LÖSEV - Lösemili Çocuklara Can Verin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

L%C3%96SEV_LOGO.jpeg

LÖSEV - Lösemili Çocuklara Can Verin.
Güneşli yarınlar için bir tuğla da siz koyun!
Selam değerli forum okurları, bu makalemde "Lösemi" adını verdiğimiz hastalık hakkında konuşacağız. Hiç dikkat ettiniz mi? Bir yerden alış-veriş yaptığınız zaman veya herhangi bir mağazada LÖSEV Vakfı'nın bağış kutular bulunuyor. "Peki bu bağışlar neye yarıyor?" gibisinden sorular elbette sormuşsunuzdur. Genellikle bu bağışlar Lösemi hastalığına sahip olan çocukların tedavisi için gidiyor. Peki bu hastalık neden oluşuyor? Neyin nesidir? Gelin bu makale için detaylı konuşalım.

i-387882fd-b038-43be-8c3f-dcd9ac9fa8f3.jpg

Lösemi Hastalığı Nedir?
Lösemi hastalığı, bir insanın vücudunda bulunan kemik iliğinde olan kan yapımının bozulması, blast isminde olan kötü hücrelerin sürekli olarak çoğalmasıdır. Bu hastalık genellikle çocuklarda görülür ve ülkemizde bu hastalığın karşına geçmek için bir yardım vakfı bulunmaktadır. Bilmeyenler için vakfın ismi, "LÖSEV" ismini taşımaktadır. Lösemi hastalığının oluşumunun belli başlı nedenleri vardır. Bu nedenlerin en önde gelenleri; Kimyasal maddeler, katkı maddeleri, yoğun radyasyon, ilaçlar, aileden genetik, zehirli gazlar ve çevresel faktör olarak bilinmektedir. Peki bu hastalığın belirtileri nedir? Hastalığın belirtileri ise; Yüksek ateş, sürekli olarak halsizlik, yoğun olarak kilo kaybı, sürekli hal alan burun kanaması, derilerde morarma, bacaklarda ağrı ve iştahsızlık olarak sayılabilir. Eğer bir insanda bu belirtiler varsa kan hastalığı olarak bilinen Lösemi teşhisi konulur ve kişi yoğun tedavi altına girer. Eğer aile isterse LÖSEV vakfında tedavi görebilir. Tabii bu tedavi için ilik bulunması gerekmektedir. Bu iliklerin geçerliliğin kabul edilmesi için hastanın tedavi edilmesi gerekir.

44506.jpg

Lösemi Tedavi Edilir Mi?
Ya bu hastalığın tedavi edilip edilmeyeceğini hiç merak ettiniz mi? Daha doğrusu düşündünüz mü? Tabii ki de bir çok hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta tedavi ediliyor fakat maalesef ki bu hastalığın tedavisi çok kolay olmuyor. Lösemi teşhisi konulan kişiye 6 ve 9 ay arasında tedavi sözleşmesi konuluyor. Bu süreç içerisinde uygun kök hücre veya ilik bulunursa bir şans tedavi edilebilir. Tabii bu olacağı anlamına da gelmiyor. Aynı zamanda lösemi hastalığının tedavi edilmesi için bu vakfa bağış yapılması gerekiyor. Bağış yapıldığı takdirde hasta olan kişiye hücre yardımı vs. yapılabiliyor.

tw.jpg

Lösemi Bulaşıcı Mıdır?
Ülkemizin büyük bir kısmı lösemi hastalığının bulaşıcı olduğunu sanıyor fakat işler gerçeğin tam tersidir. Aslında lösemi hastalığı hiç bir şekilde bulaşıcı değildir. Aynı zamanda lösemi ve kanser hastaları yalnızca zararlı çevreden veya bizden gelebilecek mikroplardan korunmak amacıyla maske takmaktadır. Uzun lafın kısası lösemi hastalığı bulaşıcı değildir. Aksine lösemi olanlar maskeleri korunmak amacıyla takıp kendini tedavi ederler. ( Gelin siz de lösemilere el uzatın. )

i-e1a40358-bbdf-4a34-92cf-a7dd4163cbbd.jpg

Lösev Vafkı Nedir?
Lösev Vakfı, 1998 yılında Türkiye'de kurulmuştur. Aynı zamanda vakfın kurucusu Üstün Ezer'dir. Bu vakfın amacı lösemi hastalığına sahip olan kişiler için yardımda dokunabilmek. Ayrıca isteyenler bu vakfın koruması altında tedavi görebiliyor. Vakfın genel merkezi ise başkent Ankara'dır. Dünden bugüne bahsettiğimiz vakıf halen Türk hastaları hizmet vermektedir.

