Tanıtım LuckPerms - Kolay ve Hızlıca Gruplandırmaya Başlayın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Elmaslar
2.620
Minecraft
EmreSHN

Discord:

EmreSHN#4551

Herkese merhaba. Bugün sizlerle LuckPerms eklentisini baştan sona gözden geçireceğiz. Önceki LuckPerms konusunda eklentiyi tanıtmıştık ve izinleri paylaşmıştık. Bu konuda eklentiyi biraz daha geniş anlatmaya karar verdim.

LuckPerms Plugininin Özellikleri
Permissionlar:

Bağlamlar LuckPerms plugininde önemli bir yere sahiptir. Bu permissionlar iki değerden oluşur mesela x=x gibi. Mesela bir izin ayarlayacağız fakat bu izin sadece "world_nether" dünyasında belirleyeceğimiz izin geçerli olacaktır. Mesela şöyle bir komut kullanacağız;
/lp user oyunismi permission set minecraft.command.gamemode true world=nether eğer bu komutu kullanırsak nether dünyasında gamemode (yaratıcı) izni vermiş oluruz.

Web Permission Editör ile permission eklerken iki değeri doldurmanız lazım. Yukarıda belirttiğim gibi permissionlar iki değerden oluşur x=x. Örnek olarak altta atmış olduğum fotoğrafta iki tane kutucuk var. İlk kutucuğa server, ikinci kutucuğa ise lobby yapıp save çekiyoruz. Web Permission Editör >
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

YVJOyI.gif

90KJx6.gif

server=survival/skyblock/faction: Oyuncunun mevcut sunucusudur, LuckPerms configte en üst satırlarda bu kısım rahatça bulunabilir.
world=nether: Oyuncunun mevcut dünyasıdır. Eğer LuckPerms bungeecord'da kuruluysa oyuncunun hangi dünyada olduğunu ifade eder.
proxy=redisbungee: Bu permission yalnızca LuckPerms'in RedisBungee'nin kurulu olduğu BungeeCord üzerinde çalışırken uygulanır. Şu anda bağlı olduğu proxy'i gösterir.

Statik Permissionlar:
Bu permissionlar contexts.json dosyasından ayarlanabilir. Mesela sunucu türünü belirtmek için kendi permissionumuzu eklemek istersek şöyle yapmalıyız;
Kod:
{
  "static-contexts": {
    "server-type": "survival"
  },
[CODE]{
"default-contexts": {
    "world": "world_nether",
    "server": "survival"
  }
}

Web Editör

Web editör, web tarayıcınız sayesinde LuckPerms için belirlediğiniz izinleri değişmenize yarayan bir sitedir. Öncelikle /lp editor yazarak linkimizi alalım. Oturumu açtıktan sonra kullanmaya başlayabiliriz.

YVJziN.png

0B4O5C.png

Web Editör'de Nasıl Permission Eklerim?

Öncelikle siteye girdikten sonra Add Permission kutucuğuna tıklıyoruz ve oraya girmek istediğimiz permi yazıyoruz.

YVQrYQ.gif

OV39c2.gif

test.permission yetkimizi başarıyla ekledik. Peki eklediğimiz şeyleri nasıl editleyebiliriz?

YVQxse.gif

7LU3I5.gif

Evet permissionlarımızı ekledik ve ayarladık. Kaydediyoruz ve çıkan linki kopyalıyoruz. Kopyaladığımız linki oyunda yapıştırıp entera basıyoruz.

YVQWnf.png

PbGzP2.png

TTzQV9.png

c45d8C.png

YVQpW8.png

Gruplar

- Öncelikle /lp creategroup groupismi ile grup oluşturunuz.
- Daha sonra /lp group <group> setdisplayname <name> ile grubu kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Bir tane gruptan örnek config ayarı aşağıda görebilirsiniz.

Kod:
default-assignments:
  my-defaults-rule:
    if:
      has-true: <group.default>
    take:
      - group.default
    give:
      - group.member
    set-primary-group: member

YVQF1Q.png

Son düzenleme:
açıkçası group manager ile yarışır durumda luck perms ama group managerın kullanımı çok daha basit ama luck permsin özellikleri çok fazla ama kullanımı zor

Güzel bir anlatım olmuş tebrikler. Ama pek bilgisi olmayanlar için karışık. LucksPerms groupmanager'den daha üstün özelliklere sahip.

Bence yml'den ayarlamak daha kolay.

Eline Sağlık Reis 1 Komut Arıyordum Burda Buldum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl