Tanıtım LevelledMobs ile Minecraft’a RPG Havası Katın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Minecraft Sürümleri
1.19.2 - 1.21.7
LevelledMobs Nedir, Ne İşe Yarar?

Merhaba değerli MC-TR ailesi

Bu eklenti, yaratıkları bir nevi gelişim yoluna sokuyor; örneğin zombi, iskelet ya da patlayıcı yeşiller gibi düşmanlar artık her zaman aynı kuvvette kalmıyor, senin oyun içindeki ilerlemene ya da haritada dolaştığın yerlere göre güç kazanıyor. Diyelim ki yeni bir dünyaya adım attın, etrafta dolaşan basit seviyeli yaratıklarla karşılaşıyorsun, ama macera derinleştikçe veya ıssız köşelere daldıkça bunlar birden level yükseltiyor, can barları uzuyor, saldırıları daha acımasızlaşıyor, üstelik arada sırada beklenmedik beceriler ediniyorlar
LevelledMobs.webp

Sağlık ve Seviye Gösterge Sistemi

Sağlık Göstergesi.gif

Bazen moblar seviye atladığında isimlerinde level gösteriyor, mesela "Seviye 5 Örümcek" diye, bu da oyunculara görsel bir ipucu veriyor ki bence hoş bir detay, yoksa sürpriz ataklarla ölmek sinir bozucu olabiliyor. Tekrar söylüyorum, benim için en güzel yanı bu dinamizm; vanilla'da bir diamond armorla her şeyi biçiyorsun ama burada level 50 bir mob çıkınca işler değişiyor, ekipmanını upgrade etmek zorunda kalıyorsun, enchantment'ları daha akıllıca seçiyorsun.Avantajlarına gelirsek, bence en büyük artısı oyunu daha uzun soluklu hale getirmesi, çünkü standart Minecraft'ta end game'e çabuk ulaşıyorsun ve moblar tehdit olmaktan çıkıyor, ama LevelledMobs'la bu tehdit sürekli artıyor, oyuncuları motive ediyor. Kendi deneyimimde gördüm ki, survival sunucularda player retention'ı artırıyor, yani oyuncular sıkılmadan daha uzun oynuyor, çünkü her yeni seviye yeni bir challenge getiriyor.

Tamamen Özelleştirilebilir Yapılandırma Dosyası

Şimdi detaylara inelim, çünkü bu eklenti sadece mobları güçlendirmekle kalmıyor, bir sürü özelleştirme seçeneği var ki bu da onu sunucu sahipleri için vazgeçilmez kılıyor bence. Konfigürasyon dosyasında her şeyi ayarlayabiliyorsun; mesela mobların maksimum seviyesi, seviye başına ne kadar ekstra hasar vereceği, drop oranları, hatta belirli biyomlarda seviye çarpanları falan. Ben kendi sunucumda Nether'da mobları ekstra zorlu yaptım, çünkü vanilla'da Nether zaten tehlikeli ama bu eklentiyle iyice cehenneme dönüyor, oyuncular oraya girmeden iki kere düşünüyor. Deneyimlerime göre, eklenti Spigot tabanlı sunucularda sorunsuz çalışıyor, 1.16'dan üst sürümlere kadar destekliyor, ve performans açısından da pek yük bindirmiyor, en azından benim orta halli sunucumda lag sorunu yaşamadım.

Özelleştirilebilir Drop Sistemi

Wither İskelet.webp

Drop sistemi de özelleştirilebilir, yüksek level moblardan daha nadir item'lar düşüyor, bu da farming'i daha eğlenceli kılıyor, yoksa vanilla'da aynı mobları saatlerce kesmekten bıkıyorsun. Benim gördüğüm kadarıyla, multiplayer'da da dengeli, çünkü yeni oyuncular düşük level bölgelerde kalabiliyor, veteran'lar ise uzaklara gidip challenge arıyor, böylece sunucu herkes için adil oluyor. Performans açısından da hafif, sunucumda 20-30 oyuncuyla test ettim, lag falan yaşamadık, ve config'i kurcalamak kolay, yaml dosyası standart, fazla kod bilmeye gerek yok.

Son Olarak

Bence bu eklenti, sunucusuna farklılık katmak, çeşitlilik ve eşsizlik peşindeysen, kesinlikle bir denemen gereken bir eklenti. Bu eklentiyi bu konuyu okuyanlardan başka kimler kullanıyor, merak edici geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl