- Elmaslar
- 221
- Minecraft
- Furkan0936
Discord:
freadfries
- Minecraft Sürümleri
- 1.17 - 1.19
Eğer birazcık da olsa Minecraft içerikleri izlediyseniz görürsünüz ki bazı kişiler kendilerine meydan okurlar. Bunu da genellikle Minecraft'a bir yan etki eklemekle yapıyorlar. Bazılarında rastgele yığınlar (chunk) yok oluyor, bazılarında oyuncu yarım kalp ile oynarken her dakika yanında bir şarjlı Creeper doğuyor. Bu eklentinin yeniden tasarladığı konsept ise bir seviye - sınır ilişkisidir. Ne diyorum ben? Demek istediğim çok basit: Ne kadar seviyen varsa dünya sınırı o kadar geniştir. Oyuna yeni başladığında hiçbir toprak sahibi olmasan da bir XP farmı kurduktan sonra dünyalar senin oluyor (ciddi anlamda). Bir kişi de bu konsepti diğer kişilerin kullanabilmesi için bir eklenti olarak yazmış. İşte ben de bu konuyu tam da bu yüzden yazıyorum.
Ben Furkan, ve forumun editörü olarak sizlere Level = Border adlı bu eklentiyi tanıtacağım. O zaman zaman kaybetmeye gerek yok, gelin bu eklentiyi kuralım.
- Kurulum
Eklentiyi sunucunuza kurmanız için bu eklentinin bağlı olduğu herhangi bir yan eklenti yoktur. Bu da demek oluyor ki aşağıda bıraktığım Modrinth linki üzerinden eklentiyi indirip sunucunuzun eklentilerinin bulunduğu klasöre atarsanız, ve daha sonra sunucunuz açıksa kapatıp tekrar açarsanız eklenti konfigürasyon dosyalarını sorunsuz bir şekilde oluşturur ve etkin bir hale gelir.
- Özellikler
Bu eklenti pek kapsamlı olmadığından buraya fazla özellik yazamayacağım. Eklentiyi /levelborder komutu ile kontrol edebiliyorsunuz, ve sınır merkezi dünya oluşum noktasıdır. Bu sınırı değiştirmek için merkez olarak atayacağınız yerde /setworldspawn komutunu çalıştırın, ve sunucudan çıkıp tekrar girin. Nether boyutuna gitmeden önce Nether portalının dünya merkezine sınırdan daha yakın olmasına dikkat edin.
- Konunun Sonu
Konunun sonuna geldik, artık bu pek de büyük olmayan eklentinin tam olarak ne yaptığını ve konseptin mantığını biliyorsunuz; rica ederim. Umarım bu kısa konumu dinlerken keyif almışsınızdır. Bir sonraki konumda görüşmek dileği ile iyi günler, iyi oyunlar ve iyi forumlar dilerim!