i-930f8d21-b109-47f1-b9a0-1bc722196ba0.jpg

Lösev Vakfına Nasıl Bağış Yapabilirim?
Lösemi hastalığına sahip olan insanlarımız için bağış yapılması gerekiyor ve bu bağışları nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağım. İlk olarak bağış yapmak istiyorsanız vakfın resmi sitesinden veya herhangi mağazada bulunan Lösev Vakfı bağış kutusuna bağış yapmanız gerekmektedir. "Peki vakfın resmi sitesinden nasıl bağış yapabilirim?" gibisinden sorular sorduğunuzu tahmin edebiliyorum. Vakfın sitesine girdiğiniz zaman "Hızlı Bağış" bölümü bulunuyor. Buraya tıkladığınız zaman kredi kartınız veya banka hesabınız üzerinden istediğiniz miktarda bağışta bulunabiliyorsunuz. Tabii bağışı yapabilmek için en az 10 lira bağış yapmanız gerekiyor. Siz de daha sağlıklı güneşli günler için mutlaka bir tuğla koyun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Lösev Vakfına Nasıl Gönüllü Olabilirim?
Biliyor musunuz? Ülkemizde her yıl 2.500 insan lösemi hastalığına yakalanıyor ve hepsi tedavi için sizin yardımınızı bekliyor. Peki nasıl gönüllü olabilirsiniz? Gönüllü olabilmek için vakfın belli başlı sebepleri var. Bu sebepleri vakfın resmi sitesinden okuyabilirsiniz. Gönüllü olabilmek için vakfın resmi sitesine giriş yapın. Daha sonra alt kısmın sağ tarafında "Gönüllü ol." sloganında yazı var. Oraya tıklayın ve başvurunuzu yapın. Verdiğiniz duyar ve önem için teşekkür ederim.

tw.jpg

Moderatör tarafından düzenlendi:
Konu için teşekkürler. Gerçekten başarılı olmuş. Umarım okuyup anlayanlar olur belkide MC-TR olarak bir bağışda toplanabilir.

Konu için teşekkürler. Gerçekten başarılı olmuş. Umarım okuyup anlayanlar olur belkide MC-TR olarak bir bağışda toplanabilir.

İlk olarak açtığım bu konuyu başarılı bulduğuna sevindim. Aynı zamanda forum yetkilileri olarak elimizden geleni yapacağız :)

Üşenip okumayan arkadaşlarımı kınıyorum. Toplum yararına açılan bu konu için teşekkürlerimi iletiyorum.

Üşenip okumayan arkadaşlarımı kınıyorum. Toplum yararına açılan bu konu için teşekkürlerimi iletiyorum.

Kesinlikle katılıyorum bu konunun sonuna kadar okunmasının düşüncesindeyim. Aynı zamanda bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

Konu İçin Teşekkürler Kadim Dostum Bunu Okumadan Geçenleri cidden Kınıyorum.

Ee sen konuyu açtın bizde üzerimize düşeni yapalım biz de bir tuğla koyalım değil mi ? ;)

Konu İçin Teşekkürler Kadim Dostum Bunu Okumadan Geçenleri cidden Kınıyorum.

Ee sen konuyu açtın bizde üzerimize düşeni yapalım biz de bir tuğla koyalım değil mi ? ;)

İlk olarak konuyu beğendiğine sevindim. Bunun yanı sıra ciddi anlamda herkesin okuması gerektiği bir konu olduğunu düşünüyorum.

Güzel faydalı bir konu olmuş eline sağlık​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl