım gerisini sildim, aynı zamanda users.yml ve playerdata.yml dosyalarını da kontrol ettim temizdi yine de sildim tab reload attım. Fakat yine de sonuç az önce yukarıdaki gönderdiğim fotoğraflardaki gibi şimdi güncelini gönderdim.

Ekli dosyalar

• 1770961207006.webp
    1770961207006.webp
    81,9 KB · Görüntüleme: 28
  • 1770961225060.webp
    1770961225060.webp
    63,6 KB · Görüntüleme: 29
  • 1770961236928.webp
    1770961236928.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
biraz araştırma yaptım sanırsam tab eklentisi yeni güncellemeler ile oyuncu ismine hex renk koyma desteğini bırakmış bu yüzden farklı bir eklenti lazım

biraz araştırma yaptım sanırsam tab eklentisi yeni güncellemeler ile oyuncu ismine hex renk koyma desteğini bırakmış bu yüzden farklı bir eklenti lazım
1770961385780.webp

Eklenti bunu önceden nametag için armorstand kullanarak çözüyordu, ama 5.0 ile armorstand kaldırıldığı için artık yapılmıyor.

Nametagedit kullanabilirim diyecektim de o da güncellenmiyor. Önerebileceğiniz bir eklenti var mı hiç Tagların yönetimi için?
Sorunumu
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ile çözdüm çokta güzel gösteriyor, kullanmak isteyen varsa buildlemesi yeterlidir. Buildlemeyi başarmazsanız discord üzerinden yazabilirsiniz jar dosyasını gönderebilirim.

Konu kililtlenebilir.

Ekli dosyalar

• 1770967950504.webp
    1770967950504.webp
    57,6 KB · Görüntüleme: 35
  • 1770967966071.webp
    1770967966071.webp
    93,2 KB · Görüntüleme: 34
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl