LGS hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Claures
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 771
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Claures

Amirim?
Elmaslar
409
Minecraft
allyemir_0

Discord:

AliEmirBoztas#8203

Merhaba,
Bildiğiniz üzere bu sene 2005'li tayfa için LGS bitti.
Sıra geldi 2006'lılara. Ben de 2006'lıyım.
Birkaç korkum var, biliyorum ki forumun çoğu yaş olarak benden büyük.
LGS'ye girenlerden yardım istiyorum:

1- Çok stresim var, bilgisayara oturunca içim rahat etmiyor.
2- Nasıl çalışmalıyım bilmiyorum.
3- Okul ortalamam gayet iyi (95) , ama dışarı sınavlarında hiçbir şey yapamıyorum.
4- Güzel bir lise istiyorum, (Fen ve Matematik ağırlıklı) yardımlarınızı bekliyorum.

Bende seneye gircem rahat ol bu eski tabletlere bile yazılmıştır.
Her türk genci LGS yi tadıcaktır.

1 - Deneme çöz.
2 - Deneme çöz.
3 - Deneme çöz.

Bunları yapmadıkça başarılı olamassın. Ayrıca okul sınavların bir şey ifade etmiyor. Bir çok ortaokulun sınavları zaten oldukça kolay.

1 - Stresini kontrol etmeyi bilmelisin, kendine vakit ayırmalısın. Eğer full çalışıp hiç kendine vakit ayırmaz isen, stresini yenmez isen sınavda çok daha fazla zorlanırsın.

2 - Çalışma konusunda ne çok fazla çalış ne çok az çalış. Okuldaki derslerini kaçırmamaya çalış temeli sağlam dikmez isen kalanını yapman imkansız olur. Günde 100 soru çöz vs. diyenler oluyor ancak onlara pek aldırma onun yerine az ancak öz ve zor sorular çöz. Kendini sürekli zora alıştır kolayı herkes yapar. Özellikle matematiğe çok çalış teog zamanıda böyleydi her zaman matematikten vururlar.

3 - Dışarı sınavlara alışmak için bursluluk sınavları var okulların onlara gir sürekli kendini dene en azından birazda olsa tecrübe kazanmış olursun. Okul ortalamanı sağlam tut bildiğim kadarı ile sınavsız alan okullar 8. sınıfın ortalaması ile alıyorlar.

4 - Fen liselerine alımlar aşırı zorlaştı ancak Anadolu liselerindeki eğitim kaliteside aynı oranda arttı. Eğer Fen lisesini tutturamazsan Anadolu liselerini incele eminim kendine göre bir lise bulursun. Son ihtimal ise Sosyal Bilimler liselerini incelersin.

Okulunun başarı ortalamasından geri kalmamaya çalış. Onun dışında 1,2,3,4,5,6 ve 7 nasılsa 8 bunların daha ayrıntılısı başka bir şey değil. Birkaç yeni konu göreceksiniz. Her hafta işlediğin konulara göz gezdir, işlediğin konular daima zihninde olsun. Her gün 10-20 soru çözsen bile yeter. Bir de kitap şart kitap oku. Kitap okumayı sevmiyorsan internetteki makalelere göz gezdir veya bir sitede editör dahi olabilirsin. Mesela burada Türkçeye uygun olarak konu açtırıyorlar. Eğer vaktin bolsa burada editör olabilirsin. Stres edilecek bir şey yok desem yalan olur fakat şunu söyleyeyim yıl 2020 sınav stresi 2005'e göre epey azaldı artık okul bahçesinde ağlayan çocuklar yok. Sen bence şimdiden üniversite telaşına başla :D liseye rahat geçersin pratik yaparak. (Bunları nereden mi uydurdum? Sistem aynı bir şey değiştiği yok. Üniversiteye geçecek olsaydın bu yazdıklarımın aynısını derdim.)

Emirim hiç korkma korkacak bir şey yok normal sınav gibi düşün abartan kişilere kulak asma geleceğini düşün ben ilk LGS'ye giren tayfadanım ve ilk girdiğim için hiç bilmiyordum nasıl olacak sorular nasıl vs. ama sen biliyorsun artık önceki 2 seninin sorularına bak.

Açıkçası korkulacak bir şey olmadığını söyleyebilirim. Daha doğrusu ben 8. sınıfta hiç derslerime çalışmazdım. Aklım 9. sınıfın başında geldi ve şu an 10. sınıfa geçtim. 8. sınıfta LGS'ye girdim ve 266 puan aldım. Bu puanın neredeyse hepsi sözel bölümünden geldi. Kısacası bir şey bilmeme rağmen sözel bölümü yaptım. Sayısal bölüme geldiğimiz zaman ciddi anlamda çalışman gerekiyor. Sözel bölümünü öyle böyle yaparsın fakat sayısal bölümüne odaklamanı öneririm. Sınavın en can alıcısı noktası oradadır. Ben girdiğim zaman fen ve matematik soruları 1 sayfaya tekabül geliyor.

Stresini kontrol edemez isen oturduğun sınavda bile yanlış yaparsın bak bunu bil iyi bir lise istiyorum demişsin bu da güzel.Konu eksiklerin var mı önce bunu bir kavra bak bakalım neler eksik.Ben TEOG senesi girip 410 küsür alan insanım belki beni dinlemezsin ama işin aslı çok soru çözmekten geçiyor her soru tarzına alışık olmasın hee ben bunu çözdüydüm böyledi gibisinden.Habaerler çıkabilir sistem değişiyor bıd bıd bıd konulan sorular aynı sorular bunu geç.Okul ortalamam iyi diye ona da sığınma ayağım kayıverir maazallah.Haftalık olarak denemeler çöz tavsiye olunur ve bol bol not al kağıt israf oluyor diyedüşünme yolla adres bir tomar kağıdın benden :D

Stresini kontrol edemez isen oturduğun sınavda bile yanlış yaparsın bak bunu bil iyi bir lise istiyorum demişsin bu da güzel.Konu eksiklerin var mı önce bunu bir kavra bak bakalım neler eksik.Ben TEOG senesi girip 410 küsür alan insanım belki beni dinlemezsin ama işin aslı çok soru çözmekten geçiyor her soru tarzına alışık olmasın hee ben bunu çözdüydüm böyledi gibisinden.Habaerler çıkabilir sistem değişiyor bıd bıd bıd konulan sorular aynı sorular bunu geç.Okul ortalamam iyi diye ona da sığınma ayağım kayıverir maazallah.Haftalık olarak denemeler çöz tavsiye olunur ve bol bol not al kağıt israf oluyor diyedüşünme yolla adres bir tomar kağıdın benden :D
Dershaneye yazdırdı ailem bu sene, dershane baya öncü bir dershane, yani bilindik bir kurum. Her hafta deneme sınavı olacağız, hem tüm Türkiye'deki bu kurumun öğrencileri ile hem kurum içerisinde ayrı ayrı.

Şahsen 4. sınıftan sonra ekstra bir çalışmaya girmedim dersi derste dinleyen bir cocuktum ödevlerimide okulda yapardım.
8. sınıfa kadar böle gitti 8. sınıftada esktra bir çalışma içinde değildim açıkcası ama öğretmenlerin dağıttıgı günlük testleri çözüyordum bana yararı oldu tabiki..

Heyecan meselesine gelince hiç heyecan yapmadım açıkcası sadece teoga girdim cıktım tenefüste bi düşündüm ulan iyi puan alamassam ne olucak 1 yıl boyunca 1 veya 2 kere düşünmüşümdür bunu 370 gibi bir puan alarak Sağlık Meslek Lisesine giriş yapmış bulunmaktayım.
Puanım sınıftakilere göre puanı 3 e bölmek gerekirse 1) Kötü 2)Orta 3)İyi benim puanım orta ile iyinin arasında bir yerdeydi.

Kafa dağıtman için PC ye oturmanda bir sıkıntı çıkmaz. Hep test soru test soru olayına girersen delirirsin.

Sınav günüde çalışmanı önermem yani sınav aralarında kafanı dağıtacak birşeyler yap..

Şimdiden Başarılar..​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